Se serien «Skattejakt på Havbunnen» her!

De danske eventyrerene Stig og Åge leter etter skatter på havbunnen. I 1993 hevet de en 77 meter lang Nazi-ubåt fra 70 meters dyp, og siden har de berget skatter og laster fra hundrevis av vrak i danske farvann.

Se serien «Skattejakt på Havbunnen» her!

UNDERHOLDNING

VRAKSe serien «Skattejakt på Havbunnen» her!

De danske eventyrerene Stig og Åge leter etter skatter på havbunnen. I 1993 hevet de en 77 meter lang Nazi-ubåt fra 70 meters dyp, og siden har de berget skatter og laster fra hundrevis av vrak i danske farvann.

  27. august 2019
På NRK har man i sommer kunnet følge det fargerike radarparet Dynamitt-Åge og Indianer-Stig, som er fattige som skipsrotter og setter sin lit til å finne verdifulle skatter under vann.

Åge har tidligere jobbet som delvis lovlig dykker med sprengstoff som spesiale, mens kompanjongen Stig er mest kjent for å ha importert sju bisonokser til Danmark fra USA i en jumbojet.

I en serie på seks deler kan du følge deres eskapader:


Episode 1: Stig og Åge vil heve en seks meter lang kanon fra vraket av en tysk minesveiper som ble senket under andre verdenskrig. Operasjonen er komplisert, og det viser seg at kanonen er ladd.


Episode 2: Dampskipet Gitano gikk på en mine etter første verdenskrig. I vraket finnes et pengeskap. Håpet er at fangsten kan finansiere drømmen til Åge: Å heve den tyske ubåten U-2359.


Episode 3: Stig og Åge skylder penger for leie av en dykkebåt. De bestemmer seg for å gå etter vraket av Neva fra 1861. De vet at det hadde kostbar last ombord, men det de finner blir en overraskelse.


Episode 4: Det tyske skipet Rolandseck ble senket mot slutten av andre verdenskrig, og Stig og Åge vet at det er et hemmelig rom i vraket. Finner de to eventyrerne den verdifulle skatten de leter etter?


Episode 5: "Nordens Titanic" blir skipet Oberon kalt. Det gikk ned i 1930. Vraket er fullt av verdigjenstander i de en gang så fine salongene og suitene, men de to eventyrerne møter stadig nye overraskelser.


Episode 6: Stig og Åge drømmer stadig om å heve Nazi-ubåten, men først må de dokumentere at det ikke ligger lik i den. Det er nesten umulig å få en dykker inn gjennom en luke på 70 meters dyp. Åge har en plan.


Informasjon om serien:

Kategori: Natur (Dansk)
Aldersgrense: A
Tilgjengelig fra: 28. juni 2019 kl. 18:59
Tilgjengelig til: 31. august 2020 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Produksjonsår: 2016
Lengde: 6 x 28 minutter
Originaltittel: Havbundens hemmeligheder
Første gang sendt: NRK2 · Fredag 28. juni 2019 kl. 19:00
Siste gang sendt: NRK2 · Fredag 26. juli 2019 kl. 19:00

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS