Snart klart for NM-finalen i UV-foto

Torsdag denne uken starter NM i undervannfoto på Oscarsborg ved Drøbak i Oslofjorden. Her finner du info om mesterskapet og de som kjemper om medaljene.

Snart klart for NM-finalen i UV-foto
Oscarsborg festning ligger bare 5 minutter med båt fra Drøbak sentrum. Foto: www.visitdrobak.no

UNDERVANNSFOTO

ARRANGEMENTSnart klart for NM-finalen i UV-foto

Torsdag denne uken starter NM i undervannfoto på Oscarsborg ved Drøbak i Oslofjorden. Her finner du info om mesterskapet og de som kjemper om medaljene.

  7. september 2020
Norgesmesterskapet arrangeres av Drøbak Undervannsklubb i samarbeid med Norges Dykkeforbund fra torsdag 10. til søndag 13. september. Dykkingen skjer i området rundt Oscarsborg, som er noe av det beste Indre Oslofjord har å by på.

Sikten har vært god den siste tiden, og vi krysser fingrene for at det holder seg.

Arrangørklubben har delt flere videoer og bilder på den offisielle NM-siden på Facebook den siste tiden, og dette gir deltakerne som kommer fra andre steder i landet muligheten til å få et inntrykk av hva som venter dem.

Har laget info-app

For å spare papir og miljø, og for å være digitale og nytenkende har Drøbak Undervannsklubb lagt informasjonen om arrangementet inn i en app som virker både på PC, nettbrett og mobil.

Her finner du program for arrangementet, kart med beskrivelse av dykkestedene, praktisk informasjon for deltakerne og COVID-19 regelverk. Godt jobbet av klubben!

Her finner du NM-appen

Drøbaksundet

Foto: Tore Vidar Knutsmoen/NM i UV-foto 2020 på Facebook


I løpet av NM-helgen får deltakerne omvisning på Oscarsborg festning, hvor de berømte kanonene «Moses» og «Aron» fyrte av skuddene var med på å stoppe den tunge krysseren Blüchers ferd mot Oslo i april 1940.

For de som vil ta turen ut og oppleve både festningen og NM på nært hold finnes fergerutene her. Husk smittevernregler – hold avstand, og ta med håndsprit.

Oslofjordens beste dykking?

Området rundt Oscarsborg byr på mange spennende fotomotiver. Det er mye dødmannshånd og anemoner, og en rekke forskjellige krepsdyr trives godt. Mange vil kanskje se mer hummer i NM-helgen enn de gjør hele året hjemme!

Oslofjorden har også mye gylter, og det ikke umulig å se alle sju artene som finnes i Norge på ett og samme dykk. Bergnebb, blåstål og berggylt er de vanligste av dem.

Det er også mye steinbit i Drøbak, og man finner en del forskjellige arter av flatfisk. Den vakre begerkorallen er også vanlig, ofte på grunnere vann enn mange andre steder.

Oslofjorden er også et eldorado for nakensnegler, men høysesongen er over og NM-deltakerne må nok nøye seg med relativt få arter.


Berggylt

Berggylt er en av de vanligste fiskeartene i Oslofjorden.


Ny jury i årets NM

Norges Dykkeforbund har valgt å skifte ut hele juryen som har sittet de siste årene. Nye jurymedlemmer i 2020 er Mikkel Stokke, Roger Brendhagen, Kjetil Astrup og Elisabeth Tønnessen. Du kan lese mer om dem her. De fire bedømte også bildene i kvalifiseringen.Hummer

Hummer er et vanlig syn i Indre Oslofjord, og dukker kanskje opp på noen NM-bilder.


Dette er deltakerne

Det er påmeldt 15 fotografer og 9 assistenter i finalen. Dette betyr at flere fotografer dykker sammen og deler på oppgavene i stedet. Regjerende Norgesmester Bjørnar Nygard fra SUB-BSI i Bergen stiller også i år, og har med seg Cessa Rauch, Gry Hege Henriksen og Anders Schouw fra Bergensklubben.

Det er flere deltakere fra Østlandet, og Morten S. Haakonsen (Holmestrand DK), Rune Edvin Haldorsen (Akkaren SDK), Petter F. Schmedling (Moss UVK) og ikke minst Heine Jensen og Tore Vidar Knutsmoen (Drøbak UVK) har kanskje en liten hjemmefordel.

Fra Vestlandet og Trøndelag står David Gutteridge (Stavanger DK), Sverre Øen (Korssund DK), Kim André Sund (Giske DK), Christine Normann og Finn Refsnes (Ålesund SDK) og Axel Hansen Grøvdal (NTNUI-DG) på «startstreken».

Her er regelverket for NM i UV-foto

Dykking vil være til stede på deler av arrangementet, og vi skal forsøke å være flinke til å komme med oppdateringer både her og på våre Facebook-sider. Følg med!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er fortsatt vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS