Nyhetsarkiv – November 2020:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  26 november 2020

  Møt den hodeløse kyllingfisken

  Den ser nesten ut som noe som har rømt fra kjøkkenet, og siden det er Thanksgiving i dag passer det fint å lære litt mer om dette merkelige dyret – som faktisk er en sjøpølse.
 • Information
  26 november 2020

  1. plass NM i Undervannsfilm 2020

  Audun Aas Hegna (Spearos Oslofjord) vant NM i Undervannsfilm 2020 med bidraget «En undervannsjeger».
 • Information
  26 november 2020

  Havpanelet lanserer hovedkonklusjoner

  Etter nesten tre års omfattende arbeid legger statsminister Erna Solberg og 13 andre regjeringssjefer frem en global handlingsplan for havet torsdag 3. desember.
 • Information
  25 november 2020

  Satte magisk verdensrekord

  Da Guinness World Records Day ble markert 18. november lot ikke britiske Martin Rees sjansen gå fra seg: Han utførte 20 trylletriks under vann på 3 minutter!
 • Information
  25 november 2020

  Innfører krav om høyhastighetsbevis

  Regjeringen vil innføre et kompetansekrav for førere av fritidsbåter som kan oppnå større hastighet enn 50 knop. Det nye kompetansebeviset skal inneholde både en teoretisk og praktisk del.
 • Information
  24 november 2020

  9. plass NM i Undervannsfilm 2020

  Kristoffer Danielsen (Stord Undervannsklubb) ble nummer ni med bidraget «Dykking i Sunnhordland».

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  24 november 2020

  – Bra for både koraller og oppdrettere

  Hvordan skal man kartlegge om det er koraller og svamper i et mulig oppdrettsområde? Dette får Fiskeridirektoratet råd om i en rapport bestilt fra Havforskningsinstituttet.
 • Information
  23 november 2020

  Ikke dykking på Estonia i år

  Det vil ikke bli gjort nye undersøkelser av Estonia-vraket i høst. En ny, uavhengig undersøkelseskommisjon blir heller ikke etablert med det første, ifølge estiske myndigheter.
 • Information
  22 november 2020

  Kan bli fartsgrenser for fritidsbåter

  Samferdselsdepartementet har sendt et forslag til forskrift om fartsgrenser på sjøen på høring. Blant annet blir det foreslått å innføre en generell fartsgrense for fritidsbåter, noe som ikke finnes i dag.
 • Information
  22 november 2020

  4. plass NM i Undervannsfilm 2020

  Jenta hadde så lyst på en gullfisk. Men var det en god idé? Se Thomas Pettersens bidrag til årets NM i UV-film.
 • Information
  21 november 2020

  Korona ødela – men over tusen var i vannet

  Diversnight ble gjennomført lørdag 7. november, men koronapandemien satte dessverre en stopper for mange av arrangementene. Totalt var det likevel 1.058 dykkere i vannet.
 • Information
  20 november 2020

  10. plass NM i Undervannsfilm 2020

  Gry Henriksen (SUB-BSI) kom på 10. plass i NM i Undervannsfilm 2020 med bidraget «Going With the Flow».
 • Information
  20 november 2020

  Dykket nesten 11 kilometer ned i dypet

  Den kinesiske dyphavsubåten «Fendouzhe» nådde den 10. november en dybde på 10.909 meter i Challengerdypet i Marianergropen i Stillehavet, verdens dypeste sted.
 • Information
  20 november 2020

  Nytt på markedet: SeaPro Warm Sock

  Å holde seg varm er avgjørende på denne årstiden. En ny og ekstra tett neoprensokk fra SeaPro gjør det enklere for fridykkere å unngå å fryse i vinterkulden.

ANNONSE:

 • Information
  20 november 2020

  Det nye styret i NDF møtes for første gang

  Det nyvalgte forbundsstyret ble valgt til å lede Norges Dykkeforbund på Dykketinget i Tromsø den 18. oktober. I helgen samles de for første gang for å begynne arbeidet.
 • Information
  19 november 2020

  Er dette en smakebit på NM-vinneren?

  Fjorårets vinner av NM i undervannsfilm Thomas Pettersen har lagt ut en smakebit på sitt bidrag til årets konkurranse på YouTube. Filmen heter «Goldfish».
 • Information
  19 november 2020

  Starter produksjon av munnbind

  Vestteknikk har gått sammen med Tenotec om å opprette selskapet SG Safety på Forus utenfor Stavanger, og kan nå levere medisinske munnbind type II produsert i Norge.
 • Information
  18 november 2020

  VideoRay har kampanje på service ut året

  Hvis du bruker VideoRay til inspeksjonsarbeidet, har du nå muligheten til å få en kostnadsfri sjekk, funksjonstest og tilstandsrapport på utstyret ditt.
 • Information
  18 november 2020

  Ny rekord: Dykket i over seks døgn

  Egyptiske Saddam Al-Kilany (29) tilbrakte 145 timer og 30 minutter under vann i Dahab i Rødehavet, og satte dermed ny offisiell verdensrekord for lengste dykk i varmt vann.
 • Information
  17 november 2020

  Nytt på markedet: Scuba Tector PRO

  Quest Metal Detectors har lansert en ny metalldetektor for dykkere. Scuba Tector Pro er kun 25 centimeter lang sammenfoldet, og er vanntett til hele 60 meters dyp.
 • Information
  17 november 2020

  Ny verdensrekord i apnea for kvinner

  Den slovenske fridykkeren Alenka Artnik satte forrige helg ny AIDA verdensrekord med 114 meter i disiplinen konstant vekt (CWT) for kvinner under en konkurranse i Egypt.
 • Information
  16 november 2020

  Privat dykking på Titanic starter neste år

  Selskapet OceanGate har annonsert at de åpner for privat dykking med ubåten «Titan» på vraket av Titanic i 2021. Prisen er imidlertid stiv for det 3,7 kilometer dype dykket.
 • Information
  16 november 2020

  Smittevernråd ved reiser innenlands

  Reiser fra områder med mye smitte i Norge medfører risiko for spredning til innenlandsområder med lite smitte. Helsemyndighetene oppfordrer derfor reisende fra områder med høy forekomst til å være særlig forsiktige de første 10 dagene etter ankomst.
 • Information
  15 november 2020

  Står Dykmässan i fare enda en gang?

  Dykmässan i Gøteborg ble først flyttet fra mars til august, og så til mars i 2021. Arrangøren krysser fingrene for at den kan gjennomføres, men tiden taler imot arrangementet.
 • Information
  14 november 2020

  Nær halvparten av redskapene er ulovlige

  Fiskeridirektoratet har så langt i år utført 966 redskapskontroller i fritidsfisket, mesteparten av disse er knyttet til hummerfiske. 407 av kontrollene har ført til anmeldelse og beslag, og i 249 saker er det gitt advarsel om mindre alvorlige forhold.
 • Information
  13 november 2020

  Manglende tilsyn tok livet av 34 dykkere

  Den amerikanske havarikommisjonen National Transportation Safety Board (NTSB) har kommet frem til at manglende tilsyn var skyld i brannen på dykkebåten Conception, der 34 mennesker omkom for et år siden.
 • Information
  13 november 2020

  Fant invaderende japansk sjøpung

  Den fryktede sjøpungen Didemnum vexillum har blitt funnet i Stavanger havn. Den invaderende arten beskrives som svært hissig, og kan danne enorme kolonier som kveler andre arter fullstendig.
 • Information
  12 november 2020

  Produktvideo: Scubapro D420

  D420 er en balansert andretrinn med Progressive Flow Control Valve, lav pustemotstand og et herlig retrodesign.
 • Information
  12 november 2020

  Fordeler og ulemper med dobbeltsett

  Dorota Czerny fra Global Underwater Explorers forteller hvorfor Global Underwater Explorers bruker doble flaskesett også på vanlige dykk, og du kan lære mer om fordeler og ulemper.
 • Information
  11 november 2020

  Rester av flyvrak funnet i Haugesund

  Dykkere fra Slettaa Dykkerklubb har lokalisert restene av en britisk Fairey Barracuda torpedobomber. Flyet ble skutt ned i Karmsundet under andre verdenskrig, og kan være det eneste i verden som kan dykkes.
 • Information
  11 november 2020

  Dykkesentrene må heldigvis ikke stenge

  De nye koronatiltakene i Bergen, Oslo-regionen og enkelte andre steder i landet innebærer forbud mot organisert breddeidrett og fritidsaktiviteter for voksne. Dykkesentrene må ikke stenge, men driften begrenses.
 • Information
  10 november 2020

  Slik broderer du nakensnegler

  Hvis du liker håndarbeid og har lyst til å lage noen flotte motiver fra havet, har det britiske National History Museum lagt ut mønstre til fem arter du kan brodere med korssting.
 • Information
  10 november 2020

  Full kontroll med Bigblue Remote

  En praktisk fjernkontroll til videolys fra Bigblue lar deg konsentrere deg om motivet og gjør at du kan stille inn videolysene med noen enkle trykk med tommelen – du slipper å strekke deg etter lykten.
 • Information
  09 november 2020

  Forbud mot organisert dykking i Oslo-området

  Som ventet har flere kommuner i dag vedtatt å følge de samme strenge smittevernreglene som i Oslo. Dermed er organisert dykking forbudt i store deler av Oslo-området.
 • Information
  09 november 2020

  A-Dykk Kristiansand har skiftet navn

  I de senere årene har A-Dykk i økende grad levert utstyr til yrkedykkere og andre på det profesjonelle markedet. Nå har selskapet skiftet navn til Lexow Safety AS.
 • Information
  09 november 2020

  Gjeninnfører forenklet forelegg til sjøs

  Ved innføringen av ny havne- og farvannslov kunne brudd på fartsgrenser til sjøs ikke straffes med forenklet forelegg. Nå vil Samferdselsdepartementet gi politiet denne muligheten igjen.
 • Information
  08 november 2020

  Bruk ditt Nikon-kamera som webkamera

  Nikon lanserer programvaren Webcam Utility, som lar deg bruke ditt eksisterende Nikon-kamera til nettmøter. Programvaren er gratis og kan brukes på både PC og Mac.
 • Information
  08 november 2020

  Så mange deltok på Diversnight

  Det internasjonale nattdykket Diversnight gikk av stabelen lørdag kveld, og selv om mange i Norge måtte avlyse på grunn av koronatiltakene var det likevel 1.058 dykkere i vannet.
 • Information
  07 november 2020

  Forbud mot organisert dykking flere steder

  Koronatiltakene strammes kraftig inn, og flere kommuner har innført forbud mot fritidsaktiviteter og breddeidrett for voksne. Dette betyr at organisert dykking er forbudt i blant annet Oslo, Bergen og Drammen.
 • Information
  06 november 2020

  Organisert dykking forbudt i Oslo og Bergen

  Koronatiltakene strammes kraftig inn, og det er innført forbud mot fritidsaktiviteter og breddeidrett for voksne i Oslo og Bergen med omegn. Organisert dykking er dermed ikke tillatt de neste ukene.
 • Information
  06 november 2020

  Dokumenterer vraket av Juffrau Elisabeth

  I samarbeid med Søgne Dykkerklubb er Maritimt Museum nå i gang med å dokumentere vraket av Juffrau Elisabeth. Nylig ble vraket og gjenstandene på bunnen filmet med ROV.
 • Information
  06 november 2020

  Flere Diversnight-arrangementer avlyst

  Økende koronasmitte og nye, strengere smitteverntiltak over hele landet fører til at klubber og dykkesentre over hele landet har avlyst sine Diversnight-arrangementer lørdag 7. november.
 • Information
  05 november 2020

  Nå kan det bli forbudt å dykke i Bergen

  Bergen kommune innfører svært inngripende tiltak for å stoppe koronasmitten. Nye regler kan sette en stopper for Diversnight-arrangementer, og i verste fall vil det ikke være lov til å drive organisert dykking.
 • Information
  05 november 2020

  NGDF inkaller til generalforsamling

  Norsk Grottedykkerforbund (NGDF) er ute i god tid og inviterer til generalforsamling i Trondheim i april 2021. De håper å kunne møtes fysisk, men har en digital løsning i bakhånd.
 • Information
  05 november 2020

  Oppdatert konvensjon for makrellstørje

  Norge slutter seg til ny protokoll som oppdaterer konvensjonen om bevaring av atlantisk tunfisk i tråd med moderne havrettslige prinsipper.
 • Information
  04 november 2020

  Bli med på grottedykking i Jordtulla

  Jordtulla i Glomdalen i Nordland regnes som et av de vakreste grottene i Norge. Her kan du bli inn i fjellet og se om det ikke rykker litt i svømmefoten. Grottekurs, anyone?
 • Information
  04 november 2020

  Korona lager krøll for Diversnight

  Koronasmitten stikker kjepper i hjulene for Diversnight-arrangementer flere steder i landet. Både Gjesdal Dykkeklubb og Bare Dykk har blitt nødt til avlyse på grunn av lokale smittevernbestemmelser.
 • Information
  03 november 2020

  Bra deltakelse på World Cleanup Day

  Til tross for koronapandemien deltok over 11 millioner mennesker fra 165 land på World Cleanup Day 2020.
 • Information
  02 november 2020

  Varsler flere tiltak for kysttorsken i nord

  Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen ber Fiskeridirektoratet se på flere tiltak for å bygge opp bestanden av kysttorsk i nord.
 • Information
  02 november 2020

  Vellykket opprydding av forurenset sjøbunn

  Horten indre havn har vært svært forurenset etter mer enn 100 år med industri og militær virksomhet. Etter at 400 000 kvadratmeter sjøbunn er blitt dekket med rene masser, kan havneområdet nå friskmeldes.
 • Information
  01 november 2020

  Kjempeinnsats for miljøet i Haugesund

  Hele 50 dykkere var i vannet da Slettaa Dykkerklubb arrangerte ryddeaksjonen Aware Smedasundet i går. For niende gang ble store mengder søppel hentet opp fra havbunnen i Haugesund.
 • Information
  01 november 2020

  Vrakdykk på U-711 i Kilbotn

  Den tyske Type VII-C ubåten U-711 ble senket i et luftangrep 4. mai 1945. Vraket ligger på 55 meters dyp.

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS