NM-finalen i UV-foto går i Ålesund
I september møtes Norges beste UV-fotografer i Ålesund for å avgjøre hvem som blir årets Norgesmester. Teknisk arrangør er Ålesund Sportsdykkerklubb.
NM-finalen i UV-foto går i Ålesund
12. plass i klasse A vidvinkel med dykker i 2010. Foto: Lasse Iversen (beskåret)
UNDERVANNSFOTO

NM-finalen i UV-foto går i Ålesund
I september møtes Norges beste UV-fotografer i Ålesund for å avgjøre hvem som blir årets Norgesmester. Teknisk arrangør er Ålesund Sportsdykkerklubb.
  22. mai 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
De 15 beste fotografene fra første runde i NM i UV-foto er kvalifisert til finalen, som går av stabelen 1.–4. september.

Ålesund Sportsdykkerklubb har arrangert NM i UV-foto tidligere, og stod bak flotte mesterskap både i 2001, 2010 og 2012.

Klubbhus

Arrangørklubben har et kjempeflott klubbhus. Foto: Ålesund Sportsdykkerklubb


Klubben har et av landets flotteste klubbhus, med alle fasiliteter og sju rom med 3–5 sengeplasser i både enkle og doble senger.

I båthuset står et 450 liters kompressoranlegg, og klubbhuset har skyllemuligheter for utstyr og egen flytebrygge. Klubben disponerer også flere båter.

LES OGSÅ
Disse er kvalifisert til NM-finalen


Vi kikket på deltakerlisten fra Ålesund i 2010, og to av fotografene som nylig kvalifiserte seg for årets finale var med også den gangen.

Rune Edvin Haldorsen ble nummer 9, mens Bjørnar Nygård kom på 13. plass – begge har siden vunnet flere NM-titler og har deltatt i VM i UV-foto.

Nils Aukan

2. plass i klasse D fisk i 2010. Foto: Nils Aukan


Vinneren i 2010 het Lill Haugen, og det var første gang en kvinne vant NM-tittelen. I år sitter hun i juryen sammen med Galice Hoarau og Lene Cathrin Sundal.

– Norgesmesterskapet ble arrangert av Ålesund Sportsdykkerklubb, som med sine flotte fasiliteter og gode organisering leverte et tilnærmet prikkfritt arrangement, skrev vi i bladet Dykking i 2010.

Sondre Ski

2. plass i klasse C makro i 2010. Foto: Sondre Ski


Området rundt Ålesund byr på fantastisk dykking, med mange vrak, stor tareskog, skjellsand, dødmannshånd og et rikt dyreliv under vann.

Hvilke dykkeplasser som blir valgt under NM vet vi ikke, og slik er jo alltid væravhengig – men det ligger an til at finalistene får noen flotte dykk!ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Øker sikkerheten i havna

  En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Ta grunnkurs i dykking på Smøla

  Bare Dykk arrangerer CMAS * grunnkurs hos Nekton Diving på Smøla. Benytt sjansen til å ta dykkekurs i unike omgivelser og få en flott start på dykkekarrieren.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS