Disse 15 skal kjempe om NM-gullet
Snart skal Norges beste undervannsfotografer kjempe om NM-tittel og Kongepokal i Stokmarknes. Her får du oversikt over hvem som er med.
Disse 15 skal kjempe om NM-gullet
Christian Kulmus er blant finalistene i årets NM i UV-foto. Foto: Christian Kulmus
UNDERVANNSFOTO

Disse 15 skal kjempe om NM-gullet
Snart skal Norges beste undervannsfotografer kjempe om NM-tittel og Kongepokal i Stokmarknes. Her får du oversikt over hvem som er med.
  23. august 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Hele 37 fotografer deltok i kvalifiseringsrunden til årets NM, hvilket er ny rekord. Dermed var nåløyet finalistene måtte gjennom mindre enn noen gang.

De 15 beste gikk videre til finalen, som arrangeres av Norges Dykkeforbund og Hadsel Undervannsklubb i Stokmarknes 2.–5. september 2021.

Bjørnar Nygård

Bjørnar Nygård regnes blant favorittene i finalen. Foto: Bjørnar Nygård


Finalistene skal konkurrere om både NM-gull og Kongepokal. De fleste har med seg en assistent/modell, men noen fotografer stiller i par og hjelper hverandre.

Deltakerne skal gjøre fire dykk på maks 90 minutter i løpet av to dager, og da må de ta bilder til 5 kategorier: Vidvinkel med og uten dykker, fisk, makro og tema.

Disse 15 skal kjempe om gullet:




Bjørnar Nygård og Heine Jensen har dessverre måttet melde forfall, så finalefeltet består av 13 fotografer. Hvis du vil se flere bilder kan du bare klikke på navnet til de forskjellige deltakerne – det er linket til Instagram eller Facebook.

Geografisk er det bra spredning på deltakerne i år, men vi savner flere jenter i finalen. Det var flere som deltok i kvalifiseringsrunden uten å nå helt opp.

David Gutteridge

David Gutteridge fra Stavanger Dykkerklubb ble nummer tre i kvalifiseringen, og kan meget vel være en utfordrer til NM-tittelen. Foto: David Gutteridge


Finalefeltet er uansett det sterkeste på flere år, og kampen om de gjeveste plasseringene i Stokmarknes blir hard.

Fjorårets NM-vinner Rune Edvin Haldorsen og 2019-vinner Bjørnar Nygård er blant favorittene, men de får ikke noen enkel vei opp på seierspallen.

Galice Hoarau

Meritterte Galice Hoarau må regnes som en av favorittene, og han er ikke langt unna å konkurrere på hjemmebane. Foto: Galice Hoarau


David Gonzalez sikret finaleplassen med en meget sterk portfolio, og Galice Hoarau fra Bodø er en av de mest meritterte UV-fotografene i verden de siste årene.

Rune Edvin Haldorsen og Bjørnar Nygård skal forøvrig representere Norge i VM i Undervannsfoto på Madeira senere i år.

LES OGSÅ
Se bildene: Slik vant han NM-kvaliken


Deltakerne ligger nå i hardtrening før finalen, og Heine Jensen og Tore Vidar Knutsmoen la et av dykkene til Klaretjern i Halden:

– Jeg og Heine dro for å trene på å ta bilder i god sikt for å forberede oss til NM-finalen i UV-foto, skriver Knutsmoen på Facebook.



Bladet Dykking tar turen til Stokmarknes for å dekke arrangementet, og vi vil både poste «live» på Facebook og på www.dykking.no.

I tillegg blir alle vinnerbildene fra mesterskapet presentert i neste utgave av bladet, som skal komme ut like etter NM.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS