Husk at du får vrakpant på småbåter

Visste du at Miljødirektoratet har en ordning som gjør at du kan få vrakpant på små fritidsbåter? Slik får du utbetalt 1000 kroner for fritidsbåten du leverer til et lovlig avfallsmottak som båtvrak.

Foto: Pixabay

MILJØHusk at du får vrakpant på småbåter

Visste du at Miljødirektoratet har en ordning som gjør at du kan få vrakpant på små fritidsbåter? Slik får du utbetalt 1000 kroner for fritidsbåten du leverer til et lovlig avfallsmottak som båtvrak.

  25. august 2019
Miljødirektoratet gir et tilskudd på 1 000 kroner ved innlevering av kasserte fritidsbåter til lovlig mottak. Som fritidsbåt regnes fartøy til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15,00 meter (49,21 fot), uavhengig av totalvekt, og som brukes utenfor næringsvirksomhet, skriver Miljødirektoratet.

Kajakker, kanoer, gummibåt med skrog, seilbrett, og lignende, kan også leveres til mottakene i kommunene. Noen avfallsmottak tar også imot større båter og båtvrak, og direktoratet oppfordrer til å sjekke med ditt lokalemottak.

På nettstedet www.sortere.no finner du kart med mottak for små båter og store båter med og uten innenbords motor. Når du leverer båten må du ha med et ferdig utfylt skjema til avfallsmottaket. Dette får du stemplet, og så skal det sendes inn til Miljødirektoratet med søknad om tilskudd.

Her finner du søknadsskjema for å søke om vrakpant på fritidsbåt

Dersom du har en gammel båt som ikke er i bruk og ikke har noen salgsverdi oppfordrer vi til å slå et slag for miljøet og sørge for å få den levert til et lovlig mottak.

Kilde: Miljødirektoratet

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS