Gull og sølv i VM i undervannsrugby

Damelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!

Foto: Norges Dykkeforbund

UNDERVANNSRUGBYGull og sølv i VM i undervannsrugby

Damelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!

  10. august 2019
Lørdag 3. august spilte damelaget finale mot erkerival Tyskland som var regjerende mester etter at de slo nettopp Norge 3–0 i finalen i forrige VM.

– Jentene var klar over at det ville bli en jevn kamp mellom to fysisk sterke lag. Norge gikk til kamp enige om å våge å satse, stole på hverandre og tåle å gå i kjelleren, sier landslagssjef Øystein Skarholm til ndf.no.

Etter en spennede kamp med godt spill og store sjanser til begge lagene stod det 0–0 ved full tid. Kampen måtte dermed avgjøres på sudden death.

Da Gerd Anne Solibakke scoret seks minutter ut i forlengningen var det hele avgjort, og de norske jentene ble verdensmestere. Vi gratulerer!VM-finalen ble først avgjort da Norge scoret i sudden death.


De som representerte Norge var Berit Detlie, Eirin Roaldsen, Tove Margrethe Håland, Stine Røsok Dahl, Amanda Barsten, Kjellaug Hurlen, Cecilie Skåre og Lisbeth Haugsvær fra Akkaren SDK, Gunnhild Litlabø, Marie Jeanette Outzen, Carina Magnussen, Rannveig Litlabø og Gerd Anne Solibakke fra BSI Boblen, og Siri Korsbrekke og Kathrine Rasch Moyo fra TSI-Surk.

De norske jentene gikk forøvrig ubeseiret gjennom mesterskapet, og tok full pott med 9 poeng og 100 mål i det innledende gruppespillet.De norske herrene måtte gi tapt 2–0 for Columbia i finalen.


Sølv til herrelaget

Det norske herrelaget møtte Columbia i den avgjørende kampen, men måtte gi tapt etter to columbianske scoringer – én i hver omgang.

– Vi har hatt et godt mesterskap, Colombia var sterke og fortjente å vinne. Vi skal komme sterkere tilbake i VM om 4 år, og vinne tilbake tittelen som verdensmester, sier landslagstrener Bård Inge Pettersen til ndf.no.

På det norske herrelaget var følgende spillere tatt ut:

Marius Bunæs, Haakon Walderhaug, Trond Helge Lillevik og Erik Maastad fra Akkaren SDK, Marius Skåre fra Ålesund SDK, Tord Caspersen Nerland fra BSI Boblen, og Jon Reidar Heggdal, Bård Inge Pettersen, Iver Bjørnerem, Even Bjørnerem, Matias Barsten, Geir Magne Strand, Per Solibakke, Øyvind Nyhus og Jasmin Dervicevic fra Molde UVK.

Resultatene fra alle VM-kampene finnes på www.worldchampionship2019.com.

Gratulasjoner fra Kongen og statsministeren

– Gratulerer med gull og sølv under VM i Østerrike! Hav- og vannasjonen Norge er stolte av dere, skrev Erna Solberg etter den steke innsatsen i Graz. Også fra slottet kom det gratulasjoner:

– Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner til kvinnelandslaget med gullmedalje og verdensmestertittel etter mesterskapet i undervannsrugby i Graz, Østerrike, skriver hans majestet Kong Harald.

President Sigurd Paulsen i Norges Dykkeforbund hyller landslagene for den imponerende innsatsen på forbundets Facebook-side, og er stolt av at Norge fortsatt er verdens beste UV-rugby nasjon.

Les mer på hjemmesidene til Norges Dykkeforbund.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS