Snart klart for NM-finalen i UV-foto

Torsdag denne uken starter NM i undervannfoto på Oscarsborg ved Drøbak i Oslofjorden. Her finner du info om mesterskapet og de som kjemper om medaljene.

Snart klart for NM-finalen i UV-foto
Oscarsborg festning ligger bare 5 minutter med båt fra Drøbak sentrum. Foto: www.visitdrobak.no

UNDERVANNSFOTO

ARRANGEMENT



Snart klart for NM-finalen i UV-foto

Torsdag denne uken starter NM i undervannfoto på Oscarsborg ved Drøbak i Oslofjorden. Her finner du info om mesterskapet og de som kjemper om medaljene.

  7. september 2020
Norgesmesterskapet arrangeres av Drøbak Undervannsklubb i samarbeid med Norges Dykkeforbund fra torsdag 10. til søndag 13. september. Dykkingen skjer i området rundt Oscarsborg, som er noe av det beste Indre Oslofjord har å by på.

Sikten har vært god den siste tiden, og vi krysser fingrene for at det holder seg.

Arrangørklubben har delt flere videoer og bilder på den offisielle NM-siden på Facebook den siste tiden, og dette gir deltakerne som kommer fra andre steder i landet muligheten til å få et inntrykk av hva som venter dem.





Har laget info-app

For å spare papir og miljø, og for å være digitale og nytenkende har Drøbak Undervannsklubb lagt informasjonen om arrangementet inn i en app som virker både på PC, nettbrett og mobil.

Her finner du program for arrangementet, kart med beskrivelse av dykkestedene, praktisk informasjon for deltakerne og COVID-19 regelverk. Godt jobbet av klubben!

Her finner du NM-appen

Drøbaksundet

Foto: Tore Vidar Knutsmoen/NM i UV-foto 2020 på Facebook


I løpet av NM-helgen får deltakerne omvisning på Oscarsborg festning, hvor de berømte kanonene «Moses» og «Aron» fyrte av skuddene var med på å stoppe den tunge krysseren Blüchers ferd mot Oslo i april 1940.

For de som vil ta turen ut og oppleve både festningen og NM på nært hold finnes fergerutene her. Husk smittevernregler – hold avstand, og ta med håndsprit.

Oslofjordens beste dykking?

Området rundt Oscarsborg byr på mange spennende fotomotiver. Det er mye dødmannshånd og anemoner, og en rekke forskjellige krepsdyr trives godt. Mange vil kanskje se mer hummer i NM-helgen enn de gjør hele året hjemme!

Oslofjorden har også mye gylter, og det ikke umulig å se alle sju artene som finnes i Norge på ett og samme dykk. Bergnebb, blåstål og berggylt er de vanligste av dem.

Det er også mye steinbit i Drøbak, og man finner en del forskjellige arter av flatfisk. Den vakre begerkorallen er også vanlig, ofte på grunnere vann enn mange andre steder.

Oslofjorden er også et eldorado for nakensnegler, men høysesongen er over og NM-deltakerne må nok nøye seg med relativt få arter.


Berggylt

Berggylt er en av de vanligste fiskeartene i Oslofjorden.


Ny jury i årets NM

Norges Dykkeforbund har valgt å skifte ut hele juryen som har sittet de siste årene. Nye jurymedlemmer i 2020 er Mikkel Stokke, Roger Brendhagen, Kjetil Astrup og Elisabeth Tønnessen. Du kan lese mer om dem her. De fire bedømte også bildene i kvalifiseringen.



Hummer

Hummer er et vanlig syn i Indre Oslofjord, og dukker kanskje opp på noen NM-bilder.


Dette er deltakerne

Det er påmeldt 15 fotografer og 9 assistenter i finalen. Dette betyr at flere fotografer dykker sammen og deler på oppgavene i stedet. Regjerende Norgesmester Bjørnar Nygard fra SUB-BSI i Bergen stiller også i år, og har med seg Cessa Rauch, Gry Hege Henriksen og Anders Schouw fra Bergensklubben.

Det er flere deltakere fra Østlandet, og Morten S. Haakonsen (Holmestrand DK), Rune Edvin Haldorsen (Akkaren SDK), Petter F. Schmedling (Moss UVK) og ikke minst Heine Jensen og Tore Vidar Knutsmoen (Drøbak UVK) har kanskje en liten hjemmefordel.

Fra Vestlandet og Trøndelag står David Gutteridge (Stavanger DK), Sverre Øen (Korssund DK), Kim André Sund (Giske DK), Christine Normann og Finn Refsnes (Ålesund SDK) og Axel Hansen Grøvdal (NTNUI-DG) på «startstreken».

Her er regelverket for NM i UV-foto

Dykking vil være til stede på deler av arrangementet, og vi skal forsøke å være flinke til å komme med oppdateringer både her og på våre Facebook-sider. Følg med!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

    Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS