Lær mer om mat i fjæra

Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!

Illustrasjon: Stein Mortensen

GOURMET

VIDEO



Lær mer om mat i fjæra

Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!

  15. august 2019
Arne Duinker er ekspert på skjell hos Havforskningsinstituttet, og han er kjent for sitt engasjement for å formidle kunnskap om nye typer sjømat – spesielt det som finnes i fjæra.

Han var med da Høgskulen på Vestlandet laget programmet nedenfor som en del av et undervisningsopplegg om hvordan man kan bruke mat fra fjæra som ressurs.

Lære mer om sanking og tilberedning av snegler, albueskjell og alger:



Video: Høgskulen på Vestlandet/YouTube


La deg inspirere til å prøve noe nytt!

I tillegg til å holde foredrag og workshops om mat fra fjæra har Arne Duinker også gitt ut boka "Sjømat fra fjæra" sammen med Stein Mortensen og Fredrik Hald. Den kan kjøpes hos blant annet www.adlibris.no.

Det er bare å la seg inspirere neste gang du er på dykketur eller bare har med barna en tur i fjæra – her finnes det delikatesser til både forrett, middag og dessert!

Slik lager Arne Duinker tarechips:



Video: Havforskningsinstituttet/YouTube


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

    Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS