Kos deg under overflaten i julen
Den populære serien «Under overflaten» samlet mange seere da den gikk på TV i fjor. Alle de åtte episodene er tilgjengelige på nettet – her kan du se dem.
Kos deg under overflaten i julen
Foto: Lars Korvald/Havblikk Film
TV-SERIE

Kos deg under overflaten i julen
Den populære serien «Under overflaten» samlet mange seere da den gikk på TV i fjor. Alle de åtte episodene er tilgjengelige på nettet – her kan du se dem.
  24. desember 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I et helt år seilte de fire vennene Hanna, Ole, Henrikke og Lars langs norskekysten i seilbåten «Havblikk» for å dykke. Eventyret ble til en TV-serie i 8 deler.

Serien gikk på NRK høsten 2021, og seerne fikk oppleve flotte dykkemål og opplevelser med hai, sel, hval, kongekrabbe og krigsvrak.

Her er alle episodene:


Episode 1
Hanna og Henrikke får sitt livs nærkontakt med hai, men først må gjengen venne seg til det nye trangbodde livet på havet.

Episode 2
Ole får oppfylt sin drøm om å dykke med enorme kveiter. Båten møter moder jord på brutalt vis, men Norges Atlantis gir et minne for livet.

Episode 3
Lars og Ole får turens mest selsomme opplevelse. Et havets festbord med egen fangst er målet, men først må harpunen og kniven tas i bruk.

Episode 4
Saltstraumen, en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer, er et av turens mål. Dykking her er et adrenalinkick, men også ekstremt krevende.

Episode 5
Ved Narvik ligger mange vrak fra andre verdenskrig. Ole har fått erfare at rustne, overgrodde skip er farlige undervannslabyrinter.

Episode 6
Å dykke med spekkhuggere og de enorme knølhvalene står høyest på ønskelista. Mørketiden nærmer seg, så det haster med å få tatt bildene.

Episode 7
Plutselig er Hanna ansikt til ansikt med en enorm sulten hval. Drama­tikken fortsetter med storm i Lofoten som presser båten til yttergrensen.

Episode 8
Finnmark er siste etappe. Her opplever vennene kongekrabbe­invasjonen fra Russland. Overraskelsen er enorme mengder med lomvi som stuper i havet.

De fire vennene hadde mange flotte opplevelser på reisen langs kysten, og i serien deler de sine opplevelser både over og under vann.

NRK opplyser at serien er «alltid tilgjengelig» på sine nettsider, og det betyr at du kan kose deg med spennende dykkemoro akkurat når det passer!



«Under overflaten» ble produsert av Havblikk Film for NRK i 2021, og ble filmet av dykker og undervannsfotograf Lars Korvald.

Han forteller mer om hvordan serien ble til på www.larskorvald.com. Du kan også se bilder på @ekspedisjon.havblikk.

Opprinnelig publisert 17.11.2021



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS