Omkom i dykkerulykke utenfor Tananger

En mann i 50-årene fikk problemer på et dykk ved Oksafoden utenfor Tananger i Rogaland lørdag, og ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus. Dessverre stod ikke livet til å redde.

Foto: Kystverket

DYKKERULYKKEOmkom i dykkerulykke utenfor Tananger

En mann i 50-årene fikk problemer på et dykk ved Oksafoden utenfor Tananger i Rogaland lørdag, og ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus. Dessverre stod ikke livet til å redde.

  6. juli 2019
Nødetatene fikk melding om en dykkerulykke klokken 14:50, skriver Politiet i Sør-Vest på Twitter. Ulykken skal ha skjedd i nærheten av skjæret Oksafoden, som ligger ca. 2 kilometer fra fastlandet. Mannen er hjemmehørende i Sola kommune, og dykket sammen med to andre menn på samme alder.

Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt uttalte like etter hendelsen at det var uklart hva som hadde skjedd, men at Luftambulansen kom raskt til stedet.

Været skal ha vært bra i området. Ifølge Yr.no blåste det frisk bris 8 m/sek fra nordvest, og det var lettskyet pent vær med 12 grader i luften.

Klokken 15:20: Stavanger Aftenblad skriver at det ble satt inn en båt og helikopter i redningsaksjonen. Dykkeren skal ha blitt hentet opp fra sjøen av en lettbåt og får hjelp av personell fra luftambulansen på land.


Klokken 15:39: Politiet melder på Twitter at de er i gang med avhør av de andre dykkerne og vil undersøke utstyr, logg mm. Dykkeren er fraktet til Stavanger Universitetssykehus. Tilstanden er fortsatt uavklart.

Klokken 16:00: – Vi har akkurat kommet i kontakt med de øvrige dykkerne som har vært til stede for å forsøk å finne ut hva som har skjedd. Akkurat nå er det for tidlig å si noe om omstendighetene, sier innsatsleder Gry Iden til Stavanger Aftenblad.

Klokken 17:35: – Dykkeren er bekreftet omkommet fra Stavanger Universitetssykehus. De nærmeste pårørende skal være varslet, skriver politiet på Twitter.Klokken 19:50: I følge meldinger i andre medier var den omkomne en mann i 50-årene, hjemmehørende i Sola kommune, ifølge Stavanger Aftenblad. NRK melder at han skal ha fått problemer med utstyret, uten at det er kjent hva dette innebærer. Utstyret er rutinemessig beslaglagt og skal undersøkes.Ulykken skjedde her, ved skjæret Oksafoden utenfor Tananger. Foto Nils Gunnar Aakvik (med tillatelse).


– Det vil bli gjort en rettsmedisinsk obduksjon av avdøde. Det vil gå en tid før årsaken er klar. Om dødsfallet skyldes teknisk eller medisinsk årsak vil tiden vise, uttalte Victor Fenne-Jensen fra Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Ifølge politiet blir de pårørende og de som var direkte involvert i ulykken tatt hånd om av et kriseteam.

Politiet sier lørdag kveld at det ikke ønsker å uttale seg mer om saken før etterforskningen er ferdig. I dykkemiljøet vet vi at dette dessverre som regel betyr at det ikke kommer mer informasjon. Vi får bare håpe at politiet denne gangen kommer tilbake med en rapport om hva som har skjedd. Det er bare gjennom informasjon at vi kan lære noe, og kanskje unngå liknende ulykker i fremtiden.

Våre tanker går til de etterlatte.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS