Bjørnar Nygård vant NM i undervannsfoto

Bjørnar Nygård ble søndag kåret til Norgesmester i undervannsfoto i Kristiansand, og vant dermed sin tredje strake NM-tittel og kongepokal. Se vinnerbildene fra mesterskapet her!

Bjørnar Nygård vant NM i undervannsfoto
Glade medaljevinnere! Fra venstre Kim André Sund (sølv), David Gutteridge (bronse) og Bjørnar Nygård (gull). Til høyre president i Norges Dykkeforbund Sigurd Paulsen, og i midten Roy Dahl, leder i fotoutvalget i NDF.

UNDERVANNSFOTOBjørnar Nygård vant NM i undervannsfoto

Bjørnar Nygård ble søndag kåret til Norgesmester i undervannsfoto i Kristiansand, og vant dermed sin tredje strake NM-tittel og kongepokal. Se vinnerbildene fra mesterskapet her!

  25. august 2019
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
NM i undervannfoto ble arrangert av Norges dykkeforbund og Kristiansand Dykkerklubb, og etter et flott og velsmurt arrangement med til sammen fire konkurransedykk var det i formiddag tid for juryens presentasjon og premieutdeling (se video nederst i saken).

Det var stor spennvidde i årets bidrag, og juryen som bestod av Lill Haugen, Harald Fosshagen, Erling Svensen og Christian Skauge berømmet kvaliteten på bildene og fotografenes innsats.Bjørnar Nygård vant klasse A (vidvinkel med dykker) med dette bildet med en kreativt belyst sjøstjerne.
I klasse B (vidvinkel uten dykker) var det Anders Schouw som vant med dette strålende bildet av en brennmanet.


Spennende presentasjon av bildene

Spenningen steg etter hvert som de fem klassene ble presentert i klubbhuset til Kristiansand Dykkerklubb, og president i Norges Dykkeforbund Sigurd Paulsen kunne dele ut gullmedalje til fem forskjellige klassevinnere.

Da presentasjonen var over ble det klart at Bjørnar Nygård hadde vunnet med med 344 poeng poeng, såvidt foran sølvvinner Kim André Sund som hadde 340 poeng. Tredjeplassen gikk til David Gutteridge som fikk 299 poeng.Gry Henriksen tok gullet i klasse C (makro) med dette gøyale og kreative bildet. «Kanonbra! En hel liten landsby med snegler og egg, et ekte mikrokosmos i makroklassen» skrev juryen i sin begrunnelse.


Tok sin tredje kongepokal

VM-klare Nygård vant også kvalifiseringsrunden til NM tidligere i år. Han tok med dette sin tredje strake NM-seier, og mottok kongepokalen fra president Sigurd Paulsen til stor applaus fra de mange fremmøtte.

De fem klassene ble funnet av Bjørnar Nygård (vidvinkel med dykker), Anders Schouw (vidvinkel uten dykker), Gry Henriksen (makro) og Anita Eliassen (fisk). Rune Edvin Haldorsen tok gullet i temaklassen hvor oppgaven var «fremmed».Dette fiskeportrettet forteller en trist historie, men det ble en gledens dag for Anita Eliassenfra Arendal Undervannsklubb som tok gull i klasse D (fisk).


Sterk innsats av alle fotografene

Bredden i årets arrangement var stor, og ved siden at alle klassene fikk hver sin vinner vises dette med all tydelighet gjennom at hele 12 av de 13 deltakerne i NM-finalen mottok medaljer for sin innsats. Svært imponerende, og veldig bra for bredden i norsk UV-foto.

Premiene i den fem klassene ble sponset av SafeNor, Scubapro, Fotografit, Gulen Dykkesenter og Olympus.

Sammenlagtvinneren vant også et gavekort på flybilletter fra hovedsponsor DykkeBazaar i samarbeid med flyselskapet Turkish Airlines.

Lars Arnestad, som var gullvinner Bjørnar Nygårds assistent under mesterskapet mottok premien for beste modell, en Tilly Tec LED-lykt sponset av A-Dykk.

Et kjempeflott arrangement!

Nora Menous-Moland og Roy Dahl fra NDF stod for det arrangementsmessige arbeidet i forbindelse med juryeringen og leverte en svært solid innsats.

Kristiansand dykkerklubb leverte et nær perfekt NM, og fikk god hjelp av værgudene som sørget for en perfekt ramme rundt årets NM. De hadde full kontroll på logistikken og høstet lovord fra både deltakere og presidenten i dykkeforbundet.

Vi gratulerer medaljevinnerne og takker Kristiansand Dykkerklubb for et flott arrangement!I temaklassen var stikkordet «fremmed», og Rune Edvin Haldorsen stakk av med gullmedaljen med dette bildet.


Her er resultatlisten i NM i UV-2019:

PlassNavnPoeng
1Bjørnar Nygård344
2Kim André Sund340
3David Gutteridge299
4Gry Halvorsen274
5Rune Edvin Haldorsen249
6Anders Schouw244
7Anne Mari W. Ottesen225
8Anita Eliassen216
9Geir Eliassen189
10Morten S. Haakonsen177
11John Sverre Øen174
12Tore Vidar Knutsmoen172
13Grzegorz Marsicki132En fornøyd Bjørnar Nygård med kongepokalen og solid medaljefangst om halsen.


Se hele presentasjonen fra NM i undervannsfoto her: 

Premieutdelingen ble streamet direkte på Facebook av Norges Dykkeforbund tidligere i dag.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet: Lær mer om nakensnegler

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Nå finnes den både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS