Nyhetsarkiv – Februar 2020:

 • Kan blekkspruter drømme?

  Blekkspruten Heidi henger opp-ned i akvariet sitt, og det er liten tvil om at hun sover. Men så begynner hun å skifte farge. Nye observasjoner tyder på at blekkspruter kan drømme – se videoen og døm selv!
Annonsørinnhold:
 • Information
  26 februar 2020

  Spermhval på Norsk Naturfotofestival

  Den franske undervannsfotografen Stéphane Granzotto holder foredrag om jakten på spermhvalens hemmeligheter under Norsk Naturfotofestival.
 • Information
  25 februar 2020

  DEMA 2020 holdes i New Orleans

  Etter flere års fravær etter de enorme ødeleggelsene forårsaket av orkanen Katrina er det igjen duket for verdens største B2B dykkemesse DEMA i New Orleans.
 • Information
  24 februar 2020

  Fridykkerfestivalen 2020 blir i oktober

  Fridykkerfestivalen har vært et populært treff i flere år, og i oktober er det duket for nok en festival hvor UV-jegere fra hele landet treffes for å dele gode opplevelser over og under vann.
 • Information
  23 februar 2020

  Dokumentar: Killing to Survive

  Utenfor den ville kysten av Patagonia finnes noen av klodens mest fascinerende dyr. Her lever millioner av pingviner, sørlige retthvaler og andre store havpattedyr som sjøløver, elefantsel og spekkhoggere.
 • Information
  23 februar 2020

  Ny film om slaget i Narvik

  Med tittelen «Narvik – Hitlers første nederlag» lover Nordisk Film en spillefilm om Norge i krig slik du aldri har sett det før. Planlagt premiere er 25. desember 2020.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  22 februar 2020

  Yrkesdykker til sykehus etter ulykke

  En kvinnelig yrkesdykker fikk problemer i forbindelse med dykking på et oppdrettsanlegg i Sagfjorden og ble fløyet til sykehus med redningshelikopter i kveld.
 • Information
  22 februar 2020

  Møt en Ocean Twilight Zone-fotograf

  Paul Caiger er fiskeøkolog og fotograf, og jobber med å dokumentere marint liv i en av de minst utforskede områdene på kloden – i den såkalte mesopelagiske sonen fra 200 til 1 000 meters dyp.
 • Information
  22 februar 2020

  Spekkhogger flørter med dykker

  Begge er nysgjerrige på hverandre, og det virker som spekkhoggeren forsøker å gi dykkeren en sild.
 • Information
  20 februar 2020

  Nytt på markedet: Aqua Lung LEG3ND

  Aqua Lung LEG3ND er tredje generasjons Legend pusteventil med nytt 1. og 2. trinn, bygd for bruk under alle typer forhold, på alle dybder og til alle typer dykk.
 • Information
  20 februar 2020

  Foredrag med Ronny Arnesen

  I april holder Ronny Arnesen foredrag hos Draugen Froskemannsklubb og forteller om da han begynte med teknisk dykking på begynnelsen av 80-tallet – på en tid hvor ikke engang begrepet var funnet opp.
 • Information
  19 februar 2020

  Produktvideo: Technical Shorts

  Fourth Element Technical Shorts er perfekte når du dykker i våtdrakt, men trenger lommene du har på tørrdrakten.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  19 februar 2020

  Dokumentar: På dypt vann

  Elvedelfiner blir harpunert, kuttet opp og brukt som lokkemat for den kjøttetende fisken piracatinga i Brasil. Fangsten forbys etter at det blir vist på TV – men forteller videoopptakene hele sannheten?
 • Information
  18 februar 2020

  Bare en måned igjen til Sjøen for Alle 2020

  Båtmessen Sjøen for Alle er en av de største og mest populære publikumsmessene på Norges Varemesse i Lillestrøm. Over 200 utstillere står klare til å fortelle om sine produkter – også et par dykkesentre.
 • Information
  18 februar 2020

  Ny bok fra Frits de Bourg: Dykket

  Romanen «Dykket» skal lanseres 6. mars, og byr på en spennende historie fra etterkrigstiden med mye vrakdykking. Vi gleder oss følge hovedpersonen Nicolay Wolff på nye eventyr.
 • Information
  17 februar 2020

  Åpent temamøte om sikkerhet og dykking

  Eidsvoll Dykkeklubb ønsker å sette fokus på sikkerheten i din og klubbenes dykkepraksis, og inviterer til åpent dialogmøte i Letohallen. Tidligere redningsdykker Ronny Arnesen holder innledningen.
 • Information
  17 februar 2020

  Nytt på markedet: Salvimar Deeper

  Deeper er en dedikert fridykkercomputer med alle nødvendige funksjoner, stort display og ekstra lang klokkerem som gjør den egnet og med tykkere drakter.
 • Information
  16 februar 2020

  UV-scooter funnet på Blücher etter 20 år

  For 20 år siden mistet Tore Emil Lien en Aquazepp undervannsscooter etter et dykk på vraket av Blücher. Han trodde den var tapt for alltid – men i helgen stod den plutselig på trappen utenfor huset hans!
 • Information
  14 februar 2020

  Årsmøte i grottedykkerforbundet

  Norsk Grottedykkerforbund avholder sin 14. ordinære generalforsamling på Idrettens Hus i Oslo i lørdag 2. mai 2020. Nestleder og to styremedlemmer er på valg.
 • Information
  13 februar 2020

  Har du det ultimate filmplakatbildet i arkivet?

  Det nederlandske produksjonsselskapet Dutch Maritime Productions har startet opptakene til en ny film som skal hete The Wild North Sea. Nå leter de etter et bilde til filmplakaten.

ANNONSE:

 • Information
  12 februar 2020

  Gode dykkemuligheter på utdanningsmessen

  I dag åpner messen «Utdanning & Karriere» dørene i Oslo Spektrum, og over to dager har de som er under utdanning mulighet til å skaffe seg masse nyttig informasjon – blant annet om et spennende konsept innen dykking.
 • Information
  12 februar 2020

  Mysteriet om D/S Cotopaxi er oppklart

  Etter nesten 95 år på havbunnen ser det nå ut til at vraket av D/S Cotopaxi har blitt identifisert. Skipet forsvant sporløst med 32 mann i 1925, og lenge har man trodd at det gikk ned i det beryktede Bermudatriangelet.
 • Information
  11 februar 2020

  Opplev nakensneglene på Gulen

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.
 • Information
  11 februar 2020

  PAF Tachov har snart innleveringsfrist

  Den 42. internasjonale festivalen for undervannsfoto, film og barnekunst PAF Tachov går av stabelen i Tsjekkia i mars – og nå er det straks frist for å sende inn bidrag i fotokonkurransen.
 • Information
  10 februar 2020

  Nytt på markedet: Flasker av stål og karbon

  Gass og Pusteservice AS har et nytt og spennende produkt fra Carbondive i sortimentet – ekstra lette og sterke flasker produsert i stål med et sylindrisk skall av karbonfiber.
 • Information
  08 februar 2020

  Ledig stilling: Vil du jobbe med UV-foto?

  Underwater Photography Guide er den største nettsiden i verden dedikert til opplæring innen undervannsfoto. Nå har du muligheten til å jobbe for dem!
 • Information
  08 februar 2020

  Marinarkeologer fant stort vrak i elven Wisła

  Et flere hundre år gammelt vrak ble nylig funnet på bunnen av elven Wisla (Vistula) nord for Warszawa i Polen. Marinarkeologene er begeistret for funnet, som er et av svært få vrakfunn i området.
 • Information
  07 februar 2020

  To uker til GO Diving Show 2020 i Coventry

  Det er som kjent messetid, og en av de nyere på banen er GO Diving Show i Coventry, som i år arrangeres for andre gang. Hvis man har lyst til å oppleve en dykkemesse kan dette være et fint sted å starte.
 • Information
  06 februar 2020

  Spektakulær kortfilm: The Ocean Brothers

  Har du sett denne fantastiske videoen? Den surrealistiske filmen er laget uten bruk av spesialeffekter – den er et godt eksempel på hva man kan få til med kreativ bruk av kameraet!
 • Information
  06 februar 2020

  Bli med på en leken sjømatkonkurranse!

  Har du barn i skolepliktig alder bør du lese videre: Fiskesprell gjentar suksessen med sin spennende oppskriftskonkurranse også for skoleåret 2019–20, og inviterer alle elever i barne- og ungdomsskolen til å bli med på Kokkesprell.
 • Information
  05 februar 2020

  Sørdykk skifter selskapsform fra ANS til AS

  SørDykk i Arendal melder at de skifter selskapsform fra ANS til AS. Driften fortsetter som før, og endringen får ingen praktiske betydninger for kundene.
 • Information
  05 februar 2020

  Nytt på markedet: Aqua Lung Plazma

  Hvis du er på utkikk etter en fargeglad maske med optimal passform og stort synsfelt, trenger du ikke lete lenger: Plazma oppfyller alle behov både for nybegynnere og erfarne dykkere.
 • Information
  04 februar 2020

  Restaurant Under vant ettertraktet reiselivspris

  På USUS' vinterkonferanse på Lindesnes Havhotell ble årets vinner av USUS & Sparebanken Sør reiselivspris kåret i kveld. Ikke overraskende var det restaurant Under som stakk av med hedersbetegnelsen.
 • Information
  04 februar 2020

  Premiere på dykkethriller: Breaking Surface

  Breaking Surface er noe så uvanlig som en svensk dykkethriller. Spillefilmen med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene er regissert av Joachim Hedén, og har kinopremiere i Sverige 14. februar.
 • Information
  04 februar 2020

  Loganair åpner to nye ruter til Skottland

  De unike vrakene i Scapa Flow og snorkling med brugde kommer nærmere når Loganair åpner to nye direkteruter til Skottland. Skotske dykkere får også en enklere reisevei når de vil dykke på den norske vestkysten.
 • Information
  03 februar 2020

  GRATIS dykkecamp på Strømtangen fyr!

  Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler inviterer til ny dykkecamp på Strømtangen. Forrige runde var en suksess, men det er fortsatt mange spøkelsesteiner å rydde opp i og de håper på hjelp fra ivrige dykkere.
 • Information
  03 februar 2020

  Avslører ukjente fordeler med dyphavet

  Visste du at det finnes et naturlig CO2-sluk som er større enn regnskogen i Amazonas? Den mesopelagiske sonen i havet tar opp så mye som seks milliarder tonn CO2 i året, hevder en ny forskningsrapport.
 • Information
  03 februar 2020

  Spesialpris på Clean Ocean Conference

  Dersom du er medlem i en dykkeklubb får du spesialpris på Clean Ocean Conference i Haugesund. Slettaa Dykkerklubb har også satt opp et ekstra program for dykkere på fredag.
 • Information
  02 februar 2020

  Flere UV-bilder premiert i NNPC

  Vinnerne av Nordic Nature Photo Contest ble offentliggjort på Natur&Foto-dagen i Oslo forrige helg. Undervannsfotografene nådde ikke helt til topps – men tre flotte undervannsbilder ble premiert.
 • Information
  01 februar 2020

  «Dive In» med Jill Heinerth – episode 2

  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Information
  01 februar 2020

  Fem nye rekorder i UV-jakt i 2019

  Norsk Rekordliste for undervannsjakt får stadig nye oppføringer. I løpet av fjoråret ble det satt fem nye, norske rekorder – og hittil i år har det allerede blitt én.

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS