Åtte episoder om havforskerne
Langs kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet.
Åtte episoder om havforskerne
Foto: Skjermdump
DOKUMENTAR

Åtte episoder om havforskerne
Langs kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet.
  14. januar 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I TV-serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.

Følg den spennende hverdagen til forskerne ved Havforskningsinstituttets stasjon i Flødevigen. Serien byr på mange flotte undervannsscener!

Her kan du se alle episodene av «Havforskerne»:


Episode 1: Bli med havforsker Stian Stiansen på et av hans første strandnot-tokt for å se hvordan forskerne finner ut hva som lever nært fjæra.

Episode 2: Norges første marine bevaringsområde ligger i Tvedestrandsfjorden, og havforskerne er spente på å se hvilken effekt det har.

Episode 3: Landvikvannet ved Grimstad er det eneste ferskvannet i Norge hvor det finnes sild. Hvordan kom de hit, og hvordan overlever de?

Episode 4: De siste 10-20 årene er forekomstene av kysttorsk blitt kraftig redusert. Forskerne undersøker Tvedestrandsfjorden for å lære mer.

Episode 5: Stillehavsøstersen har kommet til kysten vår de senere årene, og havforskerne undersøker utbredelse og reproduksjonshastighet.

Episode 6: Hummerbestanden er truet, og det er opprettet flere reservater. Havforskerne tar prøver ved Lindesnes og langs sørlandskysten.

Episode 7: Hvor stort er egentlig problemet med spøkelsesfiske? Havforsker Alf forsøker finne ut av hvor mye redskap som ligger på havbunnen.

Episode 8: Skagerrak er vårt nærmeste havområde, og overvåkes derfor nøye av havforskerne. Bli med G. M. Dannevig på tokt til Hirtshals.

TV-serien "Havforskerne" ble produsert av Media Service AS for Havforsknings­instituttet i 2015, og ble sendt på TV Agder og andre lokale stasjoner.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS