Nyhetsarkiv – August 2020:

 • Yrkesdykkerkonferansen er avlyst

  YDK2020 skulle gått av stabelen på Flesland i Bergen 10.–11. november, men er nå avlyst på grunn av den usikre koronasituasjonen. Alle får refundert billettene.
Annonsørinnhold:
 • Information
  31 august 2020

  Fjernet 2.400 teiner på opprenskingstokt

  Fiskeridirektoratets opprenskingstokt i Barentshavet fjernet dobbelt så mange teiner som i fjor, og har tatt opp over 50 tonn marint søppel fra havbunnen. Til sammen 13 000 krabber ble sluppet fri.
 • Information
  31 august 2020

  Inviterer til åpen dag i nytt klubbhus

  Det nye klubbhuset til Indre Oslofjord Undervannsklubb, Nesodden Kajakklubb og Marinreparatørene nærmer seg ferdig. Nå inviterer de til infomøte for å fortelle mer om aktivitetene fremover.
 • Information
  30 august 2020

  Kamskjellene i Øygarden er friskmeldt

  Etter to uker med algegift i nærheten av faregrensen, sier Mattilsynet nå at kamskjellene i Øygarden utenfor Bergen igjen er trygge å spise. Bon appétit!
 • Information
  30 august 2020

  Enklere luftfylling hos Gass og Pusteservice

  Gass og Pusteservice AS har satt opp et nytt fyllepanel bare noen meter innenfor døren i butikken i Drøbak. Dermed blir det enklere å fylle luft når man skal dykke i området.
 • Information
  30 august 2020

  Dykket med stripedelfin

  Dykkere fra Vik Dykkarklubb var heldige og fikk se en stripedelfin på nært hold under vann i Sognefjorden.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  29 august 2020

  Norgespremiere på Breaking Surface

  Mange har sett frem til at dykkethrilleren Breaking Surface skal komme på kino, og nå er det noen bare dager igjen til premieren. Filmen har høstet lovord etter at den åpnet på filmfestivalen i Haugesund.
 • Information
  29 august 2020

  Les forordet: Det fantastiske havet

  Den nye utgaven av boka «Dyreliv i havet» er snart i handelen. Her kan du lese forordet som er skrevet av naturfotograf og professor i marin og arktisk biologi ved UiT, Audun Rikardsen.
 • Information
  28 august 2020

  Går det an? Slik selges dykking i Norge

  I minst tre år har Lister Friluftsråd brukt et bilde fra Thailand for å illustrere dykking på Sørlandet. De skylder på at de mangler gode dykkebilder – og nå har de avpublisert sidene i stedet for å finne et passende bilde.
 • Information
  28 august 2020

  Få med deg «Seven Worlds, One Planet»

  I serien «Seven Worlds, One Planet» som nå går på NRK får du oppleve kan du i første spisode være med til Antarktis. Flere av de fantastiske scenene er filmet av Espen Rekdal.
 • Information
  27 august 2020

  Scuba.Digital – en nettbasert dykkemesse

  På grunn av koronapandemien ble langt de fleste dykkemessene i verden avlyst eller utsatt til neste år. Scuba.Digital blir en nettbasert messeløsning med utstillere fra hele verden.
 • Information
  27 august 2020

  Gikk du glipp av Nor-Fishing 2020 Digital?

  Hvis du ikke fikk med deg direktesendingene fra Nor-Fishing i forrige uke, kan du se opptak av den første digitale versjonen av norges største møteplass for fiskerinæringen her.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  26 august 2020

  Stingsild på lykkepiller bryr seg ikke om rovfisk

  Store mengder legemidler havner i naturen. Ny forskning fra Norsk institutt for vannforskning (NIVA) viser at antidepressiva kan føre til at fisk ikke reagerer på rovdyr de møter i sine naturlige miljøer.
 • Information
  25 august 2020

  Dykket med stripedelfin i Sognefjorden

  Siden april har en ung stripedelfin oppholdt seg ved Vik i Sognefjorden. For noen dager siden var dykkere i Vik Dykkarklubb heldige og fikk se den på nært hold under vann.
 • Information
  25 august 2020

  Dødelig cocktail tar livet av hoppekreps

  Gummigranulat produsert av gamle bildekk brukes på kunstgressbaner, lekeplasser og gangveier. En ny studie viser at granulatet inneholder giftstoffer og tungmetaller som kan ta livet av marine organismer.
 • Information
  24 august 2020

  Virtuell vraksafari på Stellwagen Bank

  Det amerikanske havforskningsinstituttet Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) inviterer til å bli med direktesending når de skal besøke flere skipsvrak utenfor Boston på den amerikanske østkysten.
 • Information
  23 august 2020

  Søt og sjenert blekksprut

  Forskerteamet fra E/V Nautilus kom over denne søte og sjenerte blekkspruten på dypet utenfor California.
 • Information
  23 august 2020

  Pass på – det er fortsatt algegift i kamskjellene

  Som sist uke må man være forsiktig med å spise kamskjell i Bergensområdet. Mattilsynet melder at algegiftene er nær faregrensen i varselet for 21.–28. august 2020.
 • Information
  19 august 2020

  Masse spennende lesestoff i siste utgave av Dykking!

  I denne utgaven av bladet Dykking kan du blant annet lese om dykking i en radioaktiv gruve i Telemark og vraket av RMS Lusitania utenfor kysten av Irland. Bladet inneholder også en stor korona-spesial.
 • Information
  19 august 2020

  Spøkelsesfiske: Årets tokt har startet

  Fiskeridirektoratet gjennomfører også i år et opprenskingstokt for å fjerne tapte og gjenstående fiskeredskaper. Før helgen startet M/S Vendla ryddearbeidet utenfor Ålesund.

ANNONSE:

 • Information
  18 august 2020

  Lær å dykke med tørrdrakt hos ProDykk

  Har du aldri dykket med tørrdrakt? Kanskje du tok lappen i utlandet og vil komme deg i vannet her hjemme? Da arrangerer ProDykk på Nesodden det rette kurset for deg!
 • Information
  18 august 2020

  Følg livesendingene fra årets Nor-Fishing

  Det er 60. gang Nor-Fishing arrangeres – men på grunn av koronasituasjonen blir det gjennomført en digital utgave i stedet for den tradisjonelle messen på Skansen i Trondheim.
 • Information
  17 august 2020

  Ny norsk rekord: Breiflabb på 30 kilo

  Undervannsjeger Oda Østerdal har satt ny rekord for breiflabb tatt under fridykking. I forrige uke landet hun en skikkelig kjempefangst – en breiflabb på hele 30 kilo.
 • Information
  17 august 2020

  Undersøkelse om dykking og COVID-19

  Diving Diseases Research Centre (DDRC) i Plymouth i England har startet en undersøkelse for å kartlegge effektene av COVID-19, og inviterer alle dykkere til å delta.
 • Information
  16 august 2020

  Blåskjellvarsel for 14.–21. august 2020

  Hvitvinsdampede blåskjell med brød og aioli er for mange den ultimate sommermaten. Den kommende uken kan du plukke skjell langs store deler av kysten – men noen steder må man legge turen innom butikken.
 • Information
  15 august 2020

  Ny utgave av «Dyreliv i havet» er på vei

  Som vi tidligere har meldt jobber Erling Svensen og Frank Emil Moen med den 7. utgaven av «Dyreliv i havet». Boka ventes å komme til Norge i midten av oktober.
 • Information
  15 august 2020

  PADI IDC instruktørkurs i Lofoten i september

  PADI Course Director Daniel Visnovsky hos Lofoten Diving inviterer alle som vil bli dykkeinstruktører til å bli med på Instructor Development Course (IDC) på Ballstad i september.
 • Information
  14 august 2020

  Algegift funnet i kamskjell utenfor Bergen

  I blåskjellvarselet for 14.–21. august 2020 informerer Mattilsynet om at kamskjell må spises med måte i Bergen og Øygarden. Årsaken er at algegiftene er nær faregrensen.
 • Information
  14 august 2020

  Nytt på markedet: Maske med kamerafeste

  Denne masken er perfekt når du vil filme dykkene dine, og hele tiden ha hendene fri: Den har feste for et GoPro actionkamera i pannen, slik at kameraet blir med deg over alt.
 • Information
  13 august 2020

  Klart for en ny runde med Shark Week

  Årets Shark Week nærmer seg, og på Discovery Channel kan man se en rekke spennende dokumentarer om haier fra mandag neste uke. Her får du programoversikten og noen smakebiter.
 • Information
  13 august 2020

  Bli divemaster hos Nemo i Bergen

  Når du vil ta skrittet videre på dykkekarrieren er PADI Divemaster kurset for deg. Da kan du assistere på Open Water-kurs og guide dykkere under vann. Ta skrittet hos Nemo i Bergen!
 • Information
  12 august 2020

  Fanget sverdfisk på video i Troms

  Tom Fredrik Walberg fikk seg en overraskelse da han gikk i land fra bulkskipet «Rignator» ved Breistrand i Troms, og oppdaget en sverdfisk i overflaten. Se videoen her!
 • Information
  12 august 2020

  Kan ha funnet krigsskip fra 1500-tallet

  Den Nordiske Orlogsmarine har funnet ballaststein i Strandfjorden utenfor Grimstad, og mener det kan være restene av et gammelt krigsskip som ligger på havbunnen.
 • Information
  11 august 2020

  Ny nakensnegle: Polycera norvegica

  Etter et par års studier og undersøkelser av hundrevis av individer har en forskergruppe med base i Bergen offentliggjort beskrivelsen av en ny nakensnegleart: Polycera norvegica.
 • Information
  10 august 2020

  Fem gode tilbud på nettet denne uken

  Vi har tatt en runde i nettbutikkene og har funnet fem gode tilbud for dykkere. Ta en kikk – kanskje finner du nettopp det du har på ønskelisten til en ekstra god pris!
 • Information
  08 august 2020

  Whisky fra vrak selges for 100.000 kroner

  En flaske whisky berget fra vraket av lasteskipet D/S Politician som sank utenfor Skottland i 1941 forventes å gå til en høy pris på auksjon i helgen. Er du rask kan du sikre deg de sjeldne dråpene.
 • Information
  07 august 2020

  Selger du fisk og skalldyr privat?

  Det er avdekket omfattende ulovlig salg av sjømat på internett. Fritidsfiskere, dykkere og UV-jegere har ikke lov til å omsette fisk og skalldyr med mindre det skjer gjennom et salgslag.
 • Information
  06 august 2020

  Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.
 • Information
  05 august 2020

  Ubudne gjester hos Dykkersentret i Tromsø

  Tyver brøt seg i helgen inn hos Dykkersenteret i Stakkevollvegen i Tromsø. Innehaver Bjørn Hugo Pedersen ber alle om å være oppmerksomme på gode tilbud på Finn.no og Facebook.
 • Information
  05 august 2020

  Her er programmet for YDK2020

  Det legges opp til et omfattende program for Yrkesdykkerkonferansen 2020, som arrangeres i Bergen i midten av november. Her får du oversikt over alle foredragene.
 • Information
  02 august 2020

  Nordisk Mesterskap i UV-foto 2020

  Det finske dykkeforbundet Sukeltaja har ansvaret for gjennomføringen av årets utgave av Nordisk Mesterskap i undervannsfoto, og de inviterer nå fotografer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland til å sende inn bidrag.
 • Information
  01 august 2020

  Nytt på markedet: Shearwater Peregrine

  Shearwater Peregrine skal være svært enkel i bruk, men likevel skjuler det seg en kraftpakke bak fasaden. Ifølge produsenten skal den være ideell for dine kommende dykkeeventyr.

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS