Nyhetsarkiv – August 2019:

 • Verdens eldste går for ny rekord

  Raymond Woolley ble offisielt verdens eldste dykker i fjor. Nå har han blitt 96 år og 3 dager gammel, og skal sette ny rekord med et dykk på vraket av Zenobia i dag.
Annonsørinnhold:
 • Information
  31 august 2019

  Foreslår ny inntektsfordeling av Havbruksfondet

  Nærings- og fiskeridepartementet vil sende en justering av inntektsfordelingen av Havbruksfondet på høring, skriver Statsministerens kontor i en pressemelding.
 • Information
  30 august 2019

  Her kan du utforske Dalarövraket i 3D

  Vraket av Bodekull, bedre kjent som Dalarö-vraket, er et av verdens best bevarte vrak fra det 17. århundre. Det ligger på 30 meters dyp ved Edesö utenfor Dalarö i Østersjøen.
 • Information
  30 august 2019

  Tre måneder til Baltictech 2019

  Den 23.–24. november er det klart for Baltictech 2019, en av de tre største konferansene for teknisk dykking. Arrangementet holdes som vanlig i Gdynia i Polen.
 • Information
  29 august 2019

  Oppgradering fra Nikon skal gi bedre video

  Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.
 • Information
  29 august 2019

  Maritim Båtutstyr blir Seac Sub-forhandler

  Maritim Båtutstyr AS har inngått avtale med Seac Sub om salg av deres sortiment i Norge. Seac Sub er store på utstyr til fridykking og snorkling, og er kjent for både kvalitet og design.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  28 august 2019

  Klubbrabatt hos One Ocean i Søgne

  Norges Dykkeforbund har inngått en avtale med One Ocean Dive Resort i Søgne, som gir forbundets medlemmer gode rabatter på dykketurer og leie av utstyr.
 • Information
  28 august 2019

  Endringer på eiersiden i OFDS

  Oslofjorden Dykkesenter har gjort endringer på eiersiden: Monica Taanevig, som har jobbet i bedriften siden oppstarten i 2013, har nå blitt medeier.
 • Information
  28 august 2019

  Røkkes nye superyacht REV Ocean er sjøsatt

  Forskningsyachten REV Ocean ble mandag sjøsatt ved verftet i Tulcea i Romania etter en 18 måneders byggeperiode. Skipet skal nå slepes til Norge for utrustning.
 • Information
  27 august 2019

  Se «Skattejakt på Havbunnen»

  De danske eventyrerene Stig og Åge leter etter skatter på havbunnen. I 1993 hevet de en 77 meter lang Nazi-ubåt fra 70 meters dyp, og siden har de berget skatter og laster fra hundrevis av vrak i danske farvann.
 • Information
  27 august 2019

  Anbefaler økt minstemål på krabber

  – Minstemålet på taskekrabbe i Sør-Norge bør revurderes for å sikre bærekraftig fangst, sier krabbeforsker Snorre Bakke. Ny forskning viser at krabbene vokser saktere i nord, og at de lever dypere enn tidligere antatt.
 • Information
  26 august 2019

  Sprø idé: Slå opp teltet under vann

  Er du lei av skrikende barn på hoppeputer og litt for mye støy på campingplassen, har det amerikanske firmaet Lombardi Undersea LLC løsningen klar: Et undervannstelt.

ANNONSE:

ANNONSE:
 • Information
  26 august 2019

  Er det trygt å spise stillehavsøsters?

  Mengden av Stillehavsøsters langs Norskekysten øker, og mange lurer på om det er trygt å spise dem. Mattilsynet får mange henvendelser om dette – her er deres svar.
 • Information
  25 august 2019

  Bjørnar Nygård vant NM i undervannsfoto

  Bjørnar Nygård ble søndag kåret til Norgesmester i undervannsfoto i Kristiansand, og vant dermed sin tredje strake NM-tittel og kongepokal. Se vinnerbildene fra mesterskapet her!
 • Information
  24 august 2019

  Stemningsrapport fra NM i UV-foto

  Da er fotografene i NM i UV-foto ferdige med sine fire dykk, og nå skal det velges ut bilder som leveres til juryen. Resultatene kommer på søndag – her er noen inntrykk fra helgen i Kristiansand.
 • Information
  23 august 2019

  Nye ansikter hos dykkeforbundet

  Norges Dykkeforbund har fått fart på ansettelsesprosessen, og kan presentere to nye medarbeidere som begynner i løpet av høsten: Nora Menous-Moland og Gunnar Midtgaard.
 • Information
  23 august 2019

  Rydding av plastsøppel, hva bør målet være?

  Dette er temaet når Handelens Miljøfond inviterer til frokostmøte i Bjørvika i Oslo tirsdag 27. august. Miljøfondet lyser ut nye 25 millioner til rydding og arbeid mot plastforsøpling.
 • Information
  23 august 2019

  Husk Passion for Ocean-festivalen!

  I morgen arrangeres Passion for Ocean-festivalen for fjerde gang på Vippetangen i Oslo. Det blir folkefest på brygga og mange spennende aktiviteter. Ta med barna og bli med på en spennende feiring av havet!
 • Information
  22 august 2019

  Tilbakekalling av lavtrykksslanger

  Dive Gear Express tilbakekaller lavtrykksslanger av gummi produsert mellom februar og september 2018 fordi de muligens ikke holder tilfredsstillende kvalitet og kan sprekke.
 • Information
  22 august 2019

  Etterlyser påbud om redningsstiger

  De fleste drukningsulykkene i Norge skjer etter fall fra brygge eller land. Daglig leder i Wee Marine og styreleder i Slettaa Dykkerklubb, Åge Wee, etterlyser nå en lovendring som påbyr redningsstiger på brygger i hele Norge.

ANNONSE:

 • Information
  21 august 2019

  Ny luksusubåt – se 360° demo!

  Nederlandske U-boat Worx har inngått avtale med cruiseselskapet Seabourn om leveranse av fire nye 6-manns miniubåter som kan dykke til 300 meters dyp. Her kan du se interiøret i 360°!
 • Information
  21 august 2019

  Tok imponerende dobbeltseier i UV-jakt

  Peder J. Martinini fra Kristiansund Dykkerklubb kunne juble for storeslem med seier både i Kristiansund Cup og NM i UV-jakt da de to arrangementene nylig gikk av stabelen.
 • Information
  21 august 2019

  BUVI Scandinavia med ny sjef og logo

  BUVI Scandinavia, som er autorisert forhandler for VideoRay, har ansatt Rickard Forsman som ny CEO. Samtidig har selskapet fått ny logo og nettsidene har fått en ansiktsløftning.
 • Information
  20 august 2019

  Fant bilvrak ved Tromøya

  Da Arendal Undervannsklubb dykket i Tromøysundet på lørdag fant de mer enn spøkelsesteiner – det dukket opp en ganske så intakt Mazda på bunnen.
 • Information
  20 august 2019

  Tecline frameless i to nye farger

  Den populære modellen Super View kommer nå i oransje og lys rosa, slik at man kan sette et mer personlig preg på dykkerutstyret. Tecline leverer nå frameless-masker i seks forskjellige farger.
 • Information
  20 august 2019

  Klart for Aqua Nor i Trondheim

  I dag starter Aqua Nor, verdens største messe for akvakultur-teknologi. I Trondheim Spektrum møter du over 500 utstillere og rundt 20 000 besøkende fra hele verden. Det er eget Forskningstorg og gratis adgang for studenter.
 • Information
  19 august 2019

  Stemningsrapport fra Lofotuka 2019

  Harstad Sportsdykkerklubb arrangerte nylig Lofotuka, et årlig arrangement som samler dykkere fra hele landet for å oppleve den fantastiske tareskogen og det yrende marine livet som finnes i Lofoten.
 • Information
  19 august 2019

  PADI Green Star Award™ til OFDS

  Oslofjorden Dykkesenter har fått en PADI Green Star Award™ for sin miljøvennlige forretningspraksis og sitt engasjement for å bevare miljøet under vann.
 • Information
  19 august 2019

  Nesten hele landet kan spise skjell

  Denne uken er midt i blinken dersom du er glad i blåskjell og liknende delikatesser fra havet. Mattilsynets blåskjellvarsel viser at det er trygt å spise skjell i nesten hele landet.
 • Information
  18 august 2019

  Bli med på Nordisk Mesterskap i undervannsfoto

  Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) er i år vertskap for Nordisk Mesterskap i undervannsfoto, og nå inviterer de fotografer fra hele Norden til å bli med.
 • Information
  18 august 2019

  Nye hemmeligheter på havets bunn

  I kveld er National Geographic tilbake med sesong 2 av serien «Hemmeligheter på havets bunn». I seks episoder tømmes havet for å avsløre hva som skjuler seg på bunnen.
 • Information
  18 august 2019

  1dykkeklubb fyller 15 år og skifter navn

  1Dykkeklubb i Bergen fyller 15 år og feirer jubileet med å skifte navn til Bergen Dykkeklubb. Klubben har over 100 medlemmer og holder høy aktivitet med faste dykketurer.
 • Information
  17 august 2019

  Savnet fridykker funnet i god behold

  Den unge mannen tidlig i 20-årene som ble meldt savnet i natt, er funnet i god behold på land. Det melder Politiet i Agder på Twitter. Leteaksjonen er dermed avsluttet.
 • Information
  17 august 2019

  Vil du dykke på vraket i Randsfjorden?

  Vraket som ble funnet i Randsfjorden i slutten av juli har fått mye oppmerksomhet, og finnerne har blitt kontaktet av flere som ønsker å dykke på det. Her deler de den nøyaktige posisjonen og annen nyttig informasjon.
 • Information
  17 august 2019

  Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt

  En mann tidlig i 20-årene ble meldt savnet ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder i 02:30-tiden i natt. Mannen har på seg våtdrakt og skal ha dykket etter krabber. En stor leteaksjon med flere nødetater og mannskaper fra Røde Kors pågår nå.
 • Information
  16 august 2019

  Bli med på et vrakdykk med ROV

  Rasmus Haraldseide har filmet vraket av D/S Olof i Kopervik med en hjemmelaget ROV. Vraket ligger på rundt 40 meters dyp, men nå kan du bli med på et dykk uten å bli våt på beina!
 • Information
  16 august 2019

  Har du lyst til å lære bort dykkerglede?

  Har du lyst til å bli divemaster, dykkeinstruktør eller fridykkerinstruktør? Du kan gjøre dykking til din jobb på heltid eller deltid! Du får vite mer når Oslofjorden Dykkesenter arrangerer PADI Pro Night.
 • Information
  16 august 2019

  Åpent dialogmøte om forvaltning av kongekrabbe

  Fiskeridirektoratet region Nord inviterer til det årlige åpne dialogmøtet om forvaltning av kongekrabbe, og ønsker innspill til tema for reguleringsprosessen for 2020.
 • Information
  15 august 2019

  Dykkere besøkte vraket i Randsfjorden

  Det første dykket på vraket som ble oppdaget i Røykenvika i Randsfjorden i slutten av juli ble nylig gjennomført av dykkere fra Gjøvik Froskemannsklubb. Se video og bilder her!
 • Information
  15 august 2019

  Lær mer om mat i fjæra

  Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!
 • Information
  14 august 2019

  Vakker kortfilm fra Lygnstøylsvatnet

  «Rising Water» handler om fortiden, nåtiden og fremtiden og utforsker menneskets plass i kosmos, og de spektakulære undervannsscenene er filmet i Lygnstøylsvatnet. Se filmen her – og få med deg «bakomfilmen» samtidig!
 • Information
  14 august 2019

  Få GRATIS flybilletter til Egypt!

  DykkeBazaar i samarbeid med Turkish Airlines tilbyr nå GRATIS flybilletter tur/retur Hurghada eller Sharm el Sheikh til alle medlemmer i klubbene som er tilsluttet Norges Dykkerforbund.
 • Information
  14 august 2019

  Oppdrettsindustriens giftdumping dreper rekene

  Hvorfor tillater regjeringen at dette skjer og hvor lenge skal oppdrettsindustrien få lov å fortsette å forgifte fjordene våre? Regjeringen omtaler havet som et av sine viktigste satsingsområder, men det fremstår mer som fine ord når man ser konsekvensene av regjeringens uansvarlige politikk, skriver Toine C. Sannes.
 • Information
  13 august 2019

  Kjempeinnsats av dykkeklubbene

  I første halvår av 2019 har dykkeklubbene i Norge hentet opp hele 2.372 tapte teiner, ruser, garn og andre fiskeredskaper langs kysten. Det går frem av tall fra appen «Fritidsfiske».
 • Information
  13 august 2019

  Snart klart for Aqua Nor 2019 i Trondheim

  Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi. Snart presenteres de siste nyhetene i Trondheim.
 • Information
  12 august 2019

  Nå kan gåten om geléballene bli løst

  Dykkere fra Arendal Undervannsklubb har funnet og filmet to av de merkelige geléballene. De fikk også tatt en vevsprøve, og nå kan forhåpentligvis forskerne løse mysteriet.
 • Information
  12 august 2019

  Se video fra rekordbryllupet i Plura

  Lørdag 10. august giftet Ina Trælnes og Jani Santala seg inne i Pluragrotten, og satte verdensrekord etter at både brudeparet og gjestene hadde dykket 450 meter inn i fjellet.
 • Information
  11 august 2019

  Meld fra om tapt fiskeredskap!

  Fiskeridirektoratets årlige tokt etter tapte og gjenstående fiskeredskaper starter ca. 15. august, med M/S Liafjord. Ta kontakt hvis du vet om mistet fiskeredskap – og bidra til å hjelpe ved å dele dette!
 • Information
  10 august 2019

  Gull og sølv i VM i undervannsrugby

  Damelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!
 • Information
  09 august 2019

  Nytt tørrhanskesystem fra Fourth Element

  Fourth Element har lansert Ellipse, et intuitivt og effektivt tørrhanskesystem som skal være enkelt å montere. Den ergonomiske formen gir plass til større hender uten at ringen blir for omfangsrik.
 • Information
  08 august 2019

  Kelvin Murray holder foredrag på NordicTEC

  Arrangørene av NordicTEC 2019 i Bergen melder at Kelvin Murray er bekreftet som foredragsholder, og publikum får dermed en unik mulighet til å treffe en av verdens mest kjente ekspedisjonsledere.
 • Information
  08 august 2019

  PADI kjøper Bonniers dykkemagasiner

  Bonnier-konsernets Dive Media Group, som inkluderer bladene Scuba Diving, Sport Diver og Skin Diver, har blitt kjøpt av PADI for en ukjent sum. Overtakelsen skjedde umiddelbart.
 • Information
  07 august 2019

  Ergonomiske munnstykker fra Tecline

  Tecline har en ny serie ergonomiske munnstykker av silikon på markedet. Munnstykkene kommer i seks forskjellige farger, og fås hos dykkebutikker over hele landet.
 • Information
  07 august 2019

  Invitasjon til NM i undervannsfilm 2019

  Norges Dykkeforbund inviterer til det andre offisielle norgesmesterskapet i undervannsfilm, som arrangeres som innsendingskonkurranse.
 • Information
  06 august 2019

  De underlige og den merkelige boksen

  Eremittkrepsen Muskelbunten og eremittkrepssjørosen Tanja lever et rolig liv i skjærgården helt sør i Norge. Men en dag endrer alt seg. Hjemmet deres blir ødelagt av søppel, og to vennene blir tvunget til å legge ut på en farlig reise.
 • Information
  06 august 2019

  Filmet brugde i Nordland

  Kevin Christensen var på tur til hytta ved Lødingen da han fikk øye på noe stort som svømte i havoverflaten.
 • Information
  05 august 2019

  Fantastiske undervannsscener fra Norge

  Espen Rekdal er en av våre beste og mest erfarne undervannsfotografer og filmskapere. Vi fant denne perlen på hjemmesidene hans – her er det bare å se, lære og nyte!
 • Information
  04 august 2019

  One Ocean blir Shearwater-forhandler

  One Ocean Dive Resort har blitt forhandler for Shearwater, og tilbyr nå sine kunder de avanserte dykkecomputerne som har blitt populære både blant sportsdykkere og tekniske dykkere.
 • Information
  03 august 2019

  Se Haisommer på gratis utekino!

  Det finnes vel ikke en kulere thriller å vise på utekino enn klassikeren Haisommer? I august inviterer bydel Tjuvholmen til gratis utekino ved sjøen.
 • Information
  03 august 2019

  Guider i Rødehavet må på haikurs

  Chamber of Diving and Water Sports, som blant annet har ansvar for dykkesikkerheten i den Egyptiske delen av Rødehavet, pålegger alle dykkeguider og instruktører å ta et shark awareness-kurs.
 • Information
  02 august 2019

  Bare to måneder til Diversnight

  Snart er det klart for det internasjonale nattdykket, bedre kjent som Diversnight. Dykkere over hele verden deltar på arrangementet – skal du være med i år? Sett kryss i kalenderen!
 • Information
  02 august 2019

  Bifangst av sjøpattedyr må rapporteres

  Fiskeridirektoratet minner om at alle yrkesfiskere som fisker med båter over 15 meter og som får bifangst av sjøpattedyr plikter å rapportere dette til Fiskeridirektoratet. Konsekvensene av å ikke rapportere kan bli store for norsk fiskeeksport.
 • Information
  01 august 2019

  Dragefisk-invasjon på Kypros

  Etter at antallet dragefisk har økt dramatisk i det østlige Middelhavet finansierer nå EU et prosjekt for å kontrollere bestanden. «Wanted dead or fried» står det å lese på plakater i havnen i Larnaca på Kypros.

ANNONSE:

ANNONSE:

 

 
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS