Nyhetsarkiv - Juli 2019:

 • Mares fyller 70 år

  Det er ikke sikkert at Ludovico Mares drømte om at selskapet han startet for 70 år siden skulle bli et av de største og mest innflytelsesrike i dykkebransjen. Men det ble det – og vi gratulerer med jubileumet!
 • Fikk husrevet ommøblert av mini-tsunami

  Information
  30 juli 2019
  Den unormale vannaktiviteten i Sogn og Fjordane i slutten av juni førte til en rekke medieoppslag, og mange delte bilder og video av bølgene. I etterkant har Gulen Dykkesenter oppdaget hva de enorme kreftene gjorde med husrevet deres.
 • Stilling leding: Havbruksbiolog / Marinbiolog

  Information
  30 juli 2019
  STIM søker en havbruksbiolog/marinbiolog til fast stilling i Bergen. Arbeidsoppgavene er rettet mot havbruksnæringen, og miljøundersøkelser utgjør hoveddelen av jobben.
 • Fedje-ubåten må heves!

  Information
  29 juli 2019
  Det har nok en gang kommet en ny rapport som konkluderer med heving av ubåten ved Fedje. For hver ny rapport blir det stadig mer opplagt at ubåten bør heves. Nå må politikerne ta affære, skriver redaktør Øystein Hage i Fiskeribladet.
 • Pass på minstemålet!

  Information
  29 juli 2019
  Alle som fisker eller driver med undervannsjakt i sjøen i Norge må følge reglene om minstemål. Målet er at flere småfisk skal få leve til de blir store nok til å formere seg, slik at vi bevarer livet i havet for fremtidige generasjoner.
 • Tyske krigsskip i Scapa Flow solgt på eBay

  Information
  28 juli 2019
  De fire tyske krigsskipene som ble annonsert på eBay har skiftet eier. Opprinnelig ville selgeren ha £810.000 for skipene, men han måtte nøye seg med drøyt en tidel. Det er uklart hva de nye eierne vil gjøre med skipene.
 • Oppdaterte råd om vaksiner

  Information
  28 juli 2019
  Folkehelseinstituttet har oppdatert rådene om bruk av hepatitt A-vaksine og tyfoidvaksine ved reiser til Thailand, Malaysia, Cuba og flere land i Stillehavet. Ta en kikk her om du snart skal på dykkereise!
 • Spennende vrakfunn i Randsfjorden

  Information
  27 juli 2019
  Vi har ikke så mange vrak i ferskvann, og det er sjelden det dukker opp nye. Derfor er funnet på 19 meters dyp i Røykenvika i Randsfjorden ekstra spennende.
 • Blåskjell: Stor sett trygt i sør, men ikke i nord

  Information
  27 juli 2019
  Hvis du er lysten på deilige, hvitvinsdampede blåskjell må du huske på å sjekke blåskjellvarselet før du plukker den selv. Den kommende uken er det stort sett trygt i sør, men i nord bør du heller gå på butikken.
 • Sjøbunnen i Arendal og Flekkefjord er blitt ny og ren

  Information
  27 juli 2019
  Sjøbunnen i Indre Havn i Arendal og området rundt Flekkefjord er ferdig ryddet for miljøgifter og tungmetaller, melder Miljødirektoratet. Områdene som er ryddet tilsvarer til sammen om lag femten fotballbaner.
 • Har forskerne funnet verdens søteste dyr?

  Information
  26 juli 2019
  – Hvem er du? En blekksprut? Du ser ut som et reinsdyr, sier en av de overraskede forskerne på forskningsfartøyet Nautilus når de oppdager den søte blekkspruten på 1 385 meters dyp.
 • Kraftig amputert «Shark Week»

  Information
  26 juli 2019
  Hver sommer siden 1988 har Discovery Channel arrangert temauken Shark Week, men det hjelper lite at årets utgave er «so good you'll scream» – i Norge sendes bare noen få av programmene neste uke.
 • Kongekrabben sprer seg raskere enn ventet

  Information
  26 juli 2019
  En forskningsrapport fra Nofima slår fast at kongekrabben i nær fremtid vil etablere seg i fjordene i Nord-Norge. – Det er et spørsmål om tid før den kan fiskes så langt sør som Trøndelag, sier forsker.
 • Dykkeren på Wilhelm Gustloff identifisert

  Information
  25 juli 2019
  Ved hjelp av DNA har polske myndigheter identifisert dykkeren som ble funnet på vraket av Wilhelm Gustloff i Østersjøen forrige måned. Meddykkere kan bli straffet for å ha løyet til politiet.
 • Oslo Cup i undervannsrugby i august

  Information
  25 juli 2019
  Akkaren Sportsdykkerklubb inviterer til Oslo Cup 2019 i undervannsrugby på Lambertseter bad i Oslo. Turneringen holder et høyt nivå, og er åpen for lag fra hele verden. Det er fortsatt mulig å melde seg på!
 • Konferanse om marin forsøpling

  Information
  25 juli 2019
  I slutten av oktober er Norge vertskap for den store internasjonale konferansen «Our Ocean» i Oslo. Uka før arrangeres «Lighthouse Lofoten» – en konferanse om marin forsøpling som et forspill til «Our Ocean».
 • Fargerikt marint liv i Indonesia og Filippinene

  Information
  24 juli 2019
  Hvis du er glad i makrofotografering eller bare liker å kikke på alle de rare småkrypene som finner i havet, må du få med deg denne fargerike videoen!
 • Oslo trenger en undervannsgartner

  Information
  24 juli 2019
  Miljøhovedstaden Oslo må ansette sin første undervannsgartner. Som parkene på land, trenger også fjorden omsorg og skjøtsel. Og det haster: Havforskningsinstituttet slo nylig fast at vi har et økosystem i ubalanse.
 • Har du sett en megastor geléball?

  Information
  23 juli 2019
  Har du sett en geléaktig ball på omtrent en meter i diameter i sjøen? Hva er det egentlig for noe? Er dette et sjeldent syn eller er det vanlig? Hvor finnes de, på hvilken tid av året kan man se dem, og på hvilket dyp?
 • Turister har fanget over en million fisk i år

  Information
  23 juli 2019
  Turister ved registrerte turistfiskebedrifter har så langt i år fanget nesten 1 150 000 fisk. Av disse er 36,8 prosent sluppet ut igjen, skriver Fiskeridirektoratet.
 • Nå er det snart klart for Fridykkerfestivalen

  Information
  22 juli 2019
  Fridykkerfestivalen har vært en suksess gjennom flere år, og i september går 2019-utgaven av stabelen. Her treffes UV-jegere fra både Norge og utlandet for å dele gode opplevelser over og under vann.
 • Ny distributør for Interspiro

  Information
  22 juli 2019
  A-Dykk Kristiansand er ny distributør for Interspiro i Norge, og styrker i den forbindelse organisasjonen rundt utesalg, service, lager og logistikk.
 • Endelig får dykkerne sin egen emoji!

  Information
  21 juli 2019
  Et bilde sier mer enn 1 000 ord, og emojier har forlengst blitt noe alle bruker når vi sender SMS eller meldinger i sosiale medier. Snart lanserer Apple og Google nye emojier, og en av dem er beregnet på dykkere.
 • Møt årets Rolex-stipendiater

  Information
  21 juli 2019
  Our World-Underwater Scholarship Society har offentliggjort de tre heldige Rolex-stipendiatene som får et helt år med dykking og spennende opplevelser. Neste år kan du være blant de heldige – det er bare å søke!
 • Omkom i dykkerulykke på Dønna

  Information
  20 juli 2019
  En mann i 50-årene mistet livet i en dykkerulykke sørvest av Dønna på Helgeland i ettermiddag. Mannen dykket etter kamskjell sammen med en kamerat da han fikk problemer og ble borte.
 • Visste du at sjøroser elsker reker?

  Information
  20 juli 2019
  Sjøanemoner er griske rovdyr, men kanskje de har andre matvaner enn oss? Tor André Johannessen ville undersøke dette nærmere, og har sendt oss bilder fra eksperimentet.
 • Aron Arngrimsson klar for NordicTEC

  Information
  20 juli 2019
  Når NordicTEC går av stabelen på Panorama Hotell & Resort utenfor Bergen 25.–27. oktober blir det flere spennende foredrag. Nå er arrangøren av The Dirty Dozen Expeditions klar for konferansen.
 • Ett dykk – to inntrykk. Se video!

  Information
  19 juli 2019
  Undervannsfotografene Glenn Ivar Tønnessen og Fredrik Myhre dykket nylig sammen i Lysefjorden i Rogaland, og de har lagt ut hver sin herlige video med sjøroser og trollkrabber. Se begge filmene her!
 • Fire tonn redskap hentet opp fra Bunnefjorden

  Information
  19 juli 2019
  Etter tips fra lokale inspektører om redskap som har stått forlatt i sjøen i flere år, bestemte Fiskeridirektoratets sjøtjeneste å kontrollere et område i Oslofjorden.
 • Klubbturer med NDF og DykkeBazaar

  Information
  18 juli 2019
  – Klubbene kan få i både pose og sekk med denne medlemsfordelen, sier generalsekretær Stian Olsen i Norges Dykkeforbund om avtalen.
 • Ny drakt: BARE X-Mission Evolution

  Information
  18 juli 2019
  BARE har lansert en ny, lett tørrdrakt av Rip-Stop nylon. X-Mission Evolution er videreutvikling av den tidligere modellen X-Mission, og skal være perfekt sportsdykkere som vil ha det beste eller for avanserte tekniske dykkere.
 • – Fikk hjerteinfarkt under dykket

  Information
  17 juli 2019
  Opplysninger Dykking har mottatt tyder på at den estlandske dykkeinstruktøren som omkom på Hitra i går døde av medisinske årsaker. – Han har mest sannsynlig fått et hjerteinfarkt under dykket, skal legepersonell ha fortalt mannens kone.
 • Fridykking: TDI/SDI overtar PFI

  Information
  17 juli 2019
  International Training Inc, selskapet bak utdanningsorganisasjonene SDI, TDI, ERDI og FRTI, har annonsert at de har overtatt Performance Freediving International, PFI.
 • Omkom i dykkerulykke på Hitra

  Information
  17 juli 2019
  En estisk dykkeinstruktør i 60-årene omkom i går i en ulykke ved Vågen Camping på Hitra. Mannen skal ha omkommet i forbindelse med en dykkeskole, men omstendighetene rundt ulykken er svært uklare.
 • Grottebryllup: – Vi går for verdensrekord!

  Information
  16 juli 2019
  Ina Trælnes og Jani Santala tar sikte på verdensrekord når de gifter seg 10. august. De har invitert 70 gjester til et underjordisk bryllup i Plura – verdens største bryllup som krever at man må grottedykke for å overvære seremonien.
 • Nå er det haikrise i Middelhavet

  Information
  16 juli 2019
  I rapporten «Sharks in crisis: A call to action for the Mediterranean» advarer World Wildlife Fund (WWF) om at haibestanden i Middelhavet er faretruende lav. Over halvparten av artene er truet av utryddelse, og utviklingen går i gal retning.
 • EU: Forbudt med undervannsjakt om natten

  Information
  15 juli 2019
  Et nytt direktiv som ble innført den 20. juni 2019 innebærer at undervannsjakt med harpun eller liknende redskap om natten nå er forbudt i EU. Det samme gjelder hele døgnet om man har flasker på ryggen. Loven gjelder foreløpig ikke i Norge.
 • Unikt opptak: Vrakfisk spiser hai

  Information
  15 juli 2019
  Havforskere fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) fikk seg en sjelden opplevelse da de skulle undersøke skipsvrak på havdypet utenfor kysten av South Carolina.
 • Ble kjempeskipet senket med vilje?

  Information
  14 juli 2019
  I en ny dokumentar på Science Channel undersøkes ryktene om at Zenobia ble sabotert og senket med vilje av israelsk og britisk etterretning. Se den her før den blir fjernet!
 • Pass opp for fjesingen – nå er det høysesong!

  Information
  14 juli 2019
  Fjesingen er vår giftigste fisk, og det kan være svært smertefullt å stikke seg på de giftige piggene. Vanligvis skjer dette ved håndtering av fisken eller ved at man trår på fisk som ligger delvis nedgravd i sanden.
 • Fridykker omkom i Rødehavet

  Information
  13 juli 2019
  Den saudiarabiske fridykkeren Bassam Bahkeet ble fredag funnet omkommet på nærmere 80 meters dyp utenfor Jeddah.
 • NM i undervannsfoto i Kristiansand

  Information
  13 juli 2019
  Årets Norgesmesterskap i UV-foto arrangeres av av Norges Dykkeforbund i samarbeid med Kristiansand Dykkerklubb. Femten fotografer er kvalifisert til finalen, som finner sted i august.
 • Se video fra atomubåten «Komsomolets»

  Information
  12 juli 2019
  Den russiske atomubåten «Komsomolets» sank på 1 700 meters dyp i Norskehavet i 1989, og er igjen i nyhetene etter at Havforskningsinstituttet meldte om svært høye nivåer av radioaktivt cesium ved vraket.
 • Trygghet og glede for de minste

  Information
  12 juli 2019
  Britiske Konfidence lanserte den originale Konfidence-vesten i 1998, og det ble en umiddelbar suksess. Produktene selges nå i 35 land – og Frivannsliv er norsk forhandler.
 • Se video: Hoppende revehai i Nordsjøen

  Information
  11 juli 2019
  En seiler fikk sitt livs opplevelse mellom Borkum og Helgoland ved den tyske nordsjøkysten da en tre meter lang hai hoppet høyt opp av vannet to ganger, ikke langt fra båten.
 • Se dokumentaren "Diving into the Unknown"

  Information
  11 juli 2019
  To finske grottedykkere omkom på tragisk vis i Pluragrotta i 2014. Da de overlevende hentet ut sine omkomne venner fra 120 meters dyp ble det også laget en dokumentar.
 • Ny drakt fra Arctic Explorer

  Information
  10 juli 2019
  SafeNor lanserer ny tørrdrakt: Arctic Explorer LX kommer i komprimert neopren med latexmansjetter i halsen og på armene. Samtidig lanseres også et par nye trefingerhansker.
 • Ønsker seg manetobservasjoner

  Information
  09 juli 2019
  Havforskningsinstituttet ber om at dykkere hjelper dem med å rapportere inn når de ser maneter – både når det er masseforekomster og når man finner spesielle arter.
 • Nytt på markedet: Mares Genius med trimix

  Information
  09 juli 2019
  Har du en Mares Genius dykkecomputer og har lyst til å begynne med teknisk dykking? Da er dette dagens gladnyhet for deg – nå kan den håndtere dykking med trimix!
 • Havhesten Undervannsklubb i sorg

  Information
  08 juli 2019
  Den var den 55 år gamle lederen i Havhesten Undervannsklubb Arne Reinertsen som mistet livet i dykkerulykken ved Oksafoden utenfor Tananger lørdag. Nå er klubben i sorg.
 • Ny helium/O2-analysator fra Divesoft

  Information
  08 juli 2019
  Det tsjekkiske selskapet Divesoft har lansert SOLO, en ny analysator som måler innholdet av både helium og oksygen i pustegasser – et perfekt hjelpemiddel for tekniske dykkere.
 • Redningsselskapet fyller 128 år

  Information
  08 juli 2019
  De røde og hvite redningsskøytene gir båtturister, fiskere og andre sjøfolk en følelse av trygghet og lettelse når de dukker opp. Her kan du se dokumentaren «Havets Helter»!
 • Think Pink Photo Competition

  Information
  07 juli 2019
  Kom igjen, finn frem rosa undervannsbilder og meld deg på i denne spesielle fotokonkurransen der alle bildene må ha rosa i seg. Samtidig støtter du kampen mot brystkreft.
 • NM i UV-jakt og Kristiansund Cup 2019

  Information
  07 juli 2019
  Arrangør Kristiansund Dykkerklubb får hendene fulle den første helgen i august. Da arrangeres både Kristiansund Cup og norgesmesterskapet i UV-jakt – samtidig!
 • Folk koser seg på Divecamp i Haugesund!

  Information
  06 juli 2019
  Slettaa Dykkerklubbs Divecamp startet torsdag og varer til søndag. Omkring 20 dykkere var påmeldt, og arrangøren ventet større innrykk i dag. Tor André Johannessen har sendt oss en stemningsrapport.
 • Omkom i dykkerulykke utenfor Tananger

  Information
  06 juli 2019
  En mann i 50-årene fikk problemer på et dykk ved Oksafoden utenfor Tananger i Rogaland lørdag, og ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus. Dessverre stod ikke livet til å redde.
 • Her kan du se «Skatter i havet» helt gratis

  Information
  06 juli 2019
  I den norske dokumentarserien «Arkeologene» får seeren bli med på en spennende historietime om forskjellige temaer. I episode 2 er det skatter i havet som er tema.
 • Hugyfot Vision Xs for GoPro HERO 5/6/7

  Information
  05 juli 2019
  GoPro er populært blant dykkere, men mange har irritert seg over at den knøttlille skjermen gjør det vanskelig å se hva man filmer. Med Hugyfot Vision Xs er ikke dette lenger noe problem.
 • Fue.no med ny nettbutikk

  Information
  04 juli 2019
  Fue.no sin gamle nettbutikk begynte å dra på årene, og etter et halvt års jobbing har nå erstatningen vært på nett noen uker. – Både vi og kundene er godt fornøyd, sier daglig leder Gunnar Midtgaard.
 • Makabert funn på vraket av Wilhelm Gustloff

  Information
  04 juli 2019
  En polsk dykker som forsvant på vraket av Wilhelm Gustloff i Østersjøen for sju år siden har sannsynligvis blitt funnet. Liket ble hentet opp av dykkere fra den polske marinen.
 • Gjensyn med «Vrakdykkerne» på NRK

  Information
  03 juli 2019
  NRKs digitale arkiv er fullt av perler, og der finner man blant annet dokumentaren «Vrakdykkerne» hvor dykkerne leter etter spor fra dramatiske forlis under havoverflaten.
 • 140 000 frivillige ryddet i hele Norge

  Information
  02 juli 2019
  Strandrydderapporten er klar, og viser at frivillig innsats langs kysten, på havbunnen og langs vassdrag og innsjøer har stor effekt: Over 3 000 tonn avfall ble fjernet. Dykkerne har stått for et viktig bidrag.
 • NordicTEC tilbake i ny utgave

  Information
  02 juli 2019
  Når NordicTEC går av stabelen i oktober er det duket for en ny runde med interessante foredrag og workshops, flere utstillere, testdykking av nytt utstyr og spennende dykketurer.
 • TIPS: Slik hindrer du at masken dugger

  Information
  01 juli 2019
  Lurer du på hvordan du unngår at masken dugger? Fridykker Ida Helene Hvitsand fra Stord Undervannsklubb har sendt oss noen gode tips.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta grunnkurset hos Nærøydykk!

  Dykkekurs har blitt kjempepopulært, og det er mange som vil dykke når de skal ha ferie i Norge til sommeren. Nå kan du ta dykkerkurs hos Nærøydykk fra 11.–14. juni.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;