Hummerdykker slukt av hval
Michael Packard var på vei mot bunnen på sitt andre dykk for dagen da det plutselig ble mørkt. Han hadde blitt slukt av en diger knølhval.
Hummerdykker slukt av hval
KNØLHVAL

Hummerdykker slukt av hval
Michael Packard var på vei mot bunnen på sitt andre dykk for dagen da det plutselig ble mørkt. Han hadde blitt slukt av en diger knølhval.
  13. juni 2021
☒   ANNONSE:
Den utrolige hendelsen skjedde utenfor Herring Cove Beach ved Cape Cod i staten Massachusetts i USA fredag.

Michael Packard var på jobb i båten «Ja'n J», omringet av andre båter som fanget stripet havabbor. Han var på vei ned mot bunnen for å finne hummer da han plutselig ble en del av næringskjeden, skriver Cape Cod Times.


I det som må kunne kalles en hendelse av bibelske proporsjoner ble Packard slukt hel av en knølhval på jakt etter mat.

– Plutselig kjente jeg en kraftig dytt, og så ble det fullstendig mørkt. Jeg følte at jeg beveget meg og kunne kjenne hvalen klemme meg med musklene i munnen, sier han til avisen.

LES OGSÅ
Dykker overlevde å bli slukt av hval


Umiddelbart var Packard redd han hadde blitt angrepet av en hvithai, men siden han ikke kunne kjenne noen tenner og ikke var skadet innså han at det måtte være snakk om en hval.

– Jeg har dykket i 40 år, og trodde ikke dette var mulig. Da jeg skjønte at det ikke var en hai kunne det ikke være noe annet, jeg var i munnen på en hval, sier Packard.


– Jeg tenkte at det ikke er noen sjanse for at jeg slipper unna dette. Alt jeg kunne tenke på var de to sønnene mine på 12 og 15 år, sier han.

Etter en halvt minutts tid innså hvalen at den hadde fått fatt i noe som slett ikke var mat. Den gikk til overflaten og kastet hodet fra side til side for å bli kvitt fremmedlegemet.Packard ble reddet ombord i båten, som umiddelbart satte kursen mot land der en ventende ambulanse kjørte ham til Cape Cod Hospital.

Etter å ha blitt undersøkt ble han skrevet ut samme ettermiddag, uten noen brudd, men med småskader over hele kroppen etter det ublide møtet – og definitivt en erfaring rikere.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS