Til topps blant verdens beste fotografer
Galice Hoarau fra Bodø stakk av med seieren i makrokategorien i Underwater Photographer of the Year, og fikk i tillegg hederlig omtale for to av sine andre bilder.
Til topps blant verdens beste fotografer
Dette fantastiske haibildet fikk hederlig omtale i konkurransen. Foto: ©UPY2021/Galice Hoarau
UNDERVANNSFOTO

Til topps blant verdens beste fotografer
Galice Hoarau fra Bodø stakk av med seieren i makrokategorien i Underwater Photographer of the Year, og fikk i tillegg hederlig omtale for to av sine andre bilder.
  10. februar 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Hvert år deltar hundrevis av UV-fotografer i prestisjetunge Underwater Photographer of the Year. Konkurransen er knallhard og kvaliteten er skyhøy.

Galice Hoarau vant makrokategorien med et fantastisk bakgrunnsbelyst bilde av en Pontohi pygmesjøhest han fotograferte på Siladen i Indonesia for et års tid siden, like før pandemien gjorde det umulig å reise:

Pygmésjøhest

Foto: ©UPY2021/Galice Hoarau


En seier i makrokategorien i UPY henger svært høyt, og det er alltid mange fantastiske bidrag fra noen av verdens beste UV-fotografer.

Galice Hoarau, som opprinnelig er fra Franrike, vant foran kjente størrelser som Steven Kovacs, Alex Tattersall, James Emery, Viktor Lyagushkin og Fabio Iardino.

Her forteller han om vinnerbildet:


I tillegg til å gå helt til topps i makroklassen fikk Hoarau også hederlig omtale for to av sine andre bilder. Her forteller han om haibildet nedenfor:

– «Snooty» er en stor hunnhai som bor på vraket «Esso Bonaire» i Jupiter i Florida. Det digre gliset har gjort henne til en kjendis blant dykkerne, og hun kommer gjerne og hilser på, sier Hoarau.

Snooty

Foto: ©UPY2021/Galice Hoarau


Martin Edge var en av de tre dommerne i Underwater Photographer of the Year. her er hans kommentar til bildet:

– Et herlig haiportrett. Fotografen har kontroll på bildeutsnittet, og den tette beskjæringen fungerer svært bra. Det er spesielt belysningen av munnen og tennene som gjør at bildet skiller seg ut, skriver han.

LES OGSÅ
Vant to gull i Ocean Art Contest 2020


Hoarau fikk også hederlig omtale for et bilde av en steinbit med egg som er tatt i Saltstraumen, ikke langt fra der han bor.

– Steinbitpappen heter Parelius, og han passer godt på eggene som ble lagt i november og vil klekkes i slutten av april. Parelius er en av fire steinbiter med egg utenfor dykkesenteret Nord&Ne på Saltbrygga, forteller han.

Steinbit

Foto: ©UPY2021/Galice Hoarau


Steinbiten holder til på 40 meters dyp, og Parelius har blitt vant til å få besøk av dykkere som kommer for å sjekke hvordan det står til med neste generasjon.

– Fantastisk adferd og et enda bedre foto. Folk forventer ikke å se øm yngelpleie hos fisk, og spesielt ikke hos den grimme steinbiten. Et nydelig glimt av livet i havet, skriver dommer Alex Mustard.

LES OGSÅ
Se alle vinnerbildene i UPY2021


Vi gratulerer Galice Hoarau med seieren! Hvis du vil se flere flotte UV-bilder kan du følge ham på www.facebook.com/GaliceUWP.

Du kan lese mer om konkurransen og se alle vinnerbildene fra årets utgave på www.underwaterphotographeroftheyear.com.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS