Nyhetsarkiv – Mars 2020:

 • Dykketinget blir utsatt på ubestemt tid

  Norges Dykkeforbund hadde planlagt å avholde Dykketinget 2020 den 25.–26. april i Tromsø, men dette blir nå utsatt på ubestemt tid etter et møte i forbundsstyret i går kveld.
Annonsørinnhold:
 • Information
  31 mars 2020

  Nytt gratis webinar om fridykking

  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.
 • Information
  30 mars 2020

  50% på leie av utstyr hos Nemo

  – Det er lite å gjøre om dagene for alle, forteller Nemo Classic Diving i Bergen. Derfor kjører de 50% rabatt på leie av dykkerutstyr frem til 12. april 2020.
 • Information
  30 mars 2020

  Aschehougs store fiskebok i ny utgave

  Boken gir en komplett og rikt illustrert oversikt over alle fisker i norske farvann og innsjøer, og ikke alle har fått med seg at den kom i ny og oppdatert utgave på slutten av fjoråret.
 • Information
  29 mars 2020

  Alle de norske stiller på Dykmässan

  Etter at Dykmässan i Gøteborg ble flyttet på grunn av koronaviruset har vi kontaktet de norske deltakerne. De sier uten unntak at de planlegger å stille på messen i august, så sant restriksjonene er opphevet.
 • Information
  28 mars 2020

  Snorkelmaske tas i bruk mot koronaviruset

  En italiensk ingeniør har laget et 3D-printet adapter som konverterer en helmaske for snorkling til en effektiv beskyttelsesmaske mot COVID-19. Masken prøves også ut som ventilator ved et italiensk sykehus.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  28 mars 2020

  «Dive In» med Jill Heinerth – episode 4

  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Information
  28 mars 2020

  Koronaviruset stopper innspilling av Narvik-film

  Etter to ukers innspilling settes det videre arbeidet med kinofilmen om det tyske angrepet på Norge i april 1940 på vent grunnet utbruddet av koronaviruset. Filmen skulle etter planen ha premiere før jul.
 • Information
  27 mars 2020

  Undervannsjegerens paradis

  Bli med Frivannsliv og noen av Norges fremste UV-jegere på jakt i Saltstrumen, verdens kraftigste tidevannstrøm.
 • Information
  27 mars 2020

  Ny krisepakke kan redde dykkebransjen

  Regjeringen foreslo i dag en ny krisepakke på 10–20 milliarder i måneden som skal gå til å dekke faste kostnader for små og mellomstore bedrifter som opplever betydelig inntekstsfall.
 • Information
  27 mars 2020

  Strandryddeuka utsatt på grunn av korona

  Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020. – Årets viktigste dugnad er å gjøre vårt for å redusere smittefare, sier de i en uttalelse. Ny tentativ dato er september.
 • Information
  26 mars 2020

  – Legg dykkeferien til Norge til høsten!

  Dykkesentrene som baserer seg på gjester som overnatter og dykker har det vanskelig om dagen. Vi oppfordrer alle til å legge dykkeferien til Norge når ting har normalisert seg igjen.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  25 mars 2020

  Slukfangst i Rognesundet skapte engasjement

  – Det skulle bare være et innlegg i fridykkerforumet, forteller Simen. Så ringte det fra både Bergensavisen og NRK. Hør den spesielle opplevelsen fra Rongesundet i Øygarden i dette innslaget fra «Norge i dag».
 • Information
  25 mars 2020

  Bli med på NM i undervannsfoto

  Det nærmer seg fristen for å sende inn bilder for å kvalifisere seg til NM i undervannsfoto 2020. Nå åpner Norges Dykkeforbund for å sende inn eldre bilder på grunn av koronakrisen.
 • Information
  24 mars 2020

  Støtt ditt lokale dykkesenter – lever utstyret til service!

  Koronakrisen rammer alle, og dykkebransjen er ikke noe unntak. Hva kan vi gjøre? Jo, vi oppfordrer alle til å støtte sitt lokale dykkesenter og levere ventilsett og dykkeflasker til service!
 • Information
  24 mars 2020

  Vant gull med kortfilmen «The Calling»

  Vinnerne i videokategorien i fotokonkurransen DPG Wetpixel Masters ble nylig offentliggjort. Her kan du se gullvinneren – den nydelige filmen «The Calling» av Evan Sherman.
 • Information
  24 mars 2020

  NIF ber dykkeklubbene om rapportering

  Norges idrettsforbund har sendt ut et digitalt rapporteringsskjema på e-post til alle idrettslag for å kartlegge konsekvensene koronaviruset får for idretten og den frivillige sektoren.
 • Information
  23 mars 2020

  Dykkebransjen kan få støtte fra staten

  Dykkebransjen rammes hardt av koronakrisen. Det er viktig å benytte seg av støtteordningene som staten nå tilbyr, både for ansatte og selvstendig næringsdrivende.
 • Information
  22 mars 2020

  Torsken gyter – minutt for minutt

  Under havoverflaten er gytesesongen i full gang for torsken. Dans og sang er viktige ingredienser, og takket være Havforskningsinstituttet kan du følge gytingen direkte.
 • Information
  22 mars 2020

  Gratis webinar om undervannsjakt

  Vil du lære mer om undervannsjakt? Frivannsliv byr på et gratis webinar hvor Simen Wilberg og Michael Byø deler sine erfaringer som undervannsjegere.

ANNONSE:

 • Information
  21 mars 2020

  – Vær ekstremt forsiktig om du går i vannet

  Norges Dykkeforbund opplyser at dykkeklubbene nå kan søke om å få dekket tap som skyldes koronakrisen, og oppfordrer folk til å være svært forsiktige dersom de velger å dykke tross anbefalingene.
 • Information
  21 mars 2020

  Dykmässan flyttes til slutten av august

  Etter at Dykmässan ble avlyst bare to dager før dørene skulle åpnes har det vært jobbet hardt for å finne nye datoer. I dag ble det klart at messen arrangeres 22.–23. august 2020.
 • Information
  21 mars 2020

  Flere Eubranchus-arter skifter navn

  Flere av nakensneglene i Eubranchus-slekten endrer navn. Dette ble klart da en ny avhandling om nakensnegler ble offentliggjort nylig – nå er det bare å lære seg de nye navnene.
 • Information
  20 mars 2020

  Koronakrisen rammer dykkebransjen hardt

  De kraftige restriksjonene regjeringen har innført for å begrense koronasmitten får store konsekvenser for dykkebransjen. Organisert dykking er avlyst, dykkekursene står på vent og utenlandske gjester får ikke komme inn i landet.
 • Information
  19 mars 2020

  Atlanterhavsparken stengt på ubestemt tid

  Atlanterhavsparken startet det nye året med ombygging, og har holdt stengt januar og februar. Dørene skulle åpnes igjen denne uken – men nå holder de stengt på grunn av koronaviruset.
 • Information
  19 mars 2020

  Norsk kunstnerduo vant pris for miljøkunst

  Miljøkunstnerne og Hold Norge Rent-medlemmene Kari Prestgaard og Astor Andersen mottok førstepremie i en konkurranse utlyst av FNs miljøprogram for sitt arbeid.
 • Information
  18 mars 2020

  Ny utgave av «Dyreliv i havet» til høsten

  Undervannsfotograf Erling Svensen forteller til Dykking at han arbeider med en ny utgave av boka «Dyreliv i havet». Planen er at den skal komme ut til høsten.
 • Information
  18 mars 2020

  Få GRATIS grunnkurs i fridykking

  Frivannsliv inviterer til direktesendt webinar i kveld klokken 19.30. Der får man et gratis grunnkurs i fridykking, og et eksklusivt tilbud på en utstyrspakke.
 • Information
  18 mars 2020

  Strandryddeuka 2020 kan bli utsatt

  På grunn av koronaviruset må alle frivillige ryddeaksjoner utsettes eller avlyses. Hold Norge Rent anbefaler alle å avvente frem til påske, og deretter følge videre råd fra myndighetene.
 • Information
  17 mars 2020

  Trenger mer utstyr til smittevern

  Som en del av beredskapen knyttet til koronautbruddet trenger sykehusene over hele landet mer smittevernutstyr. Nå ber helseforetakene næringslivet om hjelp til å samle inn utstyr.
 • Information
  17 mars 2020

  Ny Course Director i Norge: Daniel Visnovsky

  Daniel Visnovsky fra Lofoten Diving har gjennomført og bestått PADI Course Director. Dette åpner for nye muligheter for dykkesenteret – og for andre som ønsker å utdanne instruktører.
 • Information
  17 mars 2020

  Det starter i sør – nå forsvinner vintersikten

  Våren nærmer seg, og algeoppblomstringen i havet er i full gang. Det meldes om rundt to meter sikt i området rundt Søgne, og flere steder i Sør-Norge er sikten begrenset.
 • Information
  16 mars 2020

  Nakensneglesafarien på Gulen blir utsatt

  De strenge virkemidlene som er innført av regjeringen for å begrense koronasmitten får mange konsekvenser for dykkebransjen. Gulen Dykkesenter må utsette nakensneglesafarien.
 • Information
  16 mars 2020

  All dykking frarådes under koronautbruddet

  Hyperbarmedisinsk enhet ved Oslo universitetssykehus fraråder dykking så lenge koronautbruddet står på. Dette skjer av hensyn til kapasiteten på sykehuset og for å redusere smittepresset.
 • Information
  16 mars 2020

  Ghost Fishing skifter navn til Ghost Diving

  Ghost Fishing jobber med frivillige dykkere over hele verden for gjennomføre miljøprosjekter og sette fokus på spøkelsesfiske. Nå skifter de navn for å bedre reflektere hva de gjør.
 • Information
  15 mars 2020

  To nye nakensneglearter beskrevet

  I en ny avhandling presenteres det to nye nakensneglearter, begge funnet i Sverige. Det er gode sjanser for å finne minst én av dem også i norske farvann.
 • Information
  15 mars 2020

  Løssalget påvirkes av korona

  På grunn av koronaviruset stopper Select Service Partner AS distribusjonen av tidsskrifter til sine butikker. Dette fører til at bladet Dykking dessverre ikke blir å få tak i på flyplasser og jernbanestasjoner.
 • Information
  14 mars 2020

  Historisk dykkerutstyr selges på nettauksjon

  I dag starter en unik nettauksjon med historisk dykkerutstyr – hjelmer, ventiler, sko, drakter, kniver og masse annet. Blant objektene er det også en bok signert av Jacques-Yves Cousteau.
 • Information
  14 mars 2020

  Her er årets første blåskjellvarsel

  Vinteren har gått fort, og det er ikke lenge siden vi skrev om det siste blåskjellvarselet i oktober. Nå er sesongen i gang igjen – og Mattilsynet forteller om skjellene er trygge hver fredag fremover.
 • Information
  13 mars 2020

  All organisert dykking avlyses umiddelbart

  Norges idrettsforbund har sendt ut en pressemelding der det går frem at all organisert idrettsaktivitet skal opphøre med umiddelbar virkning. Dette betyr at det ikke skal gjennomføres klubbdykk, årsmøter eller andre arrangementer i klubbene.
 • Information
  13 mars 2020

  Nytt på markedet: Mares Pure Wire

  Mares forteller at den innovative masken byr på svært god komfort, har et bredt synesfelt og muligheter til personlige fargevalg. Den skal allerede være tilgjengelig i butikkene.
 • Information
  12 mars 2020

  Dykking og koronavirus – 2020

  Her finner du alle sakene vi publiserte om dykking og koronavirus i 2020. Nyere saker er publisert i en separat sak – bruk linken øverst i saken for å se disse.
 • Information
  11 mars 2020

  Dykmässan utsettes på grunn av koronaviruset

  Skandinavias største dykkemesse Dykmässan skulle gått av stabelen i Gøteborg kommende helg. Nå blir messen utsatt etter at svenske myndigheter har innført forbud mot større folkeansamlinger.
 • Information
  11 mars 2020

  Koronavirus: Dykmässan står i fare for å bli avlyst

  Folkhälsomyndigheten i Sverige har bedt regjeringen om å innføre et forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere. Dykmässan i Gøteborg satser likevel på å gjennomføre, selv om flere utstillere har trukket seg.
 • Information
  11 mars 2020

  Sjøen for Alle og Camp Villmark er avlyst

  I samråd med kommuneoverlege i Skedsmo Hedi Anne Birkeland avlyser Norges Varemesse alle arrangementer ut april på grunn av koronaviruset, av hensyn til publikums helse og sikkerhet.
 • Information
  10 mars 2020

  Vinnerne av DPG Wetpixel Masters 2020

  Vinnerne i DPG Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition 2020 har blitt annonsert – her er bildene som gjorde det best i den prestisjefylte fotokonkurransen.
 • Information
  09 mars 2020

  Årsmøte i Norsk Baromedisinsk Forening

  Norsk Baromedisinsk Forening er en forening for deg som er interessert i dykkemedisin, dykkefysiologi og andre menneskelige faktorer i tilknytning til dykking. Nå inviterer de sine medlemmer til årsmøte.
 • Information
  08 mars 2020

  Masse spennende å lese i Dykking 1/2020!

  I denne utgaven av bladet Dykking kan du bli med marinbiologene på tokt i Saltstraumen, lese mer om funnet av Juffrau Elisabeth på Sørlandet og se vinnerbildene fra Nordisk Mesterskap i UV-foto.
 • Information
  08 mars 2020

  Dette skjer på Dykmässan søndag 15. mars

  Neste helg går Dykmässan av stabelen i Gøteborg. Foruten over 60 utstillere er kan de besøkende glede seg over fotoutstilling og en rekke spennende foredrag.
 • Information
  07 mars 2020

  «Dive In» med Jill Heinerth – episode 3

  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Information
  07 mars 2020

  Nyoppdaget art hadde plast i magen

  Da en ny amfipodeart ble oppdaget på 6.900 meters dyp i Stillehavet fant forskerne også plast i magen på dyret. Den har derfor fått navnet Eurythenes plasticus.
 • Information
  05 mars 2020

  Dette skjer på Dykmässan lørdag 14. mars

  Neste helg går Dykmässan av stabelen i Gøteborg. Foruten over 60 utstillere er kan de besøkende glede seg over fotoutstilling og en rekke spennende foredrag.
 • Information
  05 mars 2020

  Riksantikvaren med podcast om vrak

  Podkasten «Alt du ikke visste om» handler om kulturminner og de spennende historiene om dem. Den nyeste episoden handler om skipsvrak – blant annet Juffrau Elisabeth.
 • Information
  04 mars 2020

  Årsmøte i Norsk Dykkehistorisk Forening

  Norsk Dykkehistorisk Forening holder årsmøte i Stein Stavdal Paulsens dykkehistoriske samling på Larkollen, og byr på flere spennende foredrag.
 • Information
  03 mars 2020

  Inside the Tanks: Havpattedyr i fangenskap

  I flere tiår har havpattedyr i fangenskap vært en av de mest innbringende sektorene i turistindustrien. Men hvordan har egentlig dyrene det i fangenskap? Denne dokumentaren forsøker å gi svar.
 • Information
  02 mars 2020

  Norge tok gull og sølv i Nordisk Mesterskap

  Nordisk Mesterskap i undervannsrugby gikk av stabelen i Stavanger i helgen, og både det norsk dame- og herrelaget gjorde det svært bra med henholdsvis gull og sølv.
 • Information
  02 mars 2020

  Bli med på tangfestival i Kristiansand

  Odderøya museumshavn og Lindesnes fyrmuseum inviterer til Seaweed Festival i Kristiansand. Her kan man lære mer om hvordan tang kan brukes i matlagingen – og det er gratis inngang for alle.
 • Information
  01 mars 2020

  Gratulerer med dagen til Ishavsbyen Dykkerklubb!

  Ishavsbyen Dykkerklubb i Tromsø fyller 25 år i dag, og vi gratulerer alle nåværende og tidligere medlemmer med dagen. Milepælen skal feires med en jubileumsfest om 14 dager.

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS