Stemningsrapport fra NM i UV-foto

Da er fotografene i NM i UV-foto ferdige med sine fire dykk, og nå skal det velges ut bilder som leveres til juryen. Resultatene kommer på søndag – her er noen inntrykk fra helgen i Kristiansand.

Stemningsrapport fra NM i UV-foto
Rune Edvin Haldorsen klar for siste konkurransedykk i NM 2019.

UNDERVANNSFOTO

ARRANGEMENTStemningsrapport fra NM i UV-foto

Da er fotografene i NM i UV-foto ferdige med sine fire dykk, og nå skal det velges ut bilder som leveres til juryen. Resultatene kommer på søndag – her er noen inntrykk fra helgen i Kristiansand.

  24. august 2019
Årets NM i undervannsfoto arrangeres av Norges Dykkeforbund og Kristiansand Dykkerklubb, og 13 fotografer og like mange assistenter skal kjempe om NM-tittel, kongepokal, heder og ære.

Bladet Dykking er til stede i Kristiansand under NM-helgen, og vi har samlet noen inntrykk fra arrangementet. Arrangørklubben har gjort en kjempeinnsats og alt går på skinner.


Det var god stemning og nydelig vær både fredag og lørdag, og arrangørklubben stilte med flere båter som tok deltakerne ut til dykkeplassene. Her fra klubbåten «Hippocampus».


Alle deltakerne og de fleste av mange gode hjelpere fra arrangørklubben samlet seg til lunsj på Stokken. Logistikken var utmerket under hele NM, og gryterett, vafler og brus falt i smak hos fornøyde deltakere.


Geir Eliassen fra Arendal Undervannsklubb deltar sammen med kona Anita – begge som fotografer.


Regjerende mester Bjørnar Nygård leverer inn minnekortet til jurysekretær Nora Menous-Moland.


President i Norges Dykkeforbund Sigurd Paulsen var til stede på arrangementet, og gledet seg over det flotte arrangementet og fine været, og så frem til banketten på lørdag og premieutdelingen søndag.


Det siste dykket i konkurransen samlet en liten håndfull tilskuere ute i Kristiansands vakre skjærgård. Hvem sier at dykking og undervannsfoto ikke er en publikumssport?


Spente fotografer venter på å få utlevert minnebrikkene slik at utvelgelsen av de fem konkurransebildene kan ta til. De får to timer på seg før bildene leveres til juryen.


Skylling må til! Anders Schouw fra SUB-BSI i Bergen i aksjon med vannslangen etter det siste konkurransedykket lørdag. Fotografene gjør fire konkurransedykk på inntil 90 minutter i løpet av to dager. Deretter skal de velge ut sine fem bidrag i kategoriene vidvinkel med dykker, vidvinkel uten dykker, makro, fisk og tema, som i år er «Fremmed».


Etter at siste dykk var gjennomført var stemningen god. Noen er lettet mens andre er litt nervøse. Det er et par som ergrer seg over bilder som ikke ble så gode som de håpet, mens andre er lykkelige over å ha funnet favorittmotivet.

LES MER: Disse er kvalifisert til NM-finalen i Kristiansand

Lørdag kveld holdes det bankett for deltakerne i klubbhuset til arrangøreklubben, etter at fotografene har levert inn sine fem utvalgte bilder til jurysekretær Nora Menous-Moland, som deretter gir dem videre til juryen.

Resultatene blir presentert søndag klokken 11, og deretter blir det premieutdeling. Følg med!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS