Nyhetsarkiv – Januar 2020:

 • Har du sett den nye nettbutikken?

  En ny nettbutikk med dykkerutstyr fra blant annet BARE, Hollis og Atomic så «nattens lys» den 1. februar. Satsingen kommer fra Trøndelag, og tar mål av seg til å gjøre netthandel enklere for dykkere.
Annonsørinnhold:
 • Information
  31 januar 2020

  Ventilsett virket perfekt etter tre år på bunnen

  I 2016 måtte Per Wichstad dumpe utstyret sitt på et dykk ved Svinesund etter at han fikk problemer. Han fant igjen utstyret på samme sted tre år senere – og ventilsettet fungerte utrolig nok som det skulle!
 • Information
  31 januar 2020

  Nye regler for båter med opptil 12 passasjerer

  Sjøfartsdirektoratet har ferdigstilt en ny forskrift for fartøy som fører inntil 12 passasjerer. Forskriften trer i kraft 1. februar 2020, og gjør det enklere for barnehager, skoler og leirskoler å ta med barn ut i båt.
 • Information
  30 januar 2020

  Sipadan endrer datoene for stenging

  Det er rangert som et av verdens beste dykkesteder, med strenge regler for å begrense antall dykkere. Nå endrer myndighetene datoene for når Sipadan stenges – og det kan bety problemer hvis du allerede har bestilt en reise.
 • Information
  30 januar 2020

  Ancistrus AS søker yrkesdykker snarest

  Ancistrus AS i Skien inspiserer, rengjør og vedlikeholder drikkevannsbassenger for kunder i hele Norge. Nå søker selskapet en dykker for rask tiltredelse i fast stilling.
 • Information
  29 januar 2020

  Virket etter tre år på bunnen

  I 2016 mistet Per Wichstad ventilsettet sitt. Tre år senere fant han det igjen på havbunnen – og det virket fortsatt!

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  29 januar 2020

  55-årig kvinnelig dykker omkom i ulykke

  En svensk kvinne omkom tirsdag formiddag etter et dykk på det populære dykkestedet El Cabrón på Gran Canaria. Kvinnen var på Kanariøyene på ferie med venner og familie.
 • Information
  29 januar 2020

  Poseidon Cyklon X med bedre frostsikring

  Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.
 • Information
  28 januar 2020

  Gående haier oppdaget utenfor Australia

  Fire nye haiarter som bruker finnene til å gå på bunnen har blitt oppdaget i farvannet mellom Australia og Papua Ny-Guinea – og forskerne forventer å finne enda flere.
 • Information
  27 januar 2020

  Her er vinnerbildene fra World Shootout

  Vinnerne i fotokonkurransen World Shootout ble offentliggjort på scenen på Boot i Düsseldorf på søndag. Det ble en norsk gullmedalje – se alle vinnerbildene her!
 • Information
  26 januar 2020

  Fotokonkurranse skifter navn – og det er snart deadline

  Fotokonkurransen Our World Underwater Photo and Video Competition skifter navn til det noe mer praktiske DPG/Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition – og det nærmer seg frist for å sende inn bilder.
 • Information
  26 januar 2020

  Vellykket spøkelsesjakt på Strømtangen Fyr

  Sikten var lik null, men likevel sendte dykkere fra Fredrikstad Sportsdykkere og Sandefjord Dykkerklubb opp teiner og bildekk fra havbunnen utenfor Mærrapanna i Fredrikstad forrige lørdag. Nå inviteres det til en ny, gratis dykkecamp.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  25 januar 2020

  «Dive In» med Jill Heinerth – episode 1

  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Information
  24 januar 2020

  Kommer på kino: Miracle in the cave

  Vi husker vel alle den dramatiske kampen for å redde de 12 guttene fra fotballaget «Wild Boars» som var fanget dypt inne i en grotte i Thailand sommeren 2018. Filmen om redningsaksjonen har kinopremiere 6. februar.
 • Information
  24 januar 2020

  Topp foredragsholdere på Clean Ocean 2020

  Nå er det bare to uker til Clean Ocean Conference går av stabelen på Scandic Maritim i Haugesund. Her kan du se et intervju med initiativtakerne og få oversikt over programmet og foredragsholderne.
 • Information
  23 januar 2020

  Unikt vrakfunn i Europas største innsjø

  Russiske dykkere har identifisert vraket av Walamon Luostari i Ladogasjøen øst for St. Petersburg. Det 30 meter lange dampskipet ble senket i et flyangrep i 1940, under den finske vinterkrigen.
 • Information
  23 januar 2020

  Shearwater Teric i Limited Edition-utgave

  I anledning det nye tiåret lanserer Shearwater en spesialutgave i begrenset opplag av den populære klokkecomputeren Teric, med matt gullfarget klokke og knallrød rem.
 • Information
  22 januar 2020

  Ny Facebookside for UV-rugby

  Norges Dykkeforbund har opprettet en ny Facebook-side hvor de skal promotere og komme med informasjon om denne fartsfylte og spennende idrettsgrenen.
 • Information
  22 januar 2020

  Nyt vinteren med en tørrdrakt fra Ursuit

  Med riktig tørrdrakt er du varm og komfortabel og kan dykke hele året. Oslofjorden Dykkesenter har et godt utvalg av drakter både for damer og herrer.
 • Information
  21 januar 2020

  Vil vite mer om krystallmaneten

  Et forskningsteam som jobber med krystallmaneten Aequorea håper dykkere og uv-fotografer kan hjelpe dem med arbeidet. Har du sett den? Da vil de gjerne høre fra deg!

ANNONSE:

 • Information
  21 januar 2020

  Få med deg Natur&Foto-dagen

  Den 25. januar 2020 arrangeres Natur&Foto-dagen i Oslo Konserthus. Det blir en spennende dag med kåring av vinnerne i Nordic Nature Photo Contest og noen svært interessante foredrag.
 • Information
  20 januar 2020

  Innstramminger rammer UV-jakt

  Nærings- og fiskeridepartementet har sendt et forslag til regelendringer i turistfisket på høring. Regjeringen vil blant annet stramme inn på hvem som kan ta med fisk ut av landet – og det rammer også undervannsjegere.
 • Information
  20 januar 2020

  Ny maske: Aqua Lung Sphera X

  Er du på utkikk etter maske du kan bruke både til dykking og fridykking? Sphera X er strømlinjeformet, har lavt volum og kurvede glass – og trives like godt på dypet som på grunna.
 • Information
  19 januar 2020

  Dykketreff: Ny app for dykkere og fridykkere

  En ny, hendig app gir deg oversikt over tidevann, vær og dybdekart på dine favorittsteder, slik at du lett kan planlegge gode dykkeopplevelser.
 • Information
  19 januar 2020

  To tragiske grotteulykker på to dager

  To separate dødsulykker i England og i Frankrike har gitt grottedykkermiljøet en sjokkstart på det nye året. De omkomne ble hentet ut av grottene etter begge ulykkene.
 • Information
  18 januar 2020

  Hvordan kan man oppnå 30 knop ved å koke vann?

  Mange av vrakene vi dykker på er gamle dampskip. Har du noen gang tenkt på hvordan de fikk fremdrift? Her kan du lære mer om hvordan kjelene på dampdrevne krigsskip fungerte.
 • Information
  17 januar 2020

  Hvorfor er det brennmaneter om vinteren?

  De fleste av oss forbinder brennmaneter med sommeren. Men den siste måneden har Havforskningsinstituttet fått en rekke meldinger om maneter langs sørvest-kysten. Hvorfor de kommer denne vinteren er et lite mysterium.
 • Information
  17 januar 2020

  Visit Plura holder kurs i grotteredning

  Hvis du er grottedykker er du sannsynligvis mer opptatt av sikkerhet enn gjenomsnittlig. Nå arrangerer Visit Plura NSS-CDS Cave Recovery Course.
 • Information
  16 januar 2020

  Masse spennende å lese i Dykking 4/2019!

  I denne utgaven av Dykking kan du bli med til Gulen, og du kan lese mer om funnet av minesveiperen M-101. Du kan også kose deg med en stor artikkel fra Socorro i Mexico – mantaens kongedømme.
 • Information
  16 januar 2020

  Se fridykkernes største fangster i 2019

  Når man driver med fridykking og undervannsjakt er det alltid gøy når det blir skikkelig fangst. Frivannsliv har delt de største fangstene fra fjoråret med oss, og avslører hvem som vant Juletorsken 2019.
 • Information
  16 januar 2020

  Mange observasjoner av brugde i 2019

  I løpet av fjoråret fikk Havforskningsinstituttet melding om 43 brugdeobservasjoner langs norskekysten, etter at de gikk ut og ba publikum om å rapportere sine observasjoner.
 • Information
  15 januar 2020

  Ny mini-ROV: Oceanbotics SRV-8

  Oceanbotics SRV-8 er batteridrevet, og er utviklet for å være brukervennlig, fleksibel og håndterbar. Den kan utstyres med en rekke forskjellige tilbehør – dette er fremtidens ROV!
 • Information
  15 januar 2020

  Ledige stillinger hos Gass og Pusteservice

  GPS AS i Drøbak utvider staben og søker en butikkmedarbeider som skal ha ansvar for Hydroscand-produktene, og en servicetekniker til pusteutstyr, elektriske systemer, video, lys og kommunikasjon.
 • Information
  14 januar 2020

  Se hva som står på bunnen ved restaurant Under

  Den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor har gjennomført nok et prosjekt i Norge. Denne gangen har han plassert en statue av en mann på bunnen utenfor restaurant Under på Lindesnes.
 • Information
  14 januar 2020

  Strengere regler for fiske av leppefisk

  Fiskeridirektoratet innfører krav om ny og mindre åpning i teinene og at bruken av ruser fases ut i fisket etter leppefisk. Kvoten på 18 millioner fisk forblir derimot uendret.
 • Information
  13 januar 2020

  Se vinnerbildene i Ocean Art 2019

  Vinnerne i den prestisjefylte Ocean Art Underwater Photo Competition 2019 har blitt annonsert. Her kan du se de fantastiske vinnerbildene i konkurransen, som ble arrangert for åttende gang.
 • Information
  13 januar 2020

  Nytt på markedet: Apeks MTX-RC

  Du kan dykke varmt, kaldt, dypt og hvor som helst med MTX-RC, melder Apeks. Det nye ventilsettet er frostsikret og skal gi en svært behagelig pusteopplevelse.
 • Information
  13 januar 2020

  Gratis dykkecamp på Strømtangen fyr

  I samarbeid med Fredrikstad Dykkerklubb og Sandefjord Dykkerklubb inviterer Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler til dykkecamp på Strømtangen fyr fra 17.–19. januar 2020 for å finne spøkelsesteiner.
 • Information
  12 januar 2020

  Klart for første runde i NM i UV-foto 2020

  NM i undervannsfoto 2020 er i gang, og deltakerne kan nå sende inn bilder for å kvalifisere seg. De 15 beste går videre til finalen hvor det skal kjempes om både NM-tittel og kongepokal.
 • Information
  12 januar 2020

  PADI Pro Reunion Party hos Nemo

  Er du eller har du vært PADI Pro og har lyst å komme tilbake i status eller bare treffe likesinnede for en dykkeprat? Da er det bare å møte opp på PADI Pro Reunion Party hos Nemo i Bergen!
 • Information
  11 januar 2020

  Kommunal belønning til Steinkjer Sportsdykkere

  Etter sterk innsats med ryddeaksjoner i 2019 mottok Steinkjer Sportsdykkere nylig anerkjennelse og belønning fra kommunen. Klubben fjernet 3,7 tonn søppel fra havbunnen i løpet av fjoråret.
 • Information
  10 januar 2020

  Ocean Ramsey og hvalhaien

  Bli med haibiolog og fridykker Ocean Ramsey når hun svømmer med hvalhai på Filippinene.
 • Information
  09 januar 2020

  Produktvideo: Aqua Lung LEG3ND

  Ny serie med det mest avanserte pusteventilene noensinne fra Aqua Lung, perfekt for alle forhold og dybder.
 • Information
  09 januar 2020

  Dødsbrannen kan skyldes overbelastning

  Brannen som tok livet av 34 mennesker på liveaboarden Conception kan skyldes overbelastning av det elektriske anlegget. Det var heller ingen på vakt den skjebnesvangre natten, slik reglene krever.
 • Information
  09 januar 2020

  Snart søknadsfrist for turistfiske av kongekrabbe

  Turistbedrifter og reiselivsbedrifter kan nå søke Fiskeridirektoratet om tillatelse til å fangste kongekrabbe i kvoteregulert område i 2020. Nytt av året er individuelle, garanterte kvoter etter ønsket behov.
 • Information
  08 januar 2020

  Nytt på markedet: Waterproof Body X

  Når du vil holde deg varm og ha maksimal isolering mot kaldt vann er Waterproof Body X og Body 2X tingen. Undertøyet finnes i dame- og herremodell, i to forskjellige tykkelser.
 • Information
  08 januar 2020

  Utslippet i Drammensfjorden mindre alvorlig enn fryktet

  Politi og brannvesen var raskt på plass i Svelvik da det ble meldt om en lekkasje i formiddag. Det er uklart hva som var kilden til utslippet, som sannsynligvis er diesel. Politihelikopteret og et fly ble satt inn for å skaffe oversikt.
 • Information
  08 januar 2020

  Vil forby leppefisk som lusespisere

  Dødeligheten blant såkalt «rensefisk» i norske oppdrettsanlegg er en mørk side ved oppdrett, som de færreste vet om. Rensefisken bør få bli vanlig fisk igjen, mener Naturvernforbundet.
 • Information
  07 januar 2020

  Tidenes innsats mot spøkelsesredskaper

  Dykkeklubbene har gjort en fantastisk innsats for miljøet i 2019, og har funnet og rapportert inn over 4 000 redskaper på havbunnen. Én klubb utmerker seg spesielt og står alene for over 25% av det totale antallet.
 • Information
  07 januar 2020

  Havbruk til havs – 11 områder identifisert

  Fiskeridirektoratet har kartlagt og identifisert områder som kan være egnet for havbruk til havs, og tilrår 11 områder som kan være aktuelle for konsekvensutredning i første omgang.
 • Information
  06 januar 2020

  Fire knalltøffe camodrakter fra Frivannsliv

  Å være litt usynlig når man skal drive med undervannsjakt er ikke så dumt – det hjelper ikke å advare fisken med grelle neonfarger! Frivannsliv har flere kamuflasjedrakter i sortimentet.
 • Information
  05 januar 2020

  Project Baseline inviterer til dugnad under vann

  I forbindelse med Klimafestivalen som arrangeres i januar skal Project Baseline rydde havbunnen utenfor SALT i Oslo. De inviterer alle som har lyst til å gjøre en innsats for miljøet til å bli med.
 • Information
  05 januar 2020

  Verdens rikeste bank er i havet

  Gjennom animasjonsfilmen «My Bank» med den lille fisken Laila forteller forskere i hvorfor det er viktig å vite mer om de store fiskebankene. Stemmen bak den artige skapningen er komiker Trine Lise Olsen.
 • Information
  04 januar 2020

  Mangler du brukermanualen? Her får du hjelp!

  Iblant trenger man faktisk å lese instruksjonsmanualen til undervannshuset eller blitsen – men hvem sparer på sånt? Fortvil ikke, det finnes et nettsted som kanskje kan hjelpe deg.
 • Information
  04 januar 2020

  Har du en fjerdeklassing? Bli med på Batterijakten!

  Batterijakten er en landsomfattende klassekonkurranse for å samle inn batterier til gjenvinning. I fjor ble det samlet inn nesten 111 tonn batterier – og nå kan fjerdeklassingen din være med på årets aksjon.
 • Information
  04 januar 2020

  Nytt på markedet: Stilig og lett ryggsekk fra Mares

  Det alltid kjekt å ha med seg en praktisk ryggsekk. Hvis du trenger en ny kan du sjekke siste nytt fra Mares – Cruise Dry BP18 er lett, robust og beskytter tingene dine mot vær og vind.
 • Information
  03 januar 2020

  Konferanse om marin forsøpling: Clean Ocean 2020

  Haugesund blir vertskapsby når Europas første miljøkonferanse med fokus på marin forsøpling av havbunnen arrangeres i februar. Arrangører er Slettaa Dykkerklubb og miljøforeningen Hummerhuset.
 • Information
  03 januar 2020

  Ingen endring i kongekrabbefisket i 2020

  Nærings- og fiskeridepartementet har vedtatt at det ikke skal gjøres endringer i hvem som får delta i kongekrabbefisket i 2020. Det er fortsatt lov for dykkere å ta krabbe vest for 26° øst.
 • Information
  02 januar 2020

  Deadline i Underwater Photographer of the Year 2020

  Nå er det ikke lenge igjen til fristen for å delta i en av verdens største UV-fotokonkurranser går ut – du har frem til midnatt i morgen dersom du vil være med å kjempe om heder, ære og en lang rekke flotte premier.
 • Information
  02 januar 2020

  Introkveld: Yoga for dykkere og fridykkere

  Oslofjorden Dykkesenter inviterer til introkveld i yoga for dykkere og fridykkere med Kaja Høgås. Yoga kan gi mange fordeler under vann. Nysgjerrig? Ta turen til OFDS i Drøbak!
 • Information
  01 januar 2020

  Nye fylker – oppdatert klubbregister

  Stortinget vedtok i 2017 at flere fylker skulle slås sammen fra 1. januar 2020, og fra i dag er det bare 11 fylker i Norge. Vi har oppdatert klubbregisteret – sjekk at vi har riktige opplysninger på din klubb!

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS