Spennende foredrag om spermhval

Den franske undervannsfotografen Stéphane Granzotto holder foredrag om jakten på spermhvalens hemmeligheter under Norsk Naturfotofestival.

Foto: Stéphane Granzotto

FOREDRAG

UNDERVANNSFOTOSpennende foredrag om spermhval

Den franske undervannsfotografen Stéphane Granzotto holder foredrag om jakten på spermhvalens hemmeligheter under Norsk Naturfotofestival.

  26. februar 2020
Sammen med en gruppe forskere har undervannsfotografen Stéphane Granzotto i flere år jaktet på spermhvalens hemmeligheter. Nå kan du ta del i den spennende jakten på Norsk Naturfotofestival, som arrangeres fra 6.–8. mars.

På festivalen vil han vise både stillbilder og film av spermhvalene, som kan bli opp til 18 meter lange og veie mellom 40 og 50 tonn.

Foredrag: Lørdag 7. mars klokken 15:10

Spermhvalen har fått en slags legendestatus, siden hvalen i den kjente romanen «Moby Dick» av Herman Melville var nettopp en spermhval.

Granzotto har sammen med forskerne fulgt en gruppe spermhvaler i Det indiske hav gjennom mange år, og de har kartlagt slektskapet til individene ved hjelp av DNA.

Unike bilder og video

– Det var en fin mulighet, og samtidig en stor utfordring, å få lov å arbeide med noen av de aller største dyra på kloden, og samtidig dyr som fortsatt har mange hemmeligheter vi mennesker vet lite om, sier Granzotto.

Her får du en forsmak på hva som venter deg:Video: Stéphane Granzotto/YouTube


Når Granzotto holder foredrag på Norsk Naturfotofestival får man både se unike bilder av spermhvalene, og høre mer om de fantastiske opplevelsene og arbeidet forskerne har lagt ned.

– Jeg har forsøkt å konsentrere meg om de sosiale forbindelsene som eksisterer mellom dyrene, og noen av bildene jeg har klart å ta er aldri tidligere blitt fotografert eller filmet, forteller Granzotto.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS