Dykkerulykke i Fensfjorden
To personer ble fløyet til sykehus etter en dykkerulykke i Fensfjorden nord for Bergen i går ettermiddag. En dykker satt fast under vann, og en annen gikk ned for å hjelpe.
Dykkerulykke i Fensfjorden
Ulykken skjedde ved et oppdrettsanlegg utenfor Sundsbø i Fensfjorden. Kart: Kystverket
DYKKERULYKKE

Dykkerulykke i Fensfjorden
To personer ble fløyet til sykehus etter en dykkerulykke i Fensfjorden nord for Bergen i går ettermiddag. En dykker satt fast under vann, og en annen gikk ned for å hjelpe.
  14. oktober 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Det var en dykker som hadde satt seg fast i en merd på et oppdrettsanlegg, og var i fare for å drukne, forteller utrykningsleder Morten Sognnes i Nordhordland brann og redning til Bergens Tidende.

Nødetatene fikk melding om ulykken i 14:30-tiden, og en redningsaksjon med politi, brannbåt, overflatedykkere og redningshelikopter fra Førde ble igangsatt.

Redningshelikopter

Et redningshelikopter fra Florø fløy dykkerne til Haukeland sykehus. Foto: Nordhordland Brann og Redningstjeneste


I Bergen ble redningsdykkere gjort klare for å bli fraktet med helikopter til ulykkesstedet, men dette ble det ikke behov for. En sikringsdykker gikk i vannet for å bistå.

– Da dykkeren kom løs ble han liggende i dekompresjon i 45 minutter. Så ble både dykkeren og sikringsmannen hentet opp i dykkernes båt. Derfra ble de heist opp av redningshelikopteret og fløyet til Haukeland, skriver iLaks.no.

Valen Marina AS

Illustrasjonsfoto: Valen Marina/Facebook


Dykkerne var leid inn fra Valen Marina AS, et sjøentrepenørselskap som holder til på Kolltveit på Sotra. Selskapet utfører ifølge hjemmesidene dykke- og ROV-tjenester.

– Det har vært en hendelse på et av våre oppdrettsanlegg. Jeg kjenner ikke til hendelsesforløpet, men det gjelder en dykker som utfører inspeksjonstjenester på merdene våre, sier samfunnskontakt Vidar Hjartnes i Eide Fjordbruk til Kyst.no.

LES OGSÅ
Rykket ut til dykkerulykke i Larvik


– Dette er en arbeidsulykke, men jeg kan ikke gå i detalj rundt omstendighetene pr. nå. Alle nødetatene rykket ut, og i tillegg noen sivile båter, sier redningsleder Steinar Vatne på Hovedredningssentralen til Bergens Tidende.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte om ulykken på Twitter i 17-tiden:


Vaktkommandør Helge Lund på 110-sentralen sa til Bergens Tidende at han ikke hadde inntrykk av at situasjonen var veldig alvorlig for dykkerne.

Stig Blindheim, daglig leder i Valen Marina, sier til iLaks.no at de to involverte etter forholdene skal ha det bra. Årsaken til ulykken etterforskes av politiet.

– Vi har blant annet foretatt åstedsundersøkelse av dykkerutstyr, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt Stine Mjelde til Bergensavisen.

Tidslinje


  • 14:30
    110-sentralen får melding om at en dykker satt fast under vann i en oppdrettsmerd.
  • 15:00
    Nødetatene ankom ulykkesstedet ved Langøyna i Fensfjorden.
  • 16:00
    Dykkerne ble fløyet med redningshelikopter til Haukeland sykehus i Bergen.
  • 16:58
    HRS Sør-Norge melder på Twitter at nødetatene på stedet er dimittert.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS