Dykkeren på «Wilhelm Gustloff» identifisert

Ved hjelp av DNA har polske myndigheter identifisert dykkeren som ble funnet på vraket i «Wilhelm Gustloff» i Østersjøen forrige måned. Meddykkere kan bli straffet for å ha løyet til politiet.

NYHETER

   

VRAKDYKKINGDykkeren på «Wilhelm Gustloff» identifisert

Ved hjelp av DNA har polske myndigheter identifisert dykkeren som ble funnet på vraket i «Wilhelm Gustloff» i Østersjøen forrige måned. Meddykkere kan bli straffet for å ha løyet til politiet.

  25. juli 2019
Den avdøde var 44 år gamle Robert Szlecht fra Poznan, som har vært savnet siden 2012. Han ble funnet 6. juni under en rutinemessig videodokumentasjon på vraket.

Tilstanden på levningene fikk polske myndigheter til å anta at liket hadde ligget i vannet i flere år, og nå har en DNA-test bekreftet at levningene tilhører den savnede dykkeren, skriver Thefirstnews.com.

– DNA-testen bekrefter at det er Robert, fortalte søsteren Jolanta Rewers til Onet.pl.

Allerede før undersøkelsen pekte bevisene i retning av at det var den da 44 år gamle Szlecht som hadde blitt funnet. Avdødes kone skal blant annet ha gjenkjent dykkerdrakten og et gullkjede han pleiede å bære.Flere medier satte funnet i juni i sammenheng med at Szlecht ble meldt savnet i området for sju år siden. Den gangen hevdet imidlertid de andre som var med på dykket at de hadde vært på vraket av tankskipet «Terra», som ligger omlag sju kilometer unna «Wilhelm Gustloff».

Til tross for en leteaksjon ble ikke Szlecht funnet. Etter det Dykking erfarer skyldes dette at det ble lett på feil sted.

Det har vært dykkeforbud på «Wilhelm Gustloff» siden 1994. Polske medier melder at dykkerne kan bli tiltalt for uaktsomt drap, for å etterlate noen i hjelpeløs tilstand og for å ha løyet til politiet. Det er uklart om de vil bli straffet.


«Wilhelm Gustloff» ble senket av den sovjetiske ubåten S-13 den 30. januar 1944. Skipet hadde nærmere 11 000 flyktninger ombord, og av disse omkom rundt 9 600 mennesker, inkludert rundt 5 000 barn. Forliset regnes som verdens verste katastrofe til sjøs. Vraket ligger på rundt 60 meters dyp utenfor den polske østersjøkysten.

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.