Nyhetsarkiv – Oktober 2020:

 • Nå er det dykkesalg hos Nemo!

  Denne helgen kan du gjøre et skikkelig kupp hos Nemo. Det store dykkesalget er i gang med opptil 80% rabatt på dykkerutstyr, 50% på fridykkerutstyr og 50% på kajakkutstyr.
Annonsørinnhold:
 • Information
  31 oktober 2020

  Ikke glem å fornye abonnementet!

  Neste nummer av bladet Dykking nærmer seg, og det er masse spennende dykkestoff å glede seg til. Hvis du fikk en giro sammen med forrige utgave må du huske å fornye abonnementet.
 • Information
  30 oktober 2020

  Ikke glem fristen for å delta i Nordisk

  Innleveringsfristen til Nordisk Mesterskap i undervannsfoto er på søndag, så hvis du har tenkt å delta må du skynde deg med å finne frem bildene som skal gi deg heder og ære.
 • Information
  30 oktober 2020

  Dårligere beredskap med nye helikoptre

  Farlig rotorvind fra de nye SAR Queen redningshelikoptrene gjør at de ikke kan lande ved flere av landets sykehus. Dette gir dårligere beredskap for dykkere som må i trykkammer.
 • Information
  30 oktober 2020

  Kampanje: Suunto EON Core med sender

  En skikkelig computer er et must for alle dykkere, og nå er det store penger å spare på SafeNors høstkampanje på en av de mest populære dykkecomputerne på markedet.
 • Information
  29 oktober 2020

  Sportdykaren legges ned etter 62 år

  Det svenske dykkeforbundet SSDF har vedtatt å legge ned medlemsbladet Sportdykaren, et av verdens eldste dykkeblader. Det er uvisst hvordan medlemmene vil reagere.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  29 oktober 2020

  Hardt skadd etter haiangrep

  En ung ukrainsk turist mistet en arm og en egyptisk guide mistet et bein i et haiangrep i Sharm el Sheikh i helgen. Nasjonalparken Ras Mohammed er stengt etter hendelsen.
 • Information
  29 oktober 2020

  Ekspertutvalg for ubåten U-864 er klart

  Samferdselsdepartementet har nedsatt et ekspertutvalg som skal vurdere om det finnes ny informasjon om hvilken løsning som er best for ubåtvraket U-864 som ligger utenfor Fedje i Vestland fylke.
 • Information
  28 oktober 2020

  Dykk for miljøet med Aware Smedasundet

  På lørdag arrangeres Aware Smedasundet for niende gang. Norges største ryddeaksjon under vann samlet 74 dykkere i fjor, og til tross for korona kan det bli rekorddeltakelse også i år.
 • Information
  28 oktober 2020

  Ras Mohammed stengt på ubestemt tid

  Chamber of Diving and Water Sports, som er ansvarlig for dykkeaktivitetene i den egyptiske delen av Rødehavet, forlenger stengingen av nasjonalparken Ras Mohammed.
 • Information
  27 oktober 2020

  Fantastiske planer hos Visit Plura

  Visit Plura vil gjøre Mo i Rana til «Cave Capital of Scandinavia» og har avduket planer om et nytt dykkesenter med en kostnadsramme på 20 milloner kroner.
 • Information
  27 oktober 2020

  Får 4,6 millioner til å øke kunnskapen

  Havforskningsinstituttet får tildelt ekstra midler til å øke kunnskapen om bestander man har lite kunnskap om. På listen står blant annet hummer, breiflabb og steinbit.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  26 oktober 2020

  Nytt på markedet: Setetrekk til bilen

  Er du lei av skifte ute i stiv kuling eller regnvær under den kalde årstiden? Da er dette setetrekket løsningen – nå kan du sette deg rett inn i bilen og kjøre hjem, skriver Frivannsliv.
 • Information
  26 oktober 2020

  Pulverlakkerte flasker kan bli underkjent

  Vurderer du å lakkere aluminiumsflaskene dine i en kulere farge? Da må du passe på – gjøres det på feil måte kan de miste opptil 30% av styrken og bli underkjent på neste trykkprøving.
 • Information
  25 oktober 2020

  Jubileumsvideo: SSI fyller 50 år

  Siden 1970 har Scuba Schools International utdannet dykkere på alle nivåer, og nå feirer at de fyller 50 år.
 • Information
  25 oktober 2020

  Japan Underwater Photo Contest

  Hvis du har dykket i Japan finnes det en egen fotokonkurranse du kan delta i, arrangert av Japan National Tourism Organization (JNTO) – nå er den åpen for innsending.
 • Information
  25 oktober 2020

  Her kan du få «Saltvann» i øret

  Hvis du har lyst til å ha noe interessant på øret når du kjører på vei til et spennende dykk, eller bare er på vei til eller fra jobben, kan du sjekke ut podcasten «Saltvann».
 • Information
  25 oktober 2020

  Resirkulerte solbriller fra Stillehavet

  The Ocean Cleanup har laget sitt første produkt av plast samlet inn fra Stillehavet – et par kule solbriller. Nå har du sjansen til å eie et par av ikoniske brillene.
 • Information
  24 oktober 2020

  En deilig video fra et ukjent vrak

  David Andersson dykket nylig på et ukjent vrak av en gammel seilskute i Stockholms skjærgård. Vi kan ikke by på noen opplysninger om vraket – men nyt den deilige videoen!
 • Information
  23 oktober 2020

  Måneden i bilder – se blinkskuddene her

  Her er noen av de beste bildene fra nyhetssakene de siste ukene, og samtidig en oversikt over noe av det som har skjedd. Klikk for å lese mer, eller bare kos deg med bildene.

ANNONSE:

 • Information
  23 oktober 2020

  Gratis webinar om tre spennende grotter

  Hvis du lurer på hvilke grotter som er favorittene til de mest erfarne grottedykkerne i landet, er det bare å følge med når Norsk Grottedykkerforbund inviterer til webinar.
 • Information
  23 oktober 2020

  Vil du bli et korallrev når du dør?

  Hvis du er på utkikk etter et gravsted utenom det vanlige, kan du vurdere å la asken din bli blandet med sement og støpt inn i et kunstig rev som plasseres på havbunnen.
 • Information
  22 oktober 2020

  Vil ha flere fredningsområder for hummer

  Fiskeridirektoratet inviterer landets 282 kystkommuner til å foreslå nye fredningsområder for hummer. Kommuner uten etablerte fredningsområder oppfordres spesielt til å søke.
 • Information
  22 oktober 2020

  Har du flyttet? Husk å gi oss beskjed!

  For at bladet Dykking skal komme frem uten forsinkelser må vi ha riktig adresse til abonnentene. Derfor er det viktig at du gir oss beskjed hvis du har flyttet.
 • Information
  21 oktober 2020

  NDF inviterer til NM i undervannsfilm

  Norges Dykkeforbund inviterer til NM i undervannsfilm 2020, og søker både bidrag til konkurransen og premiesponsorer for arrangementet.
 • Information
  21 oktober 2020

  Straffeforfølges etter ROV-dykk på Estonia

  Svenskene som deltok i ROV-undersøkelsene av vraket av Estonia i 2019 i forbindelse med en ny dokumentar om forliset blir tiltalt av svenske myndigheter. Både regissør Henrik Evertsson og ROV-operatør Linus Andersson må møte i retten i januar.
 • Information
  20 oktober 2020

  Ny koronastøtte kan hjelpe dykkesentre

  Regjeringen har satt av 1,4 milliarder kroner til en ny kompensasjonsordning for reiselivsnæringen i høst. De som har hatt omsetningsfall på 40% eller mer kan få dekket halvparten av de faste kostnadene, og egenandelen er fjernet.
 • Information
  20 oktober 2020

  Nytt på markedet: Evo3 Nordic Premium 9mm

  Når vinteren nærmer seg kan det være lurt å tenke på en tykkere og varmere drakt. Nå lanserer Frivannsliv en 9mm utgave av den superfleksible Evo3 Nordic Premium-drakten.
 • Information
  20 oktober 2020

  Vil gi midler til ny redningsskøyte i Vardø

  Regjeringen vil bevare tryggheten og tilliten i det norske samfunnet, og foreslår derfor å øke tilskuddet til Redningsselskapet med 15 millioner kroner til drift av en ny redningsskøyte i Vardø.
 • Information
  19 oktober 2020

  Se hva forskerne fant på 1000 meters dyp

  Ingen vet sikkert hva som finnes i dyphavet i Antarktis. Nå har teknologien kommet langt nok til at forskerne kan dykke ned og se med egne øyne hva som finnes på havbunnen, en kilometer under isen.
 • Information
  19 oktober 2020

  Ny president og nytt styre i Norges Dykkeforbund

  Gry Henriksen ble valgt til ny president i Norges Dykkeforbund på Dykketinget, som ble avholdt i Tromsø 17.–18. oktober. På agendaen stod også valg av nytt styre.
 • Information
  19 oktober 2020

  215 millioner til kampen mot plast

  Etter litt innledende trøbbel med Vipps og Spleis kom TV-aksjonen skikkelig i gang utover kvelden i går. Da NRK stoppet tellingen ved midnatt viste resultatet 215,7 millioner kroner til kampen mot plast i havet.
 • Information
  17 oktober 2020

  Dødelige haiangrep kan skyldes La Niña

  Hittil i år har det vært flere dødelige haiangrep i Australia enn på 86 år. Forskere mener årsaken kan være lavere vanntemperatur og at haiene i større grad enn tidligere ser på mennesker som byttedyr.
 • Information
  17 oktober 2020

  Ta kurs i nattdykking hos ProDykk

  Når solen har gått ned kommer ålen og morilden ut! Løft erfaringene dine med et dykk i mørket, og bli med når ProDykk holder kurs i nattdykking på selveste Diversnight, lørdag 7. november.
 • Information
  17 oktober 2020

  Stor koronaspesial – få dette bladet gratis

  Koronaviruset har dominert nyhetsbildet det siste halve året. Også for dykkere får COVID-19 konsekvenser, og legene har blant annet oppdaget alvorlige lungeskader hos dem som har vært smittet.
 • Information
  17 oktober 2020

  Coastwatch skal varsle om alger og maneter

  Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å bevilge 13 millioner til Coastwatch – et overvåkingssystem som skal si fra om biologiske trusler og gi mer kunnskap om livet i havet.
 • Information
  16 oktober 2020

  Over 34.000 registrerte hummerfiskere

  Antall hummerfiskere er det nest høyeste siden registreringen ble påkrevd. – Dette viser at ordningen er godt etablert og virker etter hensikten, sier Trond Ottemo i Fiskeridirektoratet.
 • Information
  16 oktober 2020

  Vil opprette ny fagskole i Tjeldsund

  Regjeringen foreslår å bevilge 139,1 millioner kroner til etablering av ny fagskole for utdanning av brann- og redningspersonell ved Norges brannskole i Tjeldsund.
 • Information
  15 oktober 2020

  Fantastisk dykking på Smøla

  Ronald Raasch tok turen til Smøla Havstuer og fikk en herlig opplevelse med pigghå og hummer i tareskogen.
 • Information
  15 oktober 2020

  Lurer tyver med skilpaddeegg med GPS

  Havskilpaddene er under sterkt press, og en av truslene er folk som stjeler eggene fra reirene deres. Nå har forskere kommet opp med et nytt våpen mot illegal handel – falske egg med GPS.
 • Information
  15 oktober 2020

  Nordisk Orlogsmarine med boklansering

  Nordisk Orlogsmarine er et felles nordisk prosjekt der man ønsker å få mer informasjon om byggingen og utviklingen av orlogsskipene i Norden mellom 1550–1650. Nå lanseres første bok om arbeidet.
 • Information
  14 oktober 2020

  Krever at Sverige tillater dykking på vraket av Estonia

  Den estiske utenriksministeren Urmas Reinsalu har sendt en liste med krav til de svenske myndighetene, og ber dem gjøre en grundig undersøkelse av hullet som nylig ble oppdaget i siden på vraket av M/S Estonia.
 • Information
  14 oktober 2020

  Gøy med marinbiologi og foto i Skarnsundet

  Er du en av de som kommer opp fra et dykk og sier «jeg så ikke noe interessant», mens andre dykkere på samme sted syntes det var utrolig mye spennende å se? Da skulle du vært i Skarnsundet sist helg!
 • Information
  14 oktober 2020

  Vil rydde havbunnen i Hammerfest havn

  Hammerfest havn er sterkt forurenset på grunn av industri, avløp og avrenning. Bybrannen under andre verdenskrig er også skyld i forurensningen. Regjeringen foreslår å bevilge 128 millioner over tre år til prosjektet Ren Havn Hammerfest.
 • Information
  13 oktober 2020

  Italia på sitt beste: Postkort fra Ponza

  En billedskjønn øy utenfor kysten av Roma, med deilig dykking i klart vann, grotter og katedraler, et yrende makroliv og sene kvelder med delikatesser fra det italienske kjøkken. Dette er Italia på sitt beste, bare noen timer hjemmefra.
 • Information
  13 oktober 2020

  Nå kan du gjøre et kupp på dykkerutstyr!

  I oktober er det mye å spare hos Oslofjorden Dykkesenter, enten du handler på nett eller i butikken på Vollen Marina i Asker: Du får opptil 30% rabatt på en rekke varer ut måneden!
 • Information
  13 oktober 2020

  Etterlyser krav om sikkerhetsutstyr i småbåthavner

  Drukningsulykker fra land og brygger tredoblet seg i sommer sammenliknet med samme periode i fjor. Åge Wee i Wee Marine AS etterlyser nå et tydelig regelverk som sikrer nødvendig redningsutstyr i småbåthavner.
 • Information
  12 oktober 2020

  Bytt ut forsidebildet ditt på Facebook!

  Nå er det oppkjøring til TV-aksjonen, som i år går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Vi oppfordrer alle dykkere til å bytte ut forsidebildet sitt på Facebook denne uken.
 • Information
  11 oktober 2020

  TV-aksjonen: Et hav av muligheter

  TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober. Bli med på årets største og mest meningsfylte dugnad!
 • Information
  11 oktober 2020

  Slik vant han NM med kompaktkamera

  Rune Edvin Haldorsens seier med kompaktkamera i NM i UV-foto har vakt stor oppmerksomhet i sosiale medier. Her kan du se vinnerbildene og få vite mer om kamerariggen.
 • Information
  10 oktober 2020

  – Hjelper mye hvis tapt redskap meldes i appen

  Torsdag var noen av Søgne Dykkerklubbs medlemmer på jakt etter spøkelsesredskaper ved hjelp av Fiskeridirektoratets app for fritidsfiskere. Se video av teinefangsten!
 • Information
  09 oktober 2020

  Rundeskatten: En tingbok fra 1725 forteller

  Tre sportsdykkere oppdager restene av Akerendam ved øya Runde i Møre og Romsdal den 16. juli 1972. En av dem finner en mengde regelmessige små stein. Etter hvert forstår dykkerne at det dreier seg om et større myntfunn.
 • Information
  09 oktober 2020

  Nytt på markedet: Klassiker i ny utgave

  Beuchat har laget en ny og moderne utgave av sin klassiske «Super Compensator» dykkermaske, som gjør det enkelt for undervannsfotografer å få belyst ansiktet og øynene.
 • Information
  08 oktober 2020

  Drøbak Undervannsklubb ryddet badeparken

  Dykkerne fra Drøbak Undervannsklubb gjorde en flott innsats og fjernet haugevis med marint avfall fra havbunnen utenfor Badeparken i tettstedet ved Oslofjorden i helgen.
 • Information
  07 oktober 2020

  Norges svar på Ojamo og Tuna-Hästberg?

  Gruvene i Fensfeltet i Telemark ble stengt etter en stor flom på slutten av 1920-tallet. Nå har dykkere i ferd med å utforske de flere kilometer lange gruvegangene som går helt ned til 150 meters dyp.
 • Information
  07 oktober 2020

  Så mange har meldt seg på Diversnight

  I dag er det bare en snau måned igjen til Diversnight går av stabelen, og hittil er det registrert 84 dykkesteder i 18 forskjellige land. Det er plass til flere – bli med du også!
 • Information
  06 oktober 2020

  Fant digert korallrev på Vestlandet

  Etter tips fra lokale fiskere har Havforskningsinstituttet dokumentert et to kilometer langt korallrev ved utløpet av den dype Bømlafjorden i Vestland fylke.
 • Information
  06 oktober 2020

  Ny markeringsbøye fra Apeks

  Med Apeks Surface Marker Buoy er du sikker på å bli sett med én gang, både om dagen og i mørket. Markeringsbøyen har et kompakt design, er enkel i bruk og gir deg ekstra sikkerhet når dykket er ferdig.
 • Information
  05 oktober 2020

  Dykk i arkivet: NM i UV-jakt 1984

  NRK har et omfangsrikt arkiv med gamle TV-programmer, og her kom vi over et aldri så lite gullkorn: Norge Rundt hadde en reportasje fra NM i undervannsjakt på Herøy i 1984.
 • Information
  05 oktober 2020

  Her kan du gjøre et kupp denne uken

  Hvis du vil et godt kjøp kan det lønne seg å sjekke de fem gode tilbudene vi har funnet på nettet. Kanskje du finner nettop det du har på ønskelisten til en ekstra god pris!
 • Information
  04 oktober 2020

  Vrakfunn kan løse mysterium fra krigen

  Vraket av det tyske lasteskipet D/S Karlsruhe er funnet i Østersjøen. Det legendariske ravkammeret fra Katarinapalasset verdsatt til flere milliarder kan være i lasten.
 • Information
  04 oktober 2020

  Last ned gratis kalender om marint avfall

  Hvert år avholder National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA) en tegnekonkurranse for barn, og lager en kalender med vinnerbidragene. Nå kan du laste ned 2021-kalenderen.
 • Information
  04 oktober 2020

  Blåskjell: Grønt langs nesten hele kysten

  Blåskjellvarselet går mot slutten for i år, men det betyr ikke at skjellene er av dårlig kvalitet – tvert imot: De er på sitt beste utover høsten og vinteren, så det er bare å ta for seg.
 • Information
  03 oktober 2020

  Verdens første undervannsfilm i farger

  Den første fargefilmen under vann ble ikke overraskende laget av Jacques Cousteau. Det skjedde i juli 1948 da han filmet utgravingen av et skipsvrak utenfor kysten av Tunis.
 • Information
  03 oktober 2020

  100 tonn fiskeredskap fjernet fra havbunnen

  I august og september har Fiskeridirektoratet ryddet havbunnen mellom Ålesund og Svalbard. De har fjernet om lag 100 tonn med mistede og etterlatte fiskeredskaper. Opprydningen er viktig for å redusere marin forsøpling og spøkelsesfiske.
 • Information
  02 oktober 2020

  Flere lurt av utenlandsk nettbutikk

  Det kan være fristende å kjøpe dykkerutstyr for tilsynelatende lave priser i utlandet. Det kan imidlertid vise seg å bli en kostbar affære.
 • Information
  02 oktober 2020

  En solskinnshistorie: Lager strøm på taket

  Visste du at noen av verdens mest populære ventilsett blir laget ved hjelp av solkraft? Apeks har sin egen solfarm som produserer fornybar, grønn energi.
 • Information
  01 oktober 2020

  Nå skal 300.000 hummer bøte med livet

  I dag starter hummerfisket, og 28.000 påmeldte har startet klappjakten på havets kardinal. De kommer til å miste 12.000 teiner som blir stående på bunnen og fiske i flere tiår. Det reelle antallet hummer som stryker med er derfor flere ganger høyere.
 • Information
  01 oktober 2020

  15 klubber stiftet Skagerak Dykkekrets

  Etter at mange dykkekretser har blitt nedlagt de siste årene går 15 dykkeklubber i tidligere Buskerud, Vestfold og Telemark nå mot strømmen og oppretter en ny krets.

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS