Nyhetsarkiv – April 2020:

 • Ja til arrangementer med over fem deltakere

  Fra og med 7. mai vil det åpnes for arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer, med ansvarlig arrangør, forutsatt at de nye smittevernreglene på én meters avstand mellom mennesker overholdes.
Annonsørinnhold:
 • Information
  30 april 2020

  10 tips for å komme seg gjennom koronakrisen

  Det er i tøffe tider at man virkelig får bruk for kreativitet og innsatsvilje. Dykkebransjen er hardt rammet av koronakrisen – her er noen ting du kan gjøre for å bedre situasjonen.
 • Information
  30 april 2020

  Bra for miljøet: PADI slutter med plastkort

  PADI Scandinavia melder at PADI ikke lenger automatisk vil utstede plastkort på sine kurs. Dette er godt nytt for miljøet – og det er både enklere og sikrere å ha sertifikatene sine i PADIs app.
 • Information
  29 april 2020

  Mange deltakere i NM i UV-foto

  Norgesmesterskapet i undervannsfoto er godt i gang, og 26 fotografer har sendt inn bidrag til kvalifiseringsrunden. Norges Dykkeforbund melder at resultatene vil være klare i midten av mai.
 • Information
  29 april 2020

  Nytt vrak funnet utenfor Ålesund

  I går kveld kom det spennende nyheter fra Ålesund – vraket av en ca. 50 meter lang båt har blitt funnet og dykket for første gang. Foreløpig er det ukjent hvilken båt det dreier seg om.
 • Information
  28 april 2020

  Spøkelsesfiskeprosjekt med millionmulighet

  Havforskningsinstituttet søker etter fartøy med ROV og mannskap som skal brukes i tiltak mot spøkelsesfiske i Raet nasjonalpark.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  28 april 2020

  Reproduksjon: Unnfangelse i ukjent farvann

  Hva er meningen med livet? En biolog ville svart «å føre arvematerialet videre». Men hvis du spør hvordan man gjør dette, blir svaret straks mer komplisert. Lei en Biologs torsdagsforedrag gav mange svar.
 • Information
  27 april 2020

  Nor-Fishing i Trondheim avlyst på grunn av korona

  Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig møtested for fiskerinæringen, oppdrettsbransjen og de som driver med undervannsteknologi. På grunn av de nye koronatiltakene blir nå messen som skulle gått i august avlyst.
 • Information
  27 april 2020

  Fagdag: Trykkluft som pusteluft

  Vestteknikk AS arrangerte sin planlagte fagdag 28. april om åndedrettsvern som webinar på grunn av koronasituasjonen. For dykkere var foredraget «Trykkluft som pusteluft» kanskje det mest interessante.
 • Information
  26 april 2020

  Foredrag: Lær mer om havenes historie

  Det ble en spennende forestilling da marinbiolog Terje Franklin-Alming fra Lei en Biolog fortalte om alle de merkelige dyrene som har eksistert i havet gjennom millioner av år med evolusjon.
 • Information
  26 april 2020

  Kan måtte stenge dørene for godt

  Ifølge Sunnmørsposten har Atlanterhavsparken falt utenfor regjeringens støtteordninger, og driver ifølge daglig leder ikke lenger forsvarlig. Nå kan dyrene bli avlivet dersom akvariet må stenge for godt.
 • Information
  25 april 2020

  Nemo Classic Diving fyller 25 år

  – Dette skal vi feire skikkelig sammen med kunder og elever når hverdagen er tilbake til normalen. Koronaen setter en stopper for festen, men litt feiring blir det likevel med 25% rabatt på alle Nemo-produkter, sier daglig leder Eivind Kjellevold.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  24 april 2020

  Kan sjøkuer og dugonger reddes fra utryddelse?

  Sjøkuer har fascinert mennesker til alle tider. I gamle dager trodde man at de var sirener, som lokket sjøfolk i døden. I dag vet vi at de nysgjerrige og sosiale dyrene er i slekt med elefantene.
 • Information
  24 april 2020

  Er dykkesenterets nettside korona-klar?

  Søketrafikken på Google rundt det å planlegge ferie i Norge begynner å ta seg opp, og både Visit Norway og Visit Sørlandet ser at nettsidetrafikken går oppover. Er dine nettsider klare for å ta imot kundene?
 • Information
  23 april 2020

  Havslappende torsdag: Barn i bølgene

  Lei en Biolog-nettverket sendte et nytt, spennende liveforedrag i dag, og temaet var yngelpleie. Hvilke strategier velger dyrene i havet for å ta vare på avkommet sitt?
 • Information
  23 april 2020

  100 millioner ekstra til vedlikehold langs kysten

  Stortinget har vedtatt å bevilge 100 millioner kroner ekstra til Kystverket. Midlene skal brukes til vedlikeholdsarbeid langs kysten, og nå er fordelingen av prosjektene klar.
 • Information
  22 april 2020

  Et tilbakeblikk på teknisk dykking

  I dag byr Draugen Froskemannsklubb på et gratis webinar med Ronny Arnesen, som forteller om da han begynte med teknisk dykking på begynnelsen av 80-tallet – på en tid hvor ikke engang begrepet var funnet opp.
 • Information
  22 april 2020

  Pigghå førte til lakserømming

  En mengde oppdrettslaks rømte etter at åtte pigghå tok seg inn i en merde i Stad kommune, melder Fiskeridirektoratet. Det er uvisst om haiene brøt seg inn for å spise.
 • Information
  21 april 2020

  Her er de nye rådene om innenlands fritidsreiser

  Folkehelseinstituttet offentliggjorde i dag nye råd om innenlands fritidsreiser. De sier at det fortsatt er et godt smittevernråd å redusere fritidsreiser, men det er ikke noe forbud mot å dra på dykketur.
 • Information
  21 april 2020

  Kortfilm: A Snorkel Venture in Komodo

  Man trenger ikke flasker på ryggen for å ha flotte opplevelser under vann! Alex Lindbloom vant nylig bronse i fotokonkurransen DPG Wetpixel Masters denne filmen om snorkling i Komodo.

ANNONSE:

 • Information
  21 april 2020

  Nå kan dykkebransjen søke om støtte for tapt omsetning

  Nå kan kan dykkesentrene søke kontantstøtte i forbindelse med koronakrisen. Over 6 000 bedrifter har allerede benyttet seg av ordningen etter at den ble vedtatt av Stortinget på fredag.
 • Information
  21 april 2020

  Ny miniubåt du kan ta med deg på tilhengeren

  Den nederlanske ubåtprodusenten U-Boat Worx har lansert Nemo Submersible – en liten toseter som kan dykke til 100 meters dyp og er lett nok til at du kan ta den med på en tilhenger. Noe for norgesferien?
 • Information
  20 april 2020

  Oppgradert DiveXtra HP-1800 hovedlykt

  Fue.no melder at hovedlykten fra DiveXtra nå lyser enda kraftigere, etter at produsenten har oppgradert fra 1.200 til 1.800 lumen. DiveXtra HP-1800 dekker alle dine behov.
 • Information
  20 april 2020

  Nytt studie gir nye jobbmuligheter

  Havbruksnæringen har behov for flere teknologer i takt med utviklingen. NTNU Trondheim svarer med det nye studiet havbruksingeniør fra høsten 2020 som utvider jobbmulighetene innen oppdrett og havbruk.
 • Information
  19 april 2020

  Lær mer om spiselige ting og tang i fjæra

  Lei en Biolog-nettverket har virkelig fått smaken på webinarer, og holdt 19. april sitt tredje søndagsforedrag. Denne gang var det Mari Bjordal som fortalte om alger og spiselige ting man kan finne i fjæra.
 • Information
  19 april 2020

  Nytt på markedet: Ansiktsmasker fra PADI

  PADI tilbyr nå ansiktsmasker av resirkulert plast fra havet med flere forskjellige mønstre til selvkost. Maskene har utskiftbart filter med aktivt kull og skal kunne leveres fra 27. april.
 • Information
  18 april 2020

  NDF inviterer til NM i UV-foto

  I morgen er det innsendingsfrist til kvalifiseringsrunden i NM i UV-foto. De som kvalifiserer seg til finalen kan se frem til en spennende konkurranse i Drøbak i september.
 • Information
  17 april 2020

  Dykkebransjen kan søke om kontantstøtte fra mandag

  Kontantstøtten til bedrifter som er rammet av koronakrisen har blitt godkjent av ESA, og bedriftene som har blitt pålagt av staten å stenge kan søke om kompensasjon allerede i dag. Andre må vente til mandag.
 • Information
  17 april 2020

  Heng 500 dykkesteder på veggen

  Hvem er ikke glade i kart? Awesome Maps lager en rekke morsomme, håndtegnede kart fra hele verden – og i sortimentet har de naturligvis også et kart over verdens beste dykkesteder.
 • Information
  17 april 2020

  Havforskningsinstituttet søker digital direktør

  Vil du bidra til å skape en bærekraftig fremtid med data fra hav og kyst? Det verdensledende forskningsinstituttet i Bergen lyser nå ut en ny stilling som digital direktør.
 • Information
  16 april 2020

  Dyk-Leif har fått heis på hekken

  Nå kan man dykke enda enklere og mer behagelig hos Dyk-Leif i Hamburgsund – de har montert heis på hekken av dykkebåten Väderöfjord. Ta turen over grensen og opplev Väderöara i høst!
 • Information
  15 april 2020

  Breaking Surface kommer på kino i Norge

  Den svenske dykkethrilleren Breaking Surface med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene får premiere på norske kinoer i hele landet over sommeren.
 • Information
  15 april 2020

  Messekalenderen for 2020 er justert for korona

  I løpet av året arrangeres det mange dykkemesser og konferanser over hele verden, i tillegg til en del reiselivsmesser som kan være interessante for dykkere. Her får du oversikten for 2020.
 • Information
  13 april 2020

  NGDF avholder årsmøtet som videokonferanse

  Norsk Grottedykkerforbund hadde planlagt å holde generalforsamling lørdag 2. mai. På grunn av koronaviruset blir generalforsamlingen flyttet og avholdt som videokonferanse.
 • Information
  12 april 2020

  Ting du ikke visste at du lurte på, del 2

  Pia Ve Dahlen fra Lei en Biolog høstet mange lovord for sitt første liveforedrag med tittelen «Dypdykk i tareskogen». Mange ønsket seg mer, og søndag 12. april var det klart for del 2.
 • Information
  12 april 2020

  Bruk reiseforsikringen hvis du ikke kan reise

  Koronakrisen har gitt forsikringsselskapene tusenvis av kundehenvendelser, og en kraftig økning i antall reisesaker. Gjensidige har utvidet avbestillingsdekningen.
 • Information
  11 april 2020

  ResqUnit kan finne tapte teiner

  Krabbefisker Sig Hansen fra «Deadliest Catch» forteller hvordan ResqUnit kan spare både penger og miljøet.
 • Information
  08 april 2020

  Produktvideo: Suunto EON Core

  Suunto EON Core er en avansert dykkecomputer med stor fargeskjerm og massevis av funksjoner. Se selv!
 • Information
  08 april 2020

  Diving into the Underwater Galaxy

  Blackwater diving er i ferd med å bli stort internasjonalt, og er minst like spennende her hjemme. Ping Fans flotte kortfilm om denne spennende formen for dykking vant nylig sølv i DPG Wetpixel Masters.
 • Information
  07 april 2020

  Se vinnerbildene i DEEP Indonesia 2020

  DivePhotoGuide og Wetpixel har annonsert vinnerne i fotokonkurransen DEEP Indonesia. Her får du se vinnerbildene i alle de fem kategoriene – len deg tilbake og nyt fotokunsten!
 • Information
  07 april 2020

  Enighet om krisepakke – viktig for dykkebransjen

  Stortinget vedtok i dag å gi opptil 50 milliarder i kontantstøtte til bedriftene. Dykkesentrene er blant dem som kan få dekket opptil 80% av sine faste kostnader, og de første utbetalingene kan komme rett over påske.
 • Information
  06 april 2020

  Brennmanet jakter på glassmanet

  Brennmaneten lammer byttet med sine giftige tentakler før den drar det med seg til en sikker død.
 • Information
  06 april 2020

  Oppfordrer til desinfisering av dykkerutstyr

  I lys av koronautbruddet har det kommet spørsmål om viruset kan smitte når man bruker leid utstyr, spesielt pusteventiler. Divers Alert Network (DAN) sier at desinfisering av ventilsett er svært viktig.
 • Information
  06 april 2020

  Draktverkstedet AS flytter til Lofoten

  Draktverkstedet som til nå har ligget på Fagerstrand på Nesodden sør for Oslo melder nå flytting til Flakstad kommune i Lofoten. Det blir noe nedetid i forbinelse med flyttingen.
 • Information
  05 april 2020

  Ting du ikke visste at du lurte på, del 1

  Lei en biolog og Passion for Ocean er blant de mange som har kastet seg på bølgen med webinarer og digitale foredrag i disse dager, og søndag 5. april holdt marinbiolog Pia Ve Dalen foredrag om livet i havet.
 • Information
  05 april 2020

  UD opprettholder reiseråd til alle land

  Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelsen av koronaviruset internasjonalt.
 • Information
  03 april 2020

  Vil du bli yrkesdykker?

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Den 15. april er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.
 • Information
  02 april 2020

  Beslagla over 100 ulovlige krepseteiner

  En fritidsfisker på Vestlandet er nå mistenkt for ulovlig fiske, i tillegg til å ha stjålet andres redskap, etter at Kystvakten og politiet gikk til aksjon nylig.
 • Information
  01 april 2020

  Ny algoritme fra Suunto: Fused RGBM 2

  Den nye algoritmen fra Suunto er basert på tilbakemeldinger fra brukerne, og den er nå tilgjengelig for nedlasting. Samtidig oppdateres Suunto EON Core på flere områder.
 • Information
  01 april 2020

  Ny rapport: Store forskjeller i Norden

  Det nordiske nettverket Clean Nordic Oceans (CNO) har lagt fram sin sluttrapport. Der avsløres det store forskjeller i hvordan de nordiske landene håndterer marin forsøpling.

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS