Flere UV-bilder premiert i NNPC
Vinnerne av Nordic Nature Photo Contest ble offentliggjort på Natur&Foto-dagen i Oslo forrige helg. Undervannsfotografene nådde ikke helt til topps – men tre flotte undervannsbilder ble premiert.
Flere UV-bilder premiert i NNPC
Foto: Galice Hoarau/NNPC 2020
UNDERVANNSFOTO

Flere UV-bilder premiert i NNPC
Vinnerne av Nordic Nature Photo Contest ble offentliggjort på Natur&Foto-dagen i Oslo forrige helg. Undervannsfotografene nådde ikke helt til topps – men tre flotte undervannsbilder ble premiert.
  2. februar 2020
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Galice Hoarau fra Bodø er virkelig i slaget om dagen, med topplasseringer i flere store fotokonkurranser. 43-åringen, som opprinnelig kommer fra Frankrike, ble nylig premiert i både World Shootout og Ocean Art Photo Contest.

I NNPC gjorde han det også svært bra, og fikk premie for tre av sine bilder i klassene Årets kreative nordiske naturbilde (øverst på siden), Årets nordiske turbilde og Årets nordiske nærbilde.Premiert i klassen Årets nordiske nærbilde. Foto: Galice Hoarau/NNPC 2020


Stor spenning på Natur&Foto-dagen


Vinnerbildene i NNPC ble offentliggjort på den årlige Natur&Foto-dagen lørdag 25. januar, men Hoarau var ikke til stede på premieutdelingen.

Han fulgte med på nettet fra dykketur på Sulawesi – han vant en ukes opphold på YOS Dive Lembeh i Ocean Geographic Blackwater Competition i fjor.– Jeg er veldig glad for at tre av mine bilder ble premiert, forteller han på messenger.

Galice Hoarau er professor ved fakultet for biovitenskap og akvakultur ved NORD universitet i Bodø. Du kan se flere av bildene hans på Galice Hoarau Underwater Photography på Facebook.Premiert i klassen Årets nordiske turbilde. Foto: Galice Hoarau/NNPC 2020


Premiert for hvalbilde


Naturfotografen Roy Mangersnes ble premiert i klassen for Årets nordiske pattedyrbilde med det flotte dronebildet av hvalen nedenfor.

Mangersnes vant forøvrig også klassen Truet nordisk natur. Du kan se flere av hans bilder på www.roymangersnes.wordpress.com.Premiert i klassen Årets nordiske pattedyrbilde. Foto: Roy Mangersnes/NNPC 2020


Rekordhøy deltakelse


Nordic Nature Photo Contest (NNPC) arrangeres av bladet Natur&Foto, og hadde rekordhøy deltakelse med 4.885 bilder og 355 fotografer.

Årets nordiske naturfotograf 2020 ble finske Rainer Capelan.

Hvorfor ikke en egen klasse for undervannsfoto?


Vi gratulerer fotografene, og retter følgende oppfordring til arrangørene av NNPC: Lag en egen klasse for undervannsfoto fra og med 2021-konkurransen!

Undervannsfoto er en helt egen gren innen naturfoto, som fortjener større oppmerksomhet. Vi tror dette vil bidra til å bedre vise mangfoldet innen naturfoto, og det vil komme i langt flere flotte bilder tatt under vann.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS