Gull og sølv i VM i undervannsrugby

Damelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!

Foto: Norges Dykkeforbund

UNDERVANNSRUGBYGull og sølv i VM i undervannsrugby

Damelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!

  10. august 2019
Lørdag 3. august spilte damelaget finale mot erkerival Tyskland som var regjerende mester etter at de slo nettopp Norge 3–0 i finalen i forrige VM.

– Jentene var klar over at det ville bli en jevn kamp mellom to fysisk sterke lag. Norge gikk til kamp enige om å våge å satse, stole på hverandre og tåle å gå i kjelleren, sier landslagssjef Øystein Skarholm til ndf.no.

Etter en spennede kamp med godt spill og store sjanser til begge lagene stod det 0–0 ved full tid. Kampen måtte dermed avgjøres på sudden death.

Da Gerd Anne Solibakke scoret seks minutter ut i forlengningen var det hele avgjort, og de norske jentene ble verdensmestere. Vi gratulerer!VM-finalen ble først avgjort da Norge scoret i sudden death.


De som representerte Norge var Berit Detlie, Eirin Roaldsen, Tove Margrethe Håland, Stine Røsok Dahl, Amanda Barsten, Kjellaug Hurlen, Cecilie Skåre og Lisbeth Haugsvær fra Akkaren SDK, Gunnhild Litlabø, Marie Jeanette Outzen, Carina Magnussen, Rannveig Litlabø og Gerd Anne Solibakke fra BSI Boblen, og Siri Korsbrekke og Kathrine Rasch Moyo fra TSI-Surk.

De norske jentene gikk forøvrig ubeseiret gjennom mesterskapet, og tok full pott med 9 poeng og 100 mål i det innledende gruppespillet.De norske herrene måtte gi tapt 2–0 for Columbia i finalen.


Sølv til herrelaget

Det norske herrelaget møtte Columbia i den avgjørende kampen, men måtte gi tapt etter to columbianske scoringer – én i hver omgang.

– Vi har hatt et godt mesterskap, Colombia var sterke og fortjente å vinne. Vi skal komme sterkere tilbake i VM om 4 år, og vinne tilbake tittelen som verdensmester, sier landslagstrener Bård Inge Pettersen til ndf.no.

På det norske herrelaget var følgende spillere tatt ut:

Marius Bunæs, Haakon Walderhaug, Trond Helge Lillevik og Erik Maastad fra Akkaren SDK, Marius Skåre fra Ålesund SDK, Tord Caspersen Nerland fra BSI Boblen, og Jon Reidar Heggdal, Bård Inge Pettersen, Iver Bjørnerem, Even Bjørnerem, Matias Barsten, Geir Magne Strand, Per Solibakke, Øyvind Nyhus og Jasmin Dervicevic fra Molde UVK.

Resultatene fra alle VM-kampene finnes på www.worldchampionship2019.com.

Gratulasjoner fra Kongen og statsministeren

– Gratulerer med gull og sølv under VM i Østerrike! Hav- og vannasjonen Norge er stolte av dere, skrev Erna Solberg etter den steke innsatsen i Graz. Også fra slottet kom det gratulasjoner:

– Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner til kvinnelandslaget med gullmedalje og verdensmestertittel etter mesterskapet i undervannsrugby i Graz, Østerrike, skriver hans majestet Kong Harald.

President Sigurd Paulsen i Norges Dykkeforbund hyller landslagene for den imponerende innsatsen på forbundets Facebook-side, og er stolt av at Norge fortsatt er verdens beste UV-rugby nasjon.

Les mer på hjemmesidene til Norges Dykkeforbund.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS