Åtte episoder om havforskerne
Langs kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet.
Åtte episoder om havforskerne
Foto: Havforskningsinstituttet (skjermdump)
DOKUMENTAR

Åtte episoder om havforskerne
Langs kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet.
  12. februar 2025
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I TV-serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.

Følg den spennende hverdagen til forskerne ved Havforskningsinstituttets stasjon i Flødevigen. Serien byr på mange flotte undervannsscener!

Her kan du se alle episodene av «Havforskerne»:


Strandnot



Bli med havforsker Stian Stiansen på et av hans første strandnot-tokt for å se hvordan forskerne finner ut hva som lever nært fjæra.

Tvedestrandsfjorden



Norges første marine bevaringsområde ligger i Tvedestrandsfjorden, og havforskerne er spente på å se hvilken effekt det har.

Landvikvannet



Landvikvannet ved Grimstad er det eneste ferskvannet i Norge hvor det finnes sild. Hvordan kom de hit, og hvordan overlever de?

Torsk



De siste 10–20 årene er forekomstene av kysttorsk blitt kraftig redusert. Forskerne undersøker Tvedestrandsfjorden for å lære mer.

Stillehavsøsters



Stillehavsøstersen har kommet til kysten vår de senere årene, og havforskerne undersøker utbredelse og reproduksjonshastighet.


Hummer



Hummerbestanden er truet, og det er opprettet flere reservater. Havforskerne tar prøver ved Lindesnes og langs sørlandskysten.


Spøkelsesteiner



Hvor stort er egentlig problemet med spøkelsesfiske? Havforsker Alf forsøker finne ut av hvor mye redskap som ligger på havbunnen.

Hirtshalssnittet



Skagerrak er vårt nærmeste havområde, og overvåkes derfor nøye av havforskerne. Bli med G. M. Dannevig på tokt til Hirtshals.



TV-serien «Havforskerne» ble produsert av Media Service AS for Havforsknings­instituttet i 2015, og ble sendt på TV Agder og andre lokale stasjoner.

Serien sendes også på den relativt nye, norske kanalen Naturkanal1, som er tilgjengelig via Telia Play og andre strømmepakker.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis intro til uv-jakt og sanking

    Vil du komme i gang med undervannsjakt eller sanking av skjell, krabber og annen sjømat? Bli med på et gratis webinar hvor Martin Helseth forteller deg mer!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli med – ta PADI AOWD i helgen

    Har du tatt grunnkurs i dykking? Ta et skritt videre og bli med på et PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos Oslofjorden Dykkesenter! Neste kurs starter allerede i morgen 22. mars.
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS