Meld tapt og funnet redskap
Hvert år mistes tusenvis av teiner og garn, og dette er en av de største kildene til plast­forsøpling i havet. Last ned Fritidsfiskeappen og meld mistet og funnet redskap.
Meld tapt og funnet redskap
Foto: Fiskeridirektoratet
SPØKELSESFISKE

Meld tapt og funnet redskap
Hvert år mistes tusenvis av teiner og garn, og dette er en av de største kildene til plast­forsøpling i havet. Last ned Fritidsfiskeappen og meld mistet og funnet redskap.
  7. november 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Bli med i kampen mot marin forsøpling og meld mistet fiskeredskap i Fritidsfiskeappen, oppfordrer Fiskeridirektoratet.

Appen er gratis, og kan lastes ned fra App Store eller Google Play.





I Fritidsfiskeappen kan du:


  • Lese om og se bilde av over 60 arter og finne ut om de er fredet eller har minstemål
  • Lese om reglene for redskap
  • Melde tapt og funnet redskap
  • Melde funnet redskap på vegne av dykkeklubben
  • Få oversikt over tapt redskap og verneområder i kart
  • Melde om bifangst av sjøpattedyr
  • Få info om ferdsel på sjøen


Det finnes lite kunnskap om tap av fiske­redskap i fritidsfisket. Redskap som blir liggende på bunnen fører til spøkelsesfiske, som er både uetisk og sløsing med ressursene.

Ved å rapportere om tapt redskap bidrar du til å øke kunnskapen om antall, årsak og geografisk fordeling. Dette bidrar til at det kan iverksettes tiltak som kan redusere spøkelsesfisket.

LES OGSÅ
– Den teina var min, sier Anton


Med appen kan du melde fra om du mister utstyr og du kan se hvor andre har mistet noe. Om du finner redskap som andre har mistet melder du også dette i appen.

Alle som har mistet fiskeredskap i fritidsfisket skal melde tapt redskap. Husk at du må fylle ut alle felt for å få sendt inn skjemaet i appen.

Tapt og funnet redskap

På nettsiden kan du se oversikt, kart og hva som er funnet av dykkeklubber. Foto: Fiskeridirektoratet


Hvis din brukerprofil er knyttet opp til en dykkeklubb blir data tilgjengelige for Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet når du melder om funn av tapt redskap.

Dette er nyttig for å kartlegge omfanget av spøkelsesfiske. Rapporten lagres hos Fiskeridirektoratet og informasjonen vises på fiskeridir.no.



Hvis du ikke knytter profilen din opp mot en dykkeklubb, vil du få en forenklet registrering som ikke har med de nødvendige dataene til Havforskingsinstituttet.

Spørsmål og tilbakemeldinger kan sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Kilde: Fiskeridirektoratet



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

    Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS