Nyhetsarkiv - Mars 2020:

 • Dykketinget blir utsatt på ubestemt tid

  Norges Dykkeforbund hadde planlagt å avholde Dykketinget 2020 den 25.–26. april i Tromsø, men dette blir nå utsatt på ubestemt tid etter et møte i forbundsstyret i går kveld.
 • Nytt gratis webinar om fridykking

  Information
  31 mars 2020
  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.
 • Nå får du 50% på leie av utstyr hos Nemo

  Information
  30 mars 2020
  – Det er lite å gjøre om dagene for alle, forteller Nemo Classic Diving i Bergen. Derfor kjører de 50% rabatt på leie av dykkerutstyr frem til 12. april 2020.
 • Aschehougs store fiskebok i ny utgave

  Information
  30 mars 2020
  Boken gir en komplett og rikt illustrert oversikt over alle fisker i norske farvann og innsjøer, og ikke alle har fått med seg at den kom i ny og oppdatert utgave på slutten av fjoråret.
 • Grottedokumentar: The Devil is a Gentleman

  Information
  29 mars 2020
  Andre del i en serie om den britiske grottedykkingens historie. Serien er basert på boken «The Darkness Beckons» av Martyn Farr, og ble vist på BBC i 1989.
 • Alle de norske stiller på Dykmässan

  Information
  29 mars 2020
  Etter at Dykmässan i Gøteborg ble flyttet på grunn av koronaviruset har vi kontaktet de norske deltakerne. De sier uten unntak at de planlegger å stille på messen i august, så sant restriksjonene er opphevet.
 • Snorkelmaske tas i bruk mot koronaviruset

  Information
  28 mars 2020
  En italiensk ingeniør har laget et 3D-printet adapter som konverterer en helmaske for snorkling til en effektiv beskyttelsesmaske mot COVID-19. Masken prøves også ut som ventilator ved et italiensk sykehus.
 • «Dive In» med Jill Heinerth – episode 4

  Information
  28 mars 2020
  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Koronaviruset stopper innspilling av Narvik-film

  Information
  28 mars 2020
  Etter to ukers innspilling settes det videre arbeidet med kinofilmen om det tyske angrepet på Norge i april 1940 på vent grunnet utbruddet av koronaviruset. Filmen skulle etter planen ha premiere før jul.
 • Ny krisepakke kan redde dykkebransjen

  Information
  27 mars 2020
  Regjeringen foreslo i dag en ny krisepakke på 10–20 milliarder i måneden som skal gå til å dekke faste kostnader for små og mellomstore bedrifter som opplever betydelig inntekstsfall.
 • Strandryddeuka utsatt på grunn av korona

  Information
  27 mars 2020
  Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020. – Årets viktigste dugnad er å gjøre vårt for å redusere smittefare, sier de i en uttalelse. Ny tentativ dato er september.
 • – Legg dykkeferien til Norge til høsten!

  Information
  26 mars 2020
  Dykkesentrene som baserer seg på gjester som overnatter og dykker har det vanskelig om dagen. Vi oppfordrer alle til å legge dykkeferien til Norge når ting har normalisert seg igjen.
 • Se den fantastiske Thistlegorm-videoen!

  Information
  26 mars 2020
  Vraket av Thistlegorm står på mange dykkeres ønskeliste, og de som har vært der glemmer aldri synet av alle lastebilene og motorsyklene i lasten. Her er et par av våre favorittsnutter fra det ikoniske vraket.
 • Slukfangst i Rognesundet skapte engasjement

  Information
  25 mars 2020
  – Det skulle bare være et innlegg i fridykkerforumet, forteller Simen. Så ringte det fra både Bergensavisen og NRK. Hør den spesielle opplevelsen fra Rongesundet i Øygarden i dette innslaget fra «Norge i dag».
 • Bli med på NM i undervannsfoto

  Information
  25 mars 2020
  Det nærmer seg fristen for å sende inn bilder for å kvalifisere seg til NM i undervannsfoto 2020. Nå åpner Norges Dykkeforbund for å sende inn eldre bilder på grunn av koronakrisen.
 • Støtt ditt lokale dykkesenter – lever utstyret til service!

  Information
  24 mars 2020
  Koronakrisen rammer alle, og dykkebransjen er ikke noe unntak. Hva kan vi gjøre? Jo, vi oppfordrer alle til å støtte sitt lokale dykkesenter og levere ventilsett og dykkeflasker til service!
 • Vant gull med kortfilmen «The Calling»

  Information
  24 mars 2020
  Vinnerne i videokategorien i fotokonkurransen DPG Wetpixel Masters ble nylig offentliggjort. Her kan du se gullvinneren – den nydelige filmen «The Calling» av Evan Sherman.
 • NIF ber dykkeklubbene om rapportering

  Information
  24 mars 2020
  Norges idrettsforbund har sendt ut et digitalt rapporteringsskjema på e-post til alle idrettslag for å kartlegge konsekvensene koronaviruset får for idretten og den frivillige sektoren.
 • Dykkebransjen kan få støtte fra staten

  Information
  23 mars 2020
  Dykkebransjen rammes hardt av koronakrisen. Det er viktig å benytte seg av støtteordningene som staten nå tilbyr, både for ansatte og selvstendig næringsdrivende.
 • Inviterer til konferanse for yrkesdykkere

  Information
  23 mars 2020
  Norsk Undervannintervensjon (NUI), Arbeidstilsynet, Sjømat Norge og dykkerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet inviterer til den nasjonale yrkesdykkerkonferansen i november.
 • Torsken gyter – minutt for minutt

  Information
  22 mars 2020
  Under havoverflaten er gytesesongen i full gang for torsken. Dans og sang er viktige ingredienser, og takket være Havforskningsinstituttet kan du følge gytingen direkte.
 • Gratis webinar om undervannsjakt

  Information
  22 mars 2020
  Vil du lære mer om undervannsjakt? Frivannsliv byr på et gratis webinar hvor Simen Wilberg og Michael Byø deler sine erfaringer som undervannsjegere.
 • – Vær ekstremt forsiktig om du går i vannet

  Information
  21 mars 2020
  Norges Dykkeforbund opplyser at dykkeklubbene nå kan søke om å få dekket tap som skyldes koronakrisen, og oppfordrer folk til å være svært forsiktige dersom de velger å dykke tross anbefalingene.
 • Dykmässan flyttes til slutten av august

  Information
  21 mars 2020
  Etter at Dykmässan ble avlyst bare to dager før dørene skulle åpnes har det vært jobbet hardt for å finne nye datoer. I dag ble det klart at messen arrangeres 22.–23. august 2020.
 • Flere Eubranchus-arter skifter navn

  Information
  21 mars 2020
  Flere av nakensneglene i Eubranchus-slekten endrer navn. Dette ble klart da en ny avhandling om nakensnegler ble offentliggjort nylig – nå er det bare å lære seg de nye navnene.
 • Koronakrisen rammer dykkebransjen hardt

  Information
  20 mars 2020
  De kraftige restriksjonene regjeringen har innført for å begrense koronasmitten får store konsekvenser for dykkebransjen. Organisert dykking er avlyst, dykkekursene står på vent og utenlandske gjester får ikke komme inn i landet.
 • Er det mindre algegifter i blåskjell på dypt vann?

  Information
  20 mars 2020
  – Jeg plukker blåskjell når jeg dykker. Gjelder blåskjellvarselet for skjell som lever på ca. 20 m dyp, eller er det for skjell som lever oppe i strandsonen?
 • Atlanterhavsparken stengt på ubestemt tid

  Information
  19 mars 2020
  Atlanterhavsparken startet det nye året med ombygging, og har holdt stengt januar og februar. Dørene skulle åpnes igjen denne uken – men nå holder de stengt på grunn av koronaviruset.
 • Norsk kunstnerduo vant pris for miljøkunst

  Information
  19 mars 2020
  Miljøkunstnerne og Hold Norge Rent-medlemmene Kari Prestgaard og Astor Andersen mottok førstepremie i en konkurranse utlyst av FNs miljøprogram for sitt arbeid.
 • Ny utgave av «Dyreliv i Havet» til høsten

  Information
  18 mars 2020
  Undervannsfotograf Erling Svensen forteller til Dykking at han arbeider med en ny utgave av boka Dyreliv i Havet. Planen er at den skal komme ut til høsten.
 • Få GRATIS grunnkurs i fridykking i kveld!

  Information
  18 mars 2020
  Frivannsliv inviterer til direktesendt webinar i kveld klokken 19.30. Der får man et gratis grunnkurs i fridykking, og et eksklusivt tilbud på en utstyrspakke. Bli med i kveld!
 • Strandryddeuka 2020 kan bli utsatt

  Information
  18 mars 2020
  På grunn av koronaviruset må alle frivillige ryddeaksjoner utsettes eller avlyses. Hold Norge Rent anbefaler alle å avvente frem til påske, og deretter følge videre råd fra myndighetene.
 • Trenger mer utstyr til smittevern

  Information
  17 mars 2020
  Som en del av beredskapen knyttet til koronautbruddet trenger sykehusene over hele landet mer smittevernutstyr. Nå ber helseforetakene næringslivet om hjelp til å samle inn utstyr.
 • Ny Course Director i Norge: Daniel Visnovsky

  Information
  17 mars 2020
  Daniel Visnovsky fra Lofoten Diving har gjennomført og bestått PADI Course Director. Dette åpner for nye muligheter for dykkesenteret – og for andre som ønsker å utdanne instruktører.
 • Det starter i sør – nå forsvinner vintersikten

  Information
  17 mars 2020
  Våren nærmer seg, og algeoppblomstringen i havet er i full gang. Det meldes om rundt to meter sikt i området rundt Søgne, og flere steder i Sør-Norge er sikten begrenset.
 • Nakensneglesafarien på Gulen blir utsatt

  Information
  16 mars 2020
  De strenge virkemidlene som er innført av regjeringen for å begrense koronasmitten får mange konsekvenser for dykkebransjen. Gulen Dykkesenter må utsette nakensneglesafarien.
 • All dykking frarådes under koronautbruddet

  Information
  16 mars 2020
  Hyperbarmedisinsk enhet ved Oslo universitetssykehus fraråder dykking så lenge koronautbruddet står på. Dette skjer av hensyn til kapasiteten på sykehuset og for å redusere smittepresset.
 • Ghost Fishing skifter navn til Ghost Diving

  Information
  16 mars 2020
  Ghost Fishing jobber med frivillige dykkere over hele verden for gjennomføre miljøprosjekter og sette fokus på spøkelsesfiske. Nå skifter de navn for å bedre reflektere hva de gjør.
 • To nye nakensneglearter beskrevet

  Information
  15 mars 2020
  I en ny avhandling presenteres det to nye nakensneglearter, begge funnet i Sverige. Det er gode sjanser for å finne minst én av dem også i norske farvann.
 • Løssalget av Dykking påvirkes av viruset

  Information
  15 mars 2020
  På grunn av koronaviruset stopper Select Service Partner AS distribusjonen av tidsskrifter til sine butikker. Dette fører til at bladet Dykking dessverre ikke blir å få tak i på flyplasser og jernbanestasjoner.
 • Historisk dykkerutstyr selges på nettauksjon

  Information
  14 mars 2020
  I dag starter en unik nettauksjon med historisk dykkerutstyr – hjelmer, ventiler, sko, drakter, kniver og masse annet. Blant objektene er det også en bok signert av Jacques-Yves Cousteau.
 • Her er årets første blåskjellvarsel

  Information
  14 mars 2020
  Vinteren har gått fort, og det er ikke lenge siden vi skrev om det siste blåskjellvarselet i oktober. Nå er sesongen i gang igjen – og Mattilsynet forteller om skjellene er trygge hver fredag fremover.
 • All organisert dykking avlyses umiddelbart

  Information
  13 mars 2020
  Norges idrettsforbund har sendt ut en pressemelding der det går frem at all organisert idrettsaktivitet skal opphøre med umiddelbar virkning. Dette betyr at det ikke skal gjennomføres klubbdykk, årsmøter eller andre arrangementer i klubbene.
 • Nytt på markedet: Mares Pure Wire

  Information
  13 mars 2020
  Mares forteller at den innovative masken byr på svært god komfort, har et bredt synesfelt og muligheter til personlige fargevalg. Den skal allerede være tilgjengelig i butikkene.
 • Siste nytt om dykking og koronaviruset

  Information
  12 mars 2020
  Mediene har vært fulle av nyheter om koronaviruset den siste tiden, og det kan være vanskelig å få med seg alt. Her finner du de viktigste sakene som berører dykkere og dykkebransjen.
 • Kan giftige havslanger gi oss ny medisin?

  Information
  12 mars 2020
  De fleste rovdyr stoler på sykskarpe tenner, lynraske bakholdsangrep eller rett og slett rå kraft når de jakter. Men det finnes også dyr som skaffer seg mat og beskytter seg selv ved hjelp av kraftig gift.
 • Dykmässan utsettes på grunn av koronaviruset

  Information
  11 mars 2020
  Skandinavias største dykkemesse Dykmässan skulle gått av stabelen i Gøteborg kommende helg. Nå blir messen utsatt etter at svenske myndigheter har innført forbud mot større folkeansamlinger.
 • Her kan du se alle episodene av «Havforskerne»

  Information
  11 mars 2020
  Langs hele kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet. I serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.
 • Koronavirus: Dykmässan står i fare for å bli avlyst

  Information
  11 mars 2020
  Folkhälsomyndigheten i Sverige har bedt regjeringen om å innføre et forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere. Dykmässan i Gøteborg satser likevel på å gjennomføre, selv om flere utstillere har trukket seg.
 • Sjøen for Alle og Camp Villmark er avlyst

  Information
  11 mars 2020
  I samråd med kommuneoverlege i Skedsmo Hedi Anne Birkeland avlyser Norges Varemesse alle arrangementer ut april på grunn av koronaviruset, av hensyn til publikums helse og sikkerhet.
 • Se vinnerbildene i DPG Wetpixel Masters 2020

  Information
  10 mars 2020
  Vinnerne i DPG Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition 2020 har blitt annonsert – her er bildene som gjorde det best i den prestisjefylte fotokonkurransen.
 • Etterlyser tangkutlinger i Nord-Norge

  Information
  10 mars 2020
  Trond Amundsen jobber på NTNU og forsker på tangkutlinger, Gobiusculus flavescens. Nå er han på utkikk etter observasjoner fra Lofoten og nordover. Har du sett den?
 • Årsmøte i Norsk Baromedisinsk Forening

  Information
  09 mars 2020
  Norsk Baromedisinsk Forening er en forening for deg som er interessert i dykkemedisin, dykkefysiologi og andre menneskelige faktorer i tilknytning til dykking. Nå inviterer de sine medlemmer til årsmøte.
 • Dette skjer på Dykmässan søndag 15. mars

  Information
  08 mars 2020
  Neste helg går Dykmässan av stabelen i Gøteborg. Foruten over 60 utstillere er kan de besøkende glede seg over fotoutstilling og en rekke spennende foredrag.
 • «Dive In» med Jill Heinerth – episode 3

  Information
  07 mars 2020
  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Nytt lavmål: Nyoppdaget art hadde plast i magen

  Information
  07 mars 2020
  Da en ny amfipodeart ble oppdaget på 6 900 meters dyp i Stillehavet fant forskerne også plast i magen på dyret. Den har derfor fått navnet Eurythenes plasticus.
 • Husk søknadsfristen for å bli minedykker

  Information
  06 mars 2020
  Operatørene på Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Du kan søke både om du har avtjent førstegangstjenesten eller ikke.
 • Dette skjer på Dykmässan lørdag 14. mars

  Information
  05 mars 2020
  Neste helg går Dykmässan av stabelen i Gøteborg. Foruten over 60 utstillere er kan de besøkende glede seg over fotoutstilling og en rekke spennende foredrag.
 • Hør Riksantikvarens podkast om skipsvrak

  Information
  05 mars 2020
  Podkasten «Alt du ikke visste om» handler om kulturminner og de spennende historiene om dem. Den nyeste episoden handler om skipsvrak – blant annet Juffrau Elisabeth.
 • Årsmøte i Norsk Dykkehistorisk Forening

  Information
  04 mars 2020
  Norsk Dykkehistorisk Forening holder årsmøte i Stein Stavdal Paulsens dykkehistoriske samling på Larkollen, og byr på flere spennende foredrag.
 • Nå er det 10 år siden M/S Kambokraft sank

  Information
  04 mars 2020
  Den 4. mars 2010 sank M/S Kambokraft ved kai ved Landsteilene brygge ved Alværn på Nesodden. Omstendighetene rundt forliset forble ukjent, og hevingsforsøkene som ble gjort var mislykkede.
 • Feir havet på verdensdagen for ville dyr og planter

  Information
  03 mars 2020
  Verdensdagen for ville dyr og planter har blitt markert hver 3. mars siden 2013. Den markeres 3. mars fordi det var dagen FN i 1973 vedtok en internasjonal avtale som forbyr handel med truede dyr og planter.
 • Inside the Tanks: Havpattedyr i fangenskap

  Information
  03 mars 2020
  I flere tiår har havpattedyr i fangenskap vært en av de mest innbringende sektorene i turistindustrien. Men hvordan har egentlig dyrene det i fangenskap? Denne dokumentaren forsøker å gi svar.
 • Norge tok gull og sølv i Nordisk Mesterskap

  Information
  02 mars 2020
  Nordisk Mesterskap i undervannsrugby gikk av stabelen i Stavanger i helgen, og både det norsk dame- og herrelaget gjorde det svært bra med henholdsvis gull og sølv.
 • Bli med på tangfestival i Kristiansand

  Information
  02 mars 2020
  Odderøya museumshavn og Lindesnes fyrmuseum inviterer til Seaweed Festival i Kristiansand. Her kan man lære mer om hvordan tang kan brukes i matlagingen – og det er gratis inngang for alle.
 • Se dokumentaren The Darkness Beckons

  Information
  01 mars 2020
  Første del i en serie på fire episoder om den britiske grottedykkingens historie. Serien er basert på boken «The Darkness Beckons» av Martyn Farr, og ble vist på BBC i 1989.
 • Gratulerer med dagen til Ishavsbyen Dykkerklubb!

  Information
  01 mars 2020
  Ishavsbyen Dykkerklubb i Tromsø fyller 25 år i dag, og vi gratulerer alle nåværende og tidligere medlemmer med dagen. Milepælen skal feires med en jubileumsfest om 14 dager.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre og tryggere dykker hos ProDykk

  Lær å forebygge og håndtere problemer i vannet og bli mer selvsikker i dine ferdigheter som dykker med kurset SSI Stress & Rescue. Det er bra både for deg selv og meddykkerne!

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;