Få støtte til kreative sjømattiltak
Nærings- og fiskeridepartementet deler ut 3 millioner for å få flere til å spise sjømat. Dette kan være en kjempegod mulighet for dykkesentre og klubber som vil lage et spennende arrangement.
Få støtte til kreative sjømattiltak
STØTTEORDNING

Få støtte til kreative sjømattiltak
Nærings- og fiskeridepartementet deler ut 3 millioner for å få flere til å spise sjømat. Dette kan være en kjempegod mulighet for dykkesentre og klubber som vil lage et spennende arrangement.
  21. mai 2021
Nær sagt som vanlig vil tiltak rettet mot barn og unge bli prioritert, men det er også åpent for tiltak for voksne. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner kan søke.

– Jeg ønsker at barn og unge skal spise enda mer av den fantastiske sjømaten som finnes her i Norge. Nå er vi på jakt etter søknader med de gode prosjektene som kan bidra til at unge inspireres til nettopp dette, sier Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

LES MER: «Dumpsterdiving» i Indre Oslofjord


Pengene som deles ut skal gå til å øke sjømatkonsumet, og vi kan lett se for oss flere spennende muligheter både for dykkeklubber og dykkesentre!

Hva med et arrangement hvor man lærer å fange og sanke sjømat, og ikke minst tilberede det på en delikat og velsmakende måte?

LES OGSÅ
Hvor mye skalldyr trenger du?


Man kan for eksempel søke støtte til å leie inn en kokk, og kanskje også en marinbiolog som kan lære deltakerne mer om hva slags dyr det er vi spiser.

Støtten kan også brukes til å dekke andre kostnader med arrangementet slik at man har mulighet til å gjøre dette gratis for deltakerne, eller holde prisen på et lavt nivå.

– Sjømattiltak skal legge til rette for at barn og unge får delta i tilberedningen av sjømat, samtidig som at de lærer mer om sjømaten som matvare, heter det i utlysningen.

Kulinatisk eventyr

Carlo Golfetto hos One Ocean arrangerer kulinarisk eventyr hver sommer.


Som nevnt er det også mulig å søke om støtte til arrangementer for voksne, men det lønner seg nok å ta med barn og unge i søknaden siden dette prioriteres.

Tenk også på at arrangementet like gjerne være for fridykkere som for dykkere – eller for begge deler samtidig.

For barn kan man lage en morsom happening hvor man snorkler, fisker og sanker skjell og snegler i fjæra. Det er flott om man kan få ungene i vannet, med det er ikke påkrevet.

LES OGSÅ
Ny fridykkerflåte fra Salvimar


Ved siden av å dykke, fridykke eller sanke sjømat i fjæra kan man også sette teiner og fiske – eller man kan rett og slett bruke midlene til å kjøpe inn gode råvarer.

Her er det bare kreativiteten som setter grensene, og vi håper det dukker opp noen spennende sjømatarrangementer utover sommeren og høsten!

Fristen for å søke støtte er 20. juni 2021.Kilde: Regjeringen

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS