Vant Summer Challenge i mai
Heine Jensen fra Sarpsborg vant overlegent i Oslofjorden Dykkesenters Summer Challenge i mai, der det er om å gjøre å logge flest minutter under vann.
Vant Summer Challenge i mai
Arkivfoto
KONKURRANSE

Vant Summer Challenge i mai
Heine Jensen fra Sarpsborg vant overlegent i Oslofjorden Dykkesenters Summer Challenge i mai, der det er om å gjøre å logge flest minutter under vann.
  3. juni 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Den ivrige undervannsfotografen var i vannet hele 20 ganger i løpet av mai, og logget til sammen 1.582 minutter eller 26,4 timer under overflaten. Dermed vant han en Apeks VX1 dykkemaske sponset av SafeNor AS.

– Det er kjempemoro å vinne Summer Challenge! I april var jeg litt for sein til å melde meg på... Morsomt at det er konkurranser som er oppnåelige for hvermannsen, sier Jensen til Dykking.

Dyphavskorall

Sjøtre med to medusahoder, fotografert i Skarnsundet innerst i Trondheimsfjorden. Foto: Heine Jensen


Han forteller at han har dykket mange forskjellige steder i mai – både Iddefjorden, Larkollen, Strømtangen, Verrastranda, Grimstad, Drøbak, Søsterøyene og Ørlandet har fått besøk.

– I år har jeg halvpartene av dykkene mine i Trondheimsfjorden, forteller Jensen, som åpenbart har vært svært aktiv i det siste.

Dyphavskorall

En Dendronotus yrjargul ble foreviget på Ørlandet, det foreløpig eneste stedet denne nakensneglen er funnet. Foto: Heine Jensen


Han var nylig på besøk hos Bare Dykk, som har kjempeflotte dykkemuligheter i Verrasundet og Skarnsundet. Området byr på et uvanlig og spennende dyreliv.

– Jeg tar så og si utelukkende bilder av nakensnegler, men det hender jeg prøver meg på andre ting i havet også. Jeg ser at jeg må ta mer vidvinkelbilder for å kunne stille i konkurranser, for eksempel NM, sier Jensen.

Nakensnegle

Denne skjønnheten er en av mange nakensnegler du kan se på Heine Jensens Facebook-side. Foto: Heine Jensen


Logget over 4.200 minutter


Heine Jensen vant overlegent i mai, og hadde over dobbelt så mange minutter under vann som Hege Hjertholm (9 dykk/568 minutter) og Bjørn Erik (11 dykk/563 minutter) på de neste to plassene.

Det var 27 dykkere som deltok i Summer Challenge i mai, og de logget til sammen 8.059 minutter fordelt på 163 dykk.

Sammenlagt er det logget 14.052 minutter og 284 dykk siden 1. april, og Heine Jensen ligger øverst også her med totalt 37 dykk og 2.896 minutter. Det tilsvarer 48,3 timer under vann!

LES OGSÅ
Bli med på Summer Challenge!


Summer Challenge fortsetter helt til september. Hver måned får den som har logget flest minutter en dykkemaske i premie, og alle konkurrerer om hovedpremiene:

 • Avatar Vams + Gavekort på kr 1000,-
 • Maske og svømmeføtterfra Cressi + gavekort på kr 500,-
 • Maske og Snorkel fra Cressi + Gavekort på kr 250,-


Dykkere over hele landet kan delta, uansett om de dykker med et annet dykkesenter eller en klubb – men det er ikke alle dykk som teller. Les reglene og finn ut hvordan du kan delta på lenken nedenfor.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS