Første runde i NM i UV-foto 2022
Norges Dykkeforbund inviterer UV-fotografer over det ganske land til å delta i årets NM i Undervannsfoto. Fristen for å sende inn bilder til kvalifiseringsrunden er 16. april 2022.
Første runde i NM i UV-foto 2022
Bjørnar Nygård kom på tredje plass i NM-kvaliken i 2021, og vant også gull i klasse D2 i fjorårets Nordiske Mesterskap med dette bildet. Foto: Bjørnar Nygård
UNDERVANNSFOTO

Første runde i NM i UV-foto 2022
Norges Dykkeforbund inviterer UV-fotografer over det ganske land til å delta i årets NM i Undervannsfoto. Fristen for å sende inn bilder til kvalifiseringsrunden er 16. april 2022.
  5. februar 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Fotografene kan levere tre bilder i makro og tre bilder i vidvinkel, og må ha konkurranselisens og være medlem i en NDF-klubb for å delta.

– Bilder som tidligere er premiert i NM, Nordisk Mesterskap eller i annen internasjonal konkurranse kan ikke delta. Bildene må være tatt i løpet av de siste to årene, skriver Norges Dykkeforbund.

Frist: 16. april 2022


Se vinnerbildene fra NM i UV-foto 2021


Minst ett av bildene i hver av de to klassene makro og vidvinkel må være tatt i nordiske farvann eller nordisk ferskvann. Størrelsen på bildet må være minimum 6 megapiksler.

Både fridykkere og sportsdykkere er velkommen til å delta i mesterskapet. Det kreves minimum CMAS* eller tilsvarende sertifikat for å delta.

LES OGSÅ
David Gonzalez vant NM-kvaliken


De 15 beste i kvalifiseringen går videre til finalen, som blir avholdt første helgen i september i Ålesund med Ålesund Sportsdykkerklubb som teknisk arrangør.Deltakelse i kvalifiseringsrunden er gratis. De som ikke går direkte videre til finalen blir satt på venteliste, og kan få tilbud om finaleplass dersom det det blir en plass ledig.

Se de beste bildene fra NM-kvaliken


Det er tillatt med normal bilderedigering i kvalifiseringsrundetn. Forbundskontoret kan be om original/råfil dersom det er tvil om omfanget av redigeringen.

Det er ikke tillatt med vannmerker eller annen merking i selv bildet som kan identifisere fotografen. Disse bildene vil bli diskvalifisert.Bildene blir bedømt av en jury, og resultatet av kvalifiseringen vil bli ifølge Norges Dykkeforbund bli presentert mandag 16. mai.

På forbundets hjemmesider (lenke nedenfor) finner du ytterligere opplysninger om innsending av bilder, filformat og andre tekniske krav.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS