Dokumentar: Haisommeren i 1916

I 1916 var det haisommer på riktig på Jersey-kysten i USA: Mellom 1. og 12. juli ble fire mennesker drept og en skadd i haiangrep, og befolkningen gikk amok for å ta livet av «udyrene». Se dokumentaren her.


DOKUMENTAR

HISTORIEDokumentar: Haisommeren i 1916

I 1916 var det haisommer på riktig på Jersey-kysten i USA: Mellom 1. og 12. juli ble fire mennesker drept og en skadd i haiangrep, og befolkningen gikk amok for å ta livet av «udyrene». Se dokumentaren her.

  10. august 2019
Sommeren 1916 var det hetebølge og polio-edpidemi i USA, og dette drev tusenvis av mennesker til strendene i Jersey, mellom New York og Atlantic City. Da haiangrepene begynte brøt det ut panikk i befolkningen og redde innbyggere tok i bruk ekstreme virkemidler for å ta livet av haiene.

Stålnett ble satt ut, kysten ble patruljert av bevæpnende haijegere i motorbåter og tusenvis dro ut på haijakt. Det ble til og med tatt i bruk dynamitt for å sprenge haiene, og en lokalavis trykket "wanted"-plakater og tilbød $100 til alle som drepte en hai.The Philadelphia Inquirer feirer at en stor hai har blitt fanget etter de fire dødelige haiangrepene i 1916.


Helt siden hendelsene fant sted har forskere debattert hvilke haiarter som stod bak angrepene og antallet haier som var involvert. De fleste mener det dreier seg om hvithai eller oksehai.Eksperter mener også at panikken som oppsto har farget folks syn på haier og lagt mye av grunnlaget for den ofte ubegrunnede redselen mange føler for haier. Da filmen «Haisommer» kom i 1975 blusset skrekken opp igjen mange steder.

Les mer om haisommeren i Jersey på Wikipedia.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS