Nyhetsarkiv - Februar 2020:

 • Dokumentar: Raise the Hunley

  Den 17. februar 1864 ble H. L. Hunley den første ubåten i historien som senket et annet skip da USS Housatonic gikk til bunns under den amerikanske borgerkrigen.
 • Kan blekkspruter drømme?

  Information
  28 februar 2020
  Blekkspruten Heidi henger opp-ned i akvariet sitt, og det er liten tvil om at hun sover. Men så begynner hun å skifte farge. Nye observasjoner tyder på at blekkspruter kan drømme – se videoen og døm selv!
 • Har du hatt et uhell? Meld fra til dykkeforbundet!

  Information
  27 februar 2020
  For å kunne lære mer av de dykkene hvor det oppstår problemer har Norges Dykkeforbund et skjema for innrapportering av uhell og nestenulykker. Vi oppfordrer alle til å sende inn dersom det har skjedd en hendelse.
 • Dokumentar: Alien Reefs

  Information
  26 februar 2020
  Spennende dokumentar om dyphavskoraller som lever i totalt mørke, langt unna det varme vannet i tropene. Lær mer om korallrevene utenfor norskekysten, kysten av Afrika og andre steder.
 • Spermhval på Norsk Naturfotofestival

  Information
  26 februar 2020
  Den franske undervannsfotografen Stéphane Granzotto holder foredrag om jakten på spermhvalens hemmeligheter under Norsk Naturfotofestival.
 • DEMA 2020 holdes i New Orleans

  Information
  25 februar 2020
  Etter flere års fravær etter de enorme ødeleggelsene forårsaket av orkanen Katrina er det igjen duket for verdens største B2B dykkemesse DEMA i New Orleans.
 • 80 år siden D/S Orizaba gikk ned i Troms

  Information
  25 februar 2020
  Den 25. februar 1940 klokken 22 gikk D/S Orizaba på grunn på Skjærvøyskjær i Troms, sprang lekk og sank kort tid etterpå. Hele besetningen kom seg i livbåtene og ble reddet av den finske damperen Margareta.
 • Fridykkerfestivalen 2020 blir i oktober

  Information
  24 februar 2020
  Fridykkerfestivalen har vært et populært treff i flere år, og i oktober er det duket for nok en festival hvor UV-jegere fra hele landet treffes for å dele gode opplevelser over og under vann.
 • For 80 år siden gikk D/S Borghild ned

  Information
  24 februar 2020
  Den 24. februar 1940 grunnstøtte lasteskipet D/S Borghild utenfor Averøy. Karbidlasten kunne danne brannfarlig acetylengass om den kom i kontakt med saltvann, og mannskapet forlot derfor havaristen så raskt de kunne.
 • Dokumentar: Killing to Survive

  Information
  23 februar 2020
  Utenfor den ville kysten av Patagonia finnes noen av klodens mest fascinerende dyr. Her lever alt fra sørlige retthvaler og andre store havpattedyr, til sjøløver, elefantsel, spekkhoggere og millioner av pingviner.
 • Ny film om slaget i Narvik

  Information
  23 februar 2020
  Med tittelen «Narvik – Hitlers første nederlag» lover Nordisk Film en spillefilm om Norge i krig slik du aldri har sett det før. Planlagt premiere er 25. desember 2020.
 • Møt en Ocean Twilight Zone-fotograf

  Information
  22 februar 2020
  Paul Caiger er fiskeøkolog og fotograf, og jobber med å dokumentere marint liv i en av de minst utforskede områdene på kloden – i den såkalte mesopelagiske sonen fra 200 til 1 000 meters dyp.
 • Flere nyttige linker – nå også mobilvennlig

  Information
  22 februar 2020
  Vi legger stadig til nye nyttige linker på våre nettsider. Nå har vi oppdatert med en messekalender og en sesongkalender for sjømat – og siden er mobilvennlig så det er lettere å finne informasjon når du er på farten.
 • Dokumentar: Den mystiske øya i Stillehavet

  Information
  21 februar 2020
  Cocos Island utenfor stillehavskysten av Costa Rica regnes som et av de beste stedene i verden å dykke, og i denne flotte doumentaren får du se hvorfor.
 • Hva holder marinarkeologer på med?

  Information
  21 februar 2020
  Marinarkeologer dykker etter skipsvrak, konserverer gjenstander og maritime kulturminner, gjør utgravninger, forsker og driver med avansert dokumentasjon.
 • Nytt på markedet: Aqua Lung LEG3ND

  Information
  20 februar 2020
  Aqua Lung LEG3ND er tredje generasjons Legend pusteventil med nytt 1. og 2. trinn, bygd for bruk under alle typer forhold, på alle dybder og til alle typer dykk.
 • Foredrag med Ronny Arnesen i Trondheim

  Information
  20 februar 2020
  I april holder Ronny Arnesen foredrag hos Draugen Froskemannsklubb og forteller om da han begynte med teknisk dykking på begynnelsen av 80-tallet – på en tid hvor ikke engang begrepet var funnet opp.
 • Dokumentar: På dypt vann

  Information
  19 februar 2020
  Elvedelfiner blir harpunert, kuttet opp og brukt som lokkemat for den kjøttetende fisken piracatinga i Brasil. Fangsten forbys etter at det blir vist på TV – men forteller videoopptakene hele sannheten?
 • Hjelp 113-appen vet alltid hvor du er

  Information
  19 februar 2020
  Livsviktig tid går tapt fordi nødsentralen sliter med å spore opp pasientene. Appen Hjelp 113 sender automatisk melding om hvor du er. Hvis du ikke har lastet den ned ennå bør du gjøre det i dag!
 • Bare en måned igjen til Sjøen for Alle 2020

  Information
  18 februar 2020
  Båtmessen Sjøen for Alle er en av de største og mest populære publikumsmessene på Norges Varemesse i Lillestrøm. Over 200 utstillere står klare til å fortelle om sine produkter – også et par dykkesentre.
 • Ny bok fra Frits de Bourg: Dykket

  Information
  18 februar 2020
  Romanen «Dykket» skal lanseres 6. mars, og byr på en spennende historie fra etterkrigstiden med mye vrakdykking. Vi gleder oss følge hovedpersonen Nicolay Wolff på nye eventyr.
 • Åpent temamøte om sikkerhet og dykking

  Information
  17 februar 2020
  Eidsvoll Dykkeklubb ønsker å sette fokus på sikkerheten i din og klubbenes dykkepraksis, og inviterer til åpent dialogmøte i Letohallen. Tidligere redningsdykker Ronny Arnesen holder inledningen.
 • Nytt på markedet: Salvimar Deeper

  Information
  17 februar 2020
  Deeper er en dedikert fridykkercomputer med alle nødvendige funksjoner, stort display og ekstra lang klokkerem som gjør at den er egnet til bruk også med en 7 mm fridykkedrakt.
 • Gikk du glipp av denne?

  Information
  16 februar 2020
  Miljøgifter blir ikke borte når de slippes ut i havet. De fortynnes, men forblir i systemet. Se minidokumentaren «Havsynderne» om den urensede kloakken som slippes ut i fjordene våre.
 • UV-scooter funnet på Blücher etter 20 år

  Information
  16 februar 2020
  For 20 år siden mistet Tore Emil Lien en Aquazepp undervannsscooter etter et dykk på vraket av Blücher. Han trodde den var tapt for alltid – men i helgen stod den plutselig på trappen utenfor huset hans!
 • 110 år siden D/S Cambodia forliste

  Information
  15 februar 2020
  Den 15. februar 1910 grunnstøtte lasteskipet Cambodia i storm, snøtykke og sterk strøm på Hauslandsgrunna utenfor Fevik rundt midnatt. Totalt omkom 16 mann i forliset. I dag er vraket et populært dykkemål.
 • I dag er det verdens hvaldag

  Information
  15 februar 2020
  Vi feirer hvalen med å gi deg 10 interessante fakta og et noen fine videoer med havets aller største skapninger. Hvalens dag markeres for å gi disse fantastiske dyrene den oppmerksomheten de fortjener.
 • Husk dispensasjon for å dykke i Narvik havn

  Information
  14 februar 2020
  Er du en av dem som har tenkt å ta turen til Narvik i forbindelse med at det er 80 år siden krigsutbruddet? Da er du er ikke alene – men husk at du må ha tillatelse til å dykke på vrakene i Narvik havn.
 • Generalforsamling i grottedykkerforbundet

  Information
  14 februar 2020
  Norsk Grottedykkerforbund avholder sin 14. ordinære generalforsamling på Idrettens Hus i Oslo i lørdag 2. mai 2020. Nestleder og to styremedlemmer er på valg.
 • Har du det ultimate filmplakatbildet i arkivet?

  Information
  13 februar 2020
  Det nederlandske produksjonsselskapet Dutch Maritime Productions har startet opptakene til en ny film som skal hete The Wild North Sea. Nå leter de etter et bilde til filmplakaten.
 • Bonndilten arrangeres for 38. gang

  Information
  13 februar 2020
  Flekkerøy Dykkerklubb og Topdal Dykkerklubb inviterer igjen til det tradisjonsrike treffet Bonndilten som arrangeres i Kragevika på Flekkerøy utenfor Kristiansand. Sett kryss i kalenderen!
 • Gode dykkemuligheter på utdanningsmessen

  Information
  12 februar 2020
  I dag åpner messen «Utdanning & Karriere» dørene i Oslo Spektrum, og over to dager har de som er under utdanning mulighet til å skaffe seg masse nyttig informasjon – blant annet om et spennende konsept innen dykking.
 • Mysteriet om D/S Cotopaxi er oppklart

  Information
  12 februar 2020
  Etter nesten 95 år på havbunnen ser det nå ut til at vraket av D/S Cotopaxi har blitt identifisert. Skipet forsvant sporløst med 32 mann i 1925, og lenge har man trodd at det gikk ned i det beryktede Bermudatriangelet.
 • Opplev nakensneglene på Gulen

  Information
  11 februar 2020
  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.
 • PAF Tachov har snart innleveringsfrist

  Information
  11 februar 2020
  Den 42. internasjonale festivalen for undervannsfoto, film og barnekunst PAF Tachov går av stabelen i Tsjekkia i mars – og nå er det straks frist for å sende inn bidrag i fotokonkurransen.
 • Kontrollerer glassmaneter med elektronikk

  Information
  10 februar 2020
  Amerikanske forskere kan ved hjelp av bioelektronikk å styre når manetene svømmer og når de stopper. Håpet er at biohybrider skal kunne bidra med store mengder data til havforskning.
 • Nytt på markedet: Flasker av stål og karbon

  Information
  10 februar 2020
  Gass og Pusteservice AS har et nytt og spennende produkt fra Carbondive i sortimentet – ekstra lette og sterke flasker produsert i stål med et sylindrisk skall av karbonfiber.
 • 75 år siden Den svarte fredagen

  Information
  09 februar 2020
  Trodde du «Black Friday» var et nettsalg? Da må du tro om igjen! «Den svarte fredagen» er navnet på det største luftslaget som ble utkjempet over Norge under andre verdenskrig – den 9. februar 1945 havnet fem fly i sjøen.
 • 75 år siden U-864 ble senket ved Fedje

  Information
  09 februar 2020
  Den 9. februar 1945 ble den tyske ubåten U-834 senket av den britiske ubåten HMS Venturer ved Fedje – det første kjente tilfelle hvor en ubåt ble senket av en annen neddykket ubåt.
 • Ledig stilling: Vil du jobbe med UV-foto?

  Information
  08 februar 2020
  Underwater Photography Guide er den største nettsiden i verden dedikert til opplæring innen undervannsfoto. Nå har du muligheten til å jobbe for dem!
 • Marinarkeologer fant stort vrak i elven Wisła

  Information
  08 februar 2020
  Et flere hundre år gammelt vrak ble nylig funnet på bunnen av elven Wisła (Vistula) nord for Warszawa i Polen. Marinarkeologene er begeistret for funnet, som er et av svært få vrakfunn i området.
 • Dokumentar: Galapagos, hvalhaiens rike

  Information
  07 februar 2020
  Helt i ytterkanten av Galapagos-arkipelet ligger den lille, avsideliggende øya Darwin. Her finner man enorme hvalhaier – gravide hunner som snart skal føde. Hva lokker dem til dette spesielle stedet?
 • To uker til GO Diving Show 2020 i Coventry

  Information
  07 februar 2020
  Det er som kjent messetid, og en av de nyere på banen er GO Diving Show i Coventry, som i år arrangeres for andre gang. Hvis man har lyst til å oppleve en dykkemesse kan dette være et fint sted å starte.
 • Spektakulær kortfilm: The Ocean Brothers

  Information
  06 februar 2020
  Har du sett denne fantastiske videoen? Den surrealistiske filmen er laget uten bruk av spesialeffekter – den er et godt eksempel på hva man kan få til med kreativ bruk av kameraet!
 • Bli med på en leken sjømatkonkurranse!

  Information
  06 februar 2020
  Har du barn i skolepliktig alder bør du lese videre: Fiskesprell gjentar suksessen med sin spennende oppskriftskonkurranse også for skoleåret 2019–20, og inviterer alle elever i barne- og ungdomsskolen til å bli med på Kokkesprell.
 • Sørdykk skifter selskapsform fra ANS til AS

  Information
  05 februar 2020
  SørDykk i Arendal melder at de skifter selskapsform fra ANS til AS. Driften fortsetter som før, og endringen får ingen praktiske betydninger for kundene.
 • Nytt på markedet: Aqua Lung Plazma

  Information
  05 februar 2020
  Hvis du er på utkikk etter en fargeglad maske med optimal passform og stort synsfelt, trenger du ikke lete lenger: Plazma oppfyller alle behov både for nybegynnere og erfarne dykkere.
 • Restaurant Under vant ettertraktet reiselivspris

  Information
  04 februar 2020
  På USUS' vinterkonferanse på Lindesnes Havhotell ble årets vinner av USUS & Sparebanken Sør reiselivspris kåret i kveld. Ikke overraskende var det restaurant Under som stakk av med hedersbetegnelsen.
 • Premiere på dykkethriller: Breaking Surface

  Information
  04 februar 2020
  Breaking Surface er noe så uvanlig som en svensk dykkethriller. Spillefilmen med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene er regissert av Joachim Hedén, og har kinopremiere i Sverige 14. februar.
 • Loganair åpner to nye ruter til Skottland

  Information
  04 februar 2020
  De unike vrakene i Scapa Flow og snorkling med brugde kommer nærmere når Loganair åpner to nye direkteruter til Skottland. Skotske dykkere får også en enklere reisevei når de vil dykke på den norske vestkysten.
 • GRATIS dykkecamp på Strømtangen fyr!

  Information
  03 februar 2020
  Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler inviterer til ny dykkecamp på Strømtangen. Forrige runde var en suksess, men det er fortsatt mange spøkelsesteiner å rydde opp i og de håper på hjelp fra ivrige dykkere.
 • Rapport avslører ukjente fordeler med dyphavet

  Information
  03 februar 2020
  Visste du at det finnes et naturlig CO2-sluk som er større enn regnskogen i Amazonas? Den mesopelagiske sonen i havet tar opp så mye som seks milliarder tonn CO2 i året, hevder en ny forskningsrapport.
 • Spesialpris på Clean Ocean Conference

  Information
  03 februar 2020
  Dersom du er medlem i en dykkeklubb får du spesialpris på Clean Ocean Conference i Haugesund. Slettaa Dykkerklubb har også satt opp et ekstra program for dykkere på fredag.
 • Se dokumentaren: Det lengste dykket

  Information
  02 februar 2020
  Den 3. august 1991 satte Geoff Yeadon og Geoff Crossley verdensrekord med et tre kilometer langt dykk under Kingsdale-dalen i England. Det utfordrende dykket varte i fem timer.
 • Flere UV-bilder premiert i NNPC

  Information
  02 februar 2020
  Vinnerne av Nordic Nature Photo Contest ble offentliggjort på Natur&Foto-dagen i Oslo forrige helg. Undervannsfotografene nådde ikke helt til topps – men tre flotte undervannsbilder ble premiert.
 • «Dive In» med Jill Heinerth – episode 2

  Information
  01 februar 2020
  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • Fem nye rekorder i 2019 – og én hittil i 2020

  Information
  01 februar 2020
  Norsk Rekordliste for undervannsjakt får stadig nye oppføringer. I løpet av fjoråret ble det satt fem nye, norske rekorder – og hittil i år har det allerede blitt én.

#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Vil du bli yrkesdykkar? Da må du søke snart!

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.