Nyhetsarkiv – Desember 2019:

 • Information
  31 desember 2019

  Se de fascinerende dyphavsdyrene!

  Det er utrolig hvor mye rart som finnes på dypt vann. Forskerne på forskningsskipet Nautilus lar seg stadig forundre – her er noen av de beste klippene fra ekspedisjonen.
 • Information
  30 desember 2019

  Ny tørrdrakt: Waterproof D3 Ergo

  Waterproof lanserer D3 Ergo, en superlett tørrdrakt med glidelås bak, SI-Tech Quick Neck, QCS armringer og lommer på begge lår. Drakten selges til kampanjepris frem til 10. januar.
 • Information
  30 desember 2019

  Vraket av Scharnhorst funnet

  Vraket av den tyske panserkrysseren Scharnhorst ble nylig funnet utenfor Falklandsøyene sør i Atlanterhavet. Skipet ble senket under første verdenskrig.
 • Information
  29 desember 2019

  Her blir det fiskeforbud fra nyttår

  Fra 1. januar til 30. april er det forbud mot alt fiske i 14 definerte områder på Skagerrakkysten. Forbudet gjelder ikke for undervannsjakt – men husk på at torsken er fredet.
 • Information
  29 desember 2019

  Ny fridykkerbøye på markedet

  Frivannsliv har utviklet en ny fridykkerbøye med egenskaper som gjør deg mer synlig i vannet, og nyttige funksjoner som feste for blylodd, harpun og annet utstyr.

ANNONSE:

 • Information
  28 desember 2019

  Disse tre skipene ble senket for 75 år siden

  Den 28. desember 1944 var allierte fly på vingene over Oslofjorden for å senke den tyske krysseren Köln. De fant ikke krysseren, men senket i stedet tre andre skip: M/T Holmengraa, U-735 og M/S Nordvard.
 • Information
  28 desember 2019

  NDF holder regionsmøter over hele landet

  Vil du påvirke hvilken retning Norges Dykkeforbund skal ta de neste årene? Du har sjansen til å si din mening når NDF arrangerer regionsmøter over hele landet i januar og februar.
 • Information
  27 desember 2019

  Hva var det som ble funnet i Østersjøen?

  Da Ocean X publiserte et sonarbilde av det som har blitt kjent som «Baltic Sea Anomaly» i 2011 gikk nyheten verden rundt. Var det en UFO, noe menneskeskapt eller et naturfenomen?
 • Information
  27 desember 2019

  Spennende undervannshus til smarttelefoner

  Et nytt undervannshus lover at du kan gjøre om smarttelefonen til et alt-i-ett-verktøy for dykkere. Diveroid skal gjøre smarttelefonen til både dykkecomputer, undervannskamera, kompass og loggbok.
 • Information
  26 desember 2019

  Kran veltet – fare for dieselutslipp på Galapagos

  Det gikk galt da en container skulle heises ombord i båten «Orca» på San Cristóbal på Galapagosøyene. Kranen veltet og falt ombord i båten, som kantret og sank med 2 200 liter dieselolje ombord.
 • Information
  26 desember 2019

  Spektakulær fridykking på Grønland

  Undervannsfotografen Tobias Friedrich regnes som en av verdens beste i sitt fag – og nå har han også begynt med video. Se filmen han laget mellom isfjellene på Grønland!

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  26 desember 2019

  Dykketinget 2020 avholdes i Tromsø

  Dykketinget er Norges Dykkeforbunds høyeste myndighet, og arrangeres annet hvert år. Nå har NDF annonsert tid og sted for det kommende Dykketinget.
 • Information
  25 desember 2019

  Fotokonkurranse: Beneath the Sea 2020

  En av de eldste og mest prestisjetunge undervannsfotokonkurransene er Beneath the Sea, og nå nærmer det seg siste frist for å sende inn bilder. Bli med og overrask dommerne med norske undervannsbilder!
 • Information
  25 desember 2019

  Se hva han finner med metallsøkeren!

  Youtuberen Man+River holder til i Texas, og dykker med en metallsøker i elver og innsjøer. Han finner mye rart, og forsøker å kontakte eierne for å gi tilbake det de har mistet.
 • Information
  24 desember 2019

  Julemoro: A Christmas Chill

  Den er gammel og god, men har du ikke allerede sett videoen av Richard Pyle som fryser på et rebreatherdykk til over 120 metes dyp i Stillehavet er det bare å smøre lattermusklene!
 • Information
  23 desember 2019

  Dyk & Resespecialisten konkurs

  Det svenske dykkereisebyrået Dyk & Resespecialisten er konkurs. Scuba Travel Scandinavia AB overtar kundemassen og forpliktelsene, og ingen blir derfor skadelidende.
 • Information
  23 desember 2019

  Flere land krever vaksine mot meslinger

  På Amerikansk Samoa, Marshalløyene og Tokelau er det innført krav om dokumentert meslingvaksinasjon før innreise. Dette er for å unngå spredning av meslinger i øybefolkningen.
 • Information
  22 desember 2019

  Smart skilpadde rapper luft fra dykkerne

  Skilpadder er kanskje smartere enn vi tror – i hvert fall om vi skal dømme etter denne videoen fra Kanariøyene: Den skallkledde luringen har lært seg å puste luft fra dykkernes bobler!
 • Information
  22 desember 2019

  Nå kan du gjøre opptak i 6K under vann

  Nauticam har lansert et undervannshus for Panasonic Lumix S1H, det første 6K speilløse fullformat kameraet på markedet. Se Lars Kirkegaard fra Fotografit.eu gå gjennom detaljene.

ANNONSE:

 • Information
  21 desember 2019

  Saksøker dykkesenter etter ulykke

  Familien til avdøde Rob Stewart går til sak mot dykkefirmaet som arrangerte turen der den kanadiske filmskaperen og miljøforkjemperen kjent for Sharkwater-filmene omkom.
 • Information
  21 desember 2019

  Ta nitrox-kurset hos Halden Dykkesenter!

  PADI Enriched Air Diver er et av de aller nyttigste emnekursene du kan ta, og det gir deg bedre sikkerhetsmargin og lengre bunntider. Det gir flere fordeler, særlig når du er på dykkereise.
 • Information
  20 desember 2019

  Vraket av ubåten HMS Urge funnet på Malta

  Vraket av den britiske ubåten HMS Urge som forsvant i Middelhavet for over 70 år siden har blitt funnet på 130 meters dyp utenfor kysten av Malta. Vraket er i svært god stand.
 • Information
  20 desember 2019

  Tar over distribusjonen av BARE

  Frivannsliv er nå norsk distributør for alle merkene under Huish Outdoors-paraplyen – BARE, Zeagle, Atomic, Stahlsac, Oceanic og Hollis. Dette gjelder også på proffmarkedet.
 • Information
  19 desember 2019

  Har fjernet utrolige 77 tonn marint avfall i 2019

  Slettaa Dykkerklubb, Karmøy Sportdykker Klubb og Bømlo Sportsdykkere har gjort en fantastisk innsats for miljøet i 2019. De har arrangert 19 ryddeaksjoner og tatt opp 77 tonn marint avfall.
 • Information
  19 desember 2019

  Nytt på markedet: COSMIQ+ Gen 5 er her

  Dykkecomputeren Deepblu COSMIQ+ Gen 5 er en splitter ny dykkercomputer med mange funksjoner og muligheter. Den nye modellen har blant annet større minne og bedre høykontrast LCD-skjerm.
 • Information
  18 desember 2019

  Vrak med 6000 amforaer funnet i Middelhavet

  For to tusen år siden var en 35 meter lang båt lastet med tusenvis av amforaer på vei over Middelhavet. Båten nådde aldri sitt mål, og er det største romerske vrakfunnet noen sinne.
 • Information
  18 desember 2019

  ØPD søker dykkere til sin avdeling i Bodø

  Yrkesdykkerfirmaet ØPD AS søker dykkere til oppdrag innen havbruk og oppdrett, sjøledninger, kabler, kraftstasjoner, kaier og bruer, skipsinspeksjoner og diverse søkeoppdrag.
 • Information
  17 desember 2019

  Lanserer film om stor kilde til marin forsøpling

  Svært mye av mindre biter fra fiskeredskaper havner i havet ubevisst eller som en gammel vane. Nå lanserer Fiskeridirektoratet og Clean Nordic Oceans en film for å sette søkelys på problemet.
 • Information
  16 desember 2019

  75 år siden Ferndale og Parat ble senket

  Den 16. desember 1944 ble M/S Ferndale og bergingsdamperen Parat senket av britiske fly i Krakhellesundet i Sogn og Fjordane. Dobbeltvraket er blant Norges mest populære dykk.
 • Information
  16 desember 2019

  NM i apnea basseng 2020 går i Kristiansand

  Norges Dykkeforbund ønsker velkommen til neste års Norgesmesterskap i apnea i basseng, som holdes på Aquarama i Kristiansand fra 13.–15. mars 2020.
 • Information
  15 desember 2019

  Oslofjorden Dykkesenter avd. Drøbak er på Facebook

  Oslofjorden Dykkersenter AS åpnet nylig en ny avdeling i Dyrløkkeveien 27 i Drøbak, og holder åpent tre dager i uken. Når har avdelingen fått sin egen Facebook-side – lik og del!
 • Information
  14 desember 2019

  I dag er det boullabaisse-dagen

  Den franske spesialiteten bouillabaisse er enklere å lage enn å uttale. Det er rett og slett en rett der fiskerne bruker det de har fått i garnet. Vi feirer Bouillabaisse-dagen med en god oppskrift!
 • Information
  13 desember 2019

  Vestteknikk AS søker servicetekniker

  Vestteknikk er inne i en vekstperiode og søker derfor en ny kollega. Når han eller hun er på plass vil det være 31 ansatte i selskapets flotte lokaler på Forus utenfor Stavanger.
 • Information
  12 desember 2019

  75 år siden D/S Wartheland ble senket

  Den 12. desember 1944 ble det tyske dampskipet Wartheland bombet av britiske fly i Nordfjordeid. Vraket kan dykkes fra land, og ligger på behagelige 21 meters dybde. Se video!
 • Information
  11 desember 2019

  Svensk seier i Nordisk Mesterskap i UV-foto

  Resultatene i Nordisk Mesterskap i UV-foto er klare. Dennis Malmström fra Sverige vant foran landsmannen Johan Sundelin, med Mika Saareila på tredje. Beste norske ble nummer 13.
 • Information
  11 desember 2019

  Suunto EON Core Limited Edition

  Det er viktig å holde orden på tid og dybde når man dykker, og en skikkelig computer er en av de viktigste delene av dykkerutstyret. Nå får du Suunto EON Core Limited Edition med trådløs sender i en flott softcase.
 • Information
  10 desember 2019

  75 år siden D/S Gudrun ble skutt i senk

  Den 10. desember 1944 ble dampskipet Gudrun skutt i brann av britiske Mosquito-fly utenfor Abelnes sør for Flekkefjord. Under et forsøk på å berge skipet gikk det galt, og den 74 meter lange damperen sank.
 • Information
  10 desember 2019

  Nye regler gjør det vanskeligere å snorkle med hval

  Fiskeridirektoratet innførte i går en ny forskrift som skal bedre sikkerheten for fiskere, turister og hvalen – men reglene kan gjøre det vanskeligere å drive med hvalturisme. NHO frykter at hele fjorder blir avstengt.
 • Information
  09 desember 2019

  75 år siden passasjerskipet D/S Havda ble senket

  Den 9. desember 1944 ble D/S Havda senket i et av de mest kontroversielle allierte flyangrepene under krigen. Skipet var tydelig merket som sivilt, men ble likevel angrepet. Seks personer omkom.
 • Information
  09 desember 2019

  Ny risikorapport for norsk fiskeoppdrett

  Havforskningsinstituttet inviterte til åpent møte i forbindelse med publiseringen av Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2019. Presentasjonen ble sendt direkte – se den her!
 • Information
  08 desember 2019

  Slukt av hval – ble spyttet ut igjen

  En dykker som endte opp i munnen på en hval utenfor kysten av Sør-Afrika kaller opplevelsen "svært spesiell".
 • Information
  08 desember 2019

  Norskbygd liveboard på grunn i Chuuk Lagoon

  Liveaboarden D/S Thorfinn gikk på grunn på et korallrev i Chuuk Lagoon, og ble reddet av mannskaper fra bergingsskipet USNS Salvor forrige helg. Dette melder U.S. Navy på sine nettsider.
 • Information
  06 desember 2019

  Animasjon av U-864-prosjektet

  En animasjon av prosjektet med å etablere en støttefylling ved vraket av kvikksølvubåten U-864 ved Fedje.
 • Information
  06 desember 2019

  Her finner du data på over 10 000 seilskuter

  Er du en av dem som ikke nøyer deg med å dykke på et vrak, men også liker å dykke ned i historien bak forliset? På nettet finnes det informasjon om over 10 000 norske seilskuter.
 • Information
  05 desember 2019

  Denne hemmeligheten kan redde dykket

  Har du noen gang opplevd å miste et dykk fordi o-ringen på førstetrinnet røk eller hadde forsvunnet? Har du et førstetrinn fra Apeks kan en liten detalj redde dykket hvis uhellet er ute.
 • Information
  05 desember 2019

  75 år siden Albert Janus og Radbod ble senket

  Den 5. desember 1944 ble de to tyske lasteskipene D/S Albert Janus og D/S Radbod senket av britiske Beaufightere. Begge vrakene er i fin stand – her får du en video fra hvert av dem!
 • Information
  04 desember 2019

  4. plass NM i UV-film 2019

  Guido Schmitz (Horten Dykkerklubb) leverte bidraget «They Live Beneath the Waves» i NM i UV-film 2019.
 • Information
  04 desember 2019

  Lykkeskillingen: – Gi din stemme til Søgne Dykkerklubb!

  Søgne Dykkerklubb er nominert til «Lykkeskillingen» for sin innsats med å fjerne spøkelsesredskaper. Med din hjelp kan klubben få 300 000 kroner som belønning. Stem i dag!
 • Information
  04 desember 2019

  Ingen økning i vågehvalkvoten for 2020

  Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (FrP) har fastsatt en kvote på 1278 vågehval i 2020. Dette er det samme antallet som i fjor, da fangsten var på 429 dyr.
 • Information
  03 desember 2019

  Har fått over 400 medlemmer på rekordtid

  På den nye Facebook-gruppen «Undervannsjenter i Norge» kan jenter som dykker diskutere det som opptar dem – uten innblanding fra mannfolk. Over 400 jenter har meldt seg inn de siste par dagene.
 • Information
  03 desember 2019

  Dyrker urter og grønnsaker under vann

  Landbruk under vann kan være en av løsningene for å få bukt med matmangelen i verden, og dette er idéen bak prosjektet Nemo's Garden i Italia.
 • Information
  02 desember 2019

  Miljødirektoratet foreslår redningsplan for Oslofjorden

  Oslofjorden er under press og pilene peker nedover for miljøtilstand og friluftsliv. Miljødirektoratet foreslår en rekke tiltak i ny handlingsplan, som ble lagt frem i Oslo i formiddag.
 • Information
  01 desember 2019

  Nytt klubbhus – stor åpningsfest i Haugesund

  Slettaa Dykkerklubb i Haugesund har åpnet sitt nye klubbhus, etter flere måneders arbeid og dugnadsinnsats. Ordførerern i Haugesund foretok den offisielle åpningen av klubbhuset, som ligger sentralt i byen.
 • Information
  01 desember 2019

  Dykmässan i Göteborg 14.–15. mars 2020

  – Etter fjorårets suksess med 3 500 besøkende og 70 utstillere i Eriksbergshallen holdes Dykmässan på samme sted i 2020, sier messegeneral Tommy Jarnbrink
 • Information
  01 desember 2019

  Fotografit.eu inviterer til juledag

  Det har blitt desember, og det er ensbetydende med årets juledag hos Fotografit.eu i Århus i Danmark. Ta turen innom hvis du skal besøke nabolandet på julehandel!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening er en interesseorganisasjon som arbeider for at et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret, eller en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS