Millionstøtte til The Whale
Kulturminister Abid Raja har i forbindelse med åpning av Hurtigrutemuseet på Stokmarknes sluppet gode nyheter: Regjeringen gir 1 million til prosjektering av hvalsenteret The Whale.
Millionstøtte til The Whale
Arkitektur: The Whale. Dorte Mandrup AS. Illustrasjon: Mir, Bergen.
ATTRAKSJON

Millionstøtte til The Whale
Kulturminister Abid Raja har i forbindelse med åpning av Hurtigrutemuseet på Stokmarknes sluppet gode nyheter: Regjeringen gir 1 million til prosjektering av hvalsenteret The Whale.
  29. august 2021
☒   ANNONSE:
Lørdag åpnet kulturminister Abid Raja det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og hadde med seg gode nyheter av stor betydning for utviklingen av reiselivet i Norge og Nord-Norge.

I sin åpningstale kunngjorde Raja at regjeringen også gir støtte til realisering av hvalsenteret The Whale på Andøya.

Abid Raja

– Dersom jeg er kulturminister også neste år, så kan jeg si med hånda på hjertet at de vil stå øverst på min prioriteringsliste, sier Abid Raja. Foto: Svein-Terje K. Elliassen


– Det er et fantastisk prosjekt til her i nord som trenger staten med seg. Jeg vil derfor nå annonsere at vi i Kulturdepartementet vil gi planleggingsmidler på 1 million kroner til The Whale, sa ministeren.

Kulturministeren var tydelig på at millionen til The Whale er et signal om at staten er positiv til å ta imot en ferdig søknad.

– Får de ferdig sin del av prosjektering og finansiering, så vet de hva som kommer neste år. Dersom jeg er kulturminister også neste år, så kan jeg si med hånda på hjertet at de vil stå øverst på min prioriteringsliste, lover Raja.

Hvalsenter på Andøya skal åpne i 2023


– Dette er en viktig merkedag for oss. Signalene om at staten vil ta en tredjedel av investeringene, er ekstremt viktige for oss. Nå kan vi ta de neste stegene og holde fremdriften, sier styreleder i The Whale, Benn Eidissen.

Han forteller at realisering av The Whale vil få særdeles stor betydning, ikke bare for regionen og landsdelen, men for hele landet.– Om få år vil Museum Nord kunne presentere fastboende og reisende i vår landsdel en perlekjede av opplevelser med havet som fellesnevner: Lofotr i Vestvågøy, Skrei i Vågan, Hurtigrutemuseet i Hadsel og The Whale i Andøy, sier Eidissen.

Abid Raja hadde også svært gode nyheter for realiseringen av skrei-museet i Lofoten, som fikk en bevilgning på hele 162 millioner over statsbudsjettet i 2022.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS