Nyhetsarkiv - Desember 2019:

 • Husk at nødbluss og nødraketter er ulovlig på nyttårsaften

  Information
  31 desember 2019
  Hovedredningssentralen og nødetatene ber folk respektere forbudet mot bruk av nødbluss og nødraketter på nyttårsaften. – Det er både farlig og ulovlig, og fører til unødvendige utrykninger, advarer de.
 • Se de fascinerende dyphavsdyrene!

  Information
  31 desember 2019
  Det er utrolig hvor mye rart som finnes på dypt vann. Forskerne på forskningsskipet Nautilus lar seg stadig forundre – her er noen av de beste klippene fra ekspedisjonen.
 • Ny tørrdrakt: Waterproof D3 Ergo

  Information
  30 desember 2019
  Waterproof lanserer D3 Ergo, en superlett tørrdrakt med glidelås bak, SI-Tech Quick Neck, QCS armringer og lommer på begge lår. Drakten selges til kampanjepris frem til 10. januar.
 • Vraket av Scharnhorst funnet

  Information
  30 desember 2019
  Vraket av den tyske panserkrysseren Scharnhorst ble nylig funnet utenfor Falklandsøyene sør i Atlanterhavet. Skipet ble senket under første verdenskrig.
 • Her blir det fiskeforbud fra nyttår

  Information
  29 desember 2019
  Fra 1. januar til 30. april er det forbud mot alt fiske i 14 definerte områder på Skagerrakkysten. Forbudet gjelder ikke for undervannsjakt – men husk på at torsken er fredet.
 • Ny fridykkerbøye på markedet

  Information
  29 desember 2019
  Frivannsliv har utviklet en ny fridykkerbøye med egenskaper som gjør deg mer synlig i vannet, og nyttige funksjoner som feste for blylodd, harpun og annet utstyr.
 • Disse tre skipene ble senket for 75 år siden

  Information
  28 desember 2019
  Den 28. desember 1944 var allierte fly på vingene over Oslofjorden for å senke den tyske krysseren Köln. De fant ikke krysseren, men senket i stedet tre andre skip: M/T Holmengraa, U-735 og M/S Nordvard.
 • NDF holder regionsmøter over hele landet

  Information
  28 desember 2019
  Vil du påvirke hvilken retning Norges Dykkeforbund skal ta de neste årene? Du har sjansen til å si din mening når NDF arrangerer regionsmøter over hele landet i januar og februar.
 • Hva var det som ble funnet i Østersjøen?

  Information
  27 desember 2019
  Da Ocean X publiserte et sonarbilde av det som har blitt kjent som «Baltic Sea Anomaly» i 2011 gikk nyheten verden rundt. Var det en UFO, noe menneskeskapt eller et naturfenomen?
 • Spennende undervannshus til smarttelefoner

  Information
  27 desember 2019
  Et nytt undervannshus lover at du kan gjøre om smarttelefonen til et alt-i-ett-verktøy for dykkere. Diveroid skal gjøre smarttelefonen til både dykkecomputer, undervannskamera, kompass og loggbok.
 • Kran veltet – fare for dieselutslipp på Galapagos

  Information
  26 desember 2019
  Det gikk galt da en container skulle heises ombord i båten «Orca» på San Cristóbal på Galapagosøyene. Kranen veltet og falt ombord i båten, som kantret og sank med 2 200 liter dieselolje ombord.
 • Spektakulær fridykking på Grønland

  Information
  26 desember 2019
  Undervannsfotografen Tobias Friedrich regnes som en av verdens beste i sitt fag – og nå har han også begynt med video. Se filmen han laget mellom isfjellene på Grønland!
 • Dykketinget 2020 avholdes i Tromsø

  Information
  26 desember 2019
  Dykketinget er Norges Dykkeforbunds høyeste myndighet, og arrangeres annet hvert år. Nå har NDF annonsert tid og sted for det kommende Dykketinget.
 • Fotokonkurranse: Beneath the Sea 2020

  Information
  25 desember 2019
  En av de eldste og mest prestisjetunge undervannsfotokonkurransene er Beneath the Sea, og nå nærmer det seg siste frist for å sende inn bilder. Bli med og overrask dommerne med norske undervannsbilder!
 • Se hva han finner med metallsøkeren!

  Information
  25 desember 2019
  Youtuberen Man+River holder til i Texas, og dykker med en metallsøker i elver og innsjøer. Han finner mye rart, og forsøker å kontakte eierne for å gi tilbake det de har mistet.
 • Julemoro: A Christmas Chill

  Information
  24 desember 2019
  Den er gammel og god, men har du ikke allerede sett videoen av Richard Pyle som fryser på et rebreatherdykk til over 120 metes dyp i Stillehavet er det bare å smøre lattermusklene!
 • Dyk & Resespecialisten konkurs

  Information
  23 desember 2019
  Det svenske dykkereisebyrået Dyk & Resespecialisten er konkurs. Scuba Travel Scandinavia AB overtar kundemassen og forpliktelsene, og ingen blir derfor skadelidende.
 • Flere land krever vaksine mot meslinger

  Information
  23 desember 2019
  På Amerikansk Samoa, Marshalløyene og Tokelau er det innført krav om dokumentert meslingvaksinasjon før innreise. Dette er for å unngå spredning av meslinger i øybefolkningen.
 • Smart skilpadde rapper luft fra dykkerne

  Information
  22 desember 2019
  Skilpadder er kanskje smartere enn vi tror – i hvert fall om vi skal dømme etter denne videoen fra Kanariøyene: Den skallkledde luringen har lært seg å puste luft fra dykkernes bobler!
 • Nå kan du gjøre opptak i 6K under vann

  Information
  22 desember 2019
  Nauticam har lansert et undervannshus for Panasonic Lumix S1H, det første 6K speilløse fullformat kameraet på markedet. Se Lars Kirkegaard fra Fotografit.eu gå gjennom detaljene.
 • Saksøker dykkesenter etter ulykke

  Information
  21 desember 2019
  Familien til avdøde Rob Stewart går til sak mot dykkefirmaet som arrangerte turen der den kanadiske filmskaperen og miljøforkjemperen kjent for Sharkwater-filmene omkom.
 • Ta nitrox-kurset hos Halden Dykkesenter!

  Information
  21 desember 2019
  PADI Enriched Air Diver er et av de aller nyttigste emnekursene du kan ta, og det gir deg bedre sikkerhetsmargin og lengre bunntider. Det gir flere fordeler, særlig når du er på dykkereise.
 • Vraket av ubåten HMS Urge funnet på Malta

  Information
  20 desember 2019
  Vraket av den britiske ubåten HMS Urge som forsvant i Middelhavet for over 70 år siden har blitt funnet på 130 meters dyp utenfor kysten av Malta. Vraket er i svært god stand.
 • Tar over distribusjonen av BARE

  Information
  20 desember 2019
  Frivannsliv er nå norsk distributør for alle merkene under Huish Outdoors-paraplyen – BARE, Zeagle, Atomic, Stahlsac, Oceanic og Hollis. Dette gjelder også på proffmarkedet.
 • Har fjernet utrolige 77 tonn marint avfall i 2019

  Information
  19 desember 2019
  Slettaa Dykkerklubb, Karmøy Sportdykker Klubb og Bømlo Sportsdykkere har gjort en fantastisk innsats for miljøet i 2019. De har arrangert 19 ryddeaksjoner og tatt opp 77 tonn marint avfall.
 • Nytt på markedet: COSMIQ+ Gen 5 er her

  Information
  19 desember 2019
  Dykkecomputeren Deepblu COSMIQ+ Gen 5 er en splitter ny dykkercomputer med mange funksjoner og muligheter. Den nye modellen har blant annet større minne og bedre høykontrast LCD-skjerm.
 • Vrak med 6000 amforaer funnet i Middelhavet

  Information
  18 desember 2019
  For to tusen år siden var en 35 meter lang båt lastet med tusenvis av amforaer på vei over Middelhavet. Båten nådde aldri sitt mål, og er det største romerske vrakfunnet noen sinne.
 • ØPD søker dykkere til sin avdeling i Bodø

  Information
  18 desember 2019
  Yrkesdykkerfirmaet ØPD AS søker dykkere til oppdrag innen havbruk og oppdrett, sjøledninger, kabler, kraftstasjoner, kaier og bruer, skipsinspeksjoner og diverse søkeoppdrag.
 • Lanserer film om stor kilde til marin forsøpling

  Information
  17 desember 2019
  Svært mye av mindre biter fra fiskeredskaper havner i havet ubevisst eller som en gammel vane. Nå lanserer Fiskeridirektoratet og Clean Nordic Oceans en film for å sette søkelys på problemet.
 • 75 år siden Ferndale og Parat ble senket

  Information
  16 desember 2019
  Den 16. desember 1944 ble M/S Ferndale og bergingsdamperen Parat senket av britiske fly i Krakhellesundet i Sogn og Fjordane. Dobbeltvraket er blant Norges mest populære dykk.
 • NM i apnea basseng 2020 går i Kristiansand

  Information
  16 desember 2019
  Norges Dykkeforbund ønsker velkommen til neste års Norgesmesterskap i apnea i basseng, som holdes på Aquarama i Kristiansand fra 13.–15. mars 2020.
 • Oslofjorden Dykkesenter avd. Drøbak er på Facebook

  Information
  15 desember 2019
  Oslofjorden Dykkersenter AS åpnet nylig en ny avdeling i Dyrløkkeveien 27 i Drøbak, og holder åpent tre dager i uken. Når har avdelingen fått sin egen Facebook-side – lik og del!
 • I dag er det boullabaisse-dagen

  Information
  14 desember 2019
  Den franske spesialiteten bouillabaisse er enklere å lage enn å uttale. Det er rett og slett en rett der fiskerne bruker det de har fått i garnet. Vi feirer Bouillabaisse-dagen med en god oppskrift!
 • Vestteknikk AS søker servicetekniker

  Information
  13 desember 2019
  Vestteknikk er inne i en vekstperiode og søker derfor en ny kollega. Når han eller hun er på plass vil det være 31 ansatte i selskapets flotte lokaler på Forus utenfor Stavanger.
 • 75 år siden D/S Wartheland ble senket

  Information
  12 desember 2019
  Den 12. desember 1944 ble det tyske dampskipet Wartheland bombet av britiske fly i Nordfjordeid. Vraket kan dykkes fra land, og ligger på behagelige 21 meters dybde. Se video!
 • Svensk seier i Nordisk Mesterskap i UV-foto

  Information
  11 desember 2019
  Resultatene i Nordisk Mesterskap i UV-foto er klare. Dennis Malmström fra Sverige vant foran landsmannen Johan Sundelin, med Mika Saareila på tredje. Beste norske ble nummer 13.
 • Suunto EON Core Limited Edition

  Information
  11 desember 2019
  Det er viktig å holde orden på tid og dybde når man dykker, og en skikkelig computer er en av de viktigste delene av dykkerutstyret. Nå får du Suunto EON Core Limited Edition med trådløs sender i en flott softcase.
 • 75 år siden D/S Gudrun ble skutt i senk

  Information
  10 desember 2019
  Den 10. desember 1944 ble dampskipet Gudrun skutt i brann av britiske Mosquito-fly utenfor Abelnes sør for Flekkefjord. Under et forsøk på å berge skipet gikk det galt, og den 74 meter lange damperen sank.
 • Nye regler gjør det vanskeligere å snorkle med hval

  Information
  10 desember 2019
  Fiskeridirektoratet innførte i går en ny forskrift som skal bedre sikkerheten for fiskere, turister og hvalen – men reglene kan gjøre det vanskeligere å drive med hvalturisme. NHO frykter at hele fjorder blir avstengt.
 • 75 år siden passasjerskipet D/S Havda ble senket

  Information
  09 desember 2019
  Den 9. desember 1944 ble D/S Havda senket i et av de mest kontroversielle allierte flyangrepene under krigen. Skipet var tydelig merket som sivilt, men ble likevel angrepet. Seks personer omkom.
 • Ny risikorapport for norsk fiskeoppdrett

  Information
  09 desember 2019
  Havforskningsinstituttet inviterte til åpent møte i forbindelse med publiseringen av Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2019. Presentasjonen ble sendt direkte – se den her!
 • Norskbygd liveboard på grunn i Chuuk Lagoon

  Information
  08 desember 2019
  Liveaboarden D/S Thorfinn gikk på grunn på et korallrev i Chuuk Lagoon, og ble reddet av mannskaper fra bergingsskipet USNS Salvor forrige helg. Dette melder U.S. Navy på sine nettsider.
 • Nattdykking er spennende – prøv du også!

  Information
  07 desember 2019
  Om natten treffer man på dyreliv man ikke ser ellers, og det er utrolig spennende å utforske verden under vann med en lykt i hånden. Ta et emnekurs i nattdykking!
 • Her finner du data på over 10 000 seilskuter

  Information
  06 desember 2019
  Er du en av dem som ikke nøyer deg med å dykke på et vrak, men også liker å dykke ned i historien bak forliset? På nettet finnes det informasjon om over 10 000 norske seilskuter.
 • Denne hemmeligheten kan redde dykket

  Information
  05 desember 2019
  Har du noen gang opplevd å miste et dykk fordi o-ringen på førstetrinnet røk eller hadde forsvunnet? Har du et førstetrinn fra Apeks kan en liten detalj redde dykket hvis uhellet er ute.
 • 75 år siden Albert Janus og Radbod ble senket

  Information
  05 desember 2019
  Den 5. desember 1944 ble de to tyske lasteskipene D/S Albert Janus og D/S Radbod senket av britiske Beaufightere. Begge vrakene er i fin stand – her får du en video fra hvert av dem!
 • Lykkeskillingen: – Gi din stemme til Søgne Dykkerklubb!

  Information
  04 desember 2019
  Søgne Dykkerklubb er nominert til «Lykkeskillingen» for sin innsats med å fjerne spøkelsesredskaper. Med din hjelp kan klubben få 300 000 kroner som belønning. Stem i dag!
 • Ingen økning i vågehvalkvoten for 2020

  Information
  04 desember 2019
  Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (FrP) har fastsatt en kvote på 1278 vågehval i 2020. Dette er det samme antallet som i fjor, da fangsten var på 429 dyr.
 • Har fått over 400 medlemmer på rekordtid

  Information
  03 desember 2019
  På den nye Facebook-gruppen «Undervannsjenter i Norge» kan jenter som dykker diskutere det som opptar dem – uten innblanding fra mannfolk. Over 400 jenter har meldt seg inn de siste par dagene.
 • Dyrker urter og grønnsaker under vann

  Information
  03 desember 2019
  Landbruk under vann kan være en av løsningene for å få bukt med matmangelen i verden, og dette er idéen bak prosjektet Nemo's Garden i Italia.
 • Miljødirektoratet foreslår redningsplan for Oslofjorden

  Information
  02 desember 2019
  Oslofjorden er under press og pilene peker nedover for miljøtilstand og friluftsliv. Miljødirektoratet foreslår en rekke tiltak i ny handlingsplan, som ble lagt frem i Oslo i formiddag.
 • Nytt klubbhus – stor åpningsfest i Haugesund

  Information
  01 desember 2019
  Slettaa Dykkerklubb i Haugesund har åpnet sitt nye klubbhus, etter flere måneders arbeid og dugnadsinnsats. Ordførerern i Haugesund foretok den offisielle åpningen av klubbhuset, som ligger sentralt i byen.
 • Dykmässan i Göteborg 14.–15. mars 2020

  Information
  01 desember 2019
  – Etter fjorårets suksess med 3 500 besøkende og 70 utstillere i Eriksbergshallen holdes Dykmässan på samme sted i 2020, sier messegeneral Tommy Jarnbrink
 • Fotografit.eu inviterer til juledag

  Information
  01 desember 2019
  Det har blitt desember, og det er ensbetydende med årets juledag hos Fotografit.eu i Århus i Danmark. Ta turen innom hvis du skal besøke nabolandet på julehandel!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta grunnkurset hos Nærøydykk!

  Dykkekurs har blitt kjempepopulært, og det er mange som vil dykke når de skal ha ferie i Norge til sommeren. Nå kan du ta dykkerkurs hos Nærøydykk fra 11.–14. juni.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;