Stanser produksjon av tareprodukter

Frøya Tare faser ut produksjonen av de fleste av sine tareprodukter etter at en forsker gjorde oppmerksom på at innholdet av jod er langt høyere enn det anbefalte inntaket.

NYHETERStanser produksjon av tareprodukter

Frøya Tare faser ut produksjonen av de fleste av sine tareprodukter etter at en forsker gjorde oppmerksom på at innholdet av jod er langt høyere enn det anbefalte inntaket.

  20. juni 2019
Et for høyt inntak av jod kan for til forgiftning med rennende nese, oppsvulmede spyttkjertler, hodeverk og akneliknende hudforandringer. Forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen som betennelse, struma og hypo- eller hypertyreose, skriver Tove Cecilie Fasting, en av innehaverne av Frøya Tare, på sin blogg.

– Vi ønsket i utgangspunktet at tare skulle bli en del av hverdagskosten. Vi (Fasting og Line Solbakken, red. anm.) er begge utdannet ernæringsfysiologer og burde ha visst bedre, medgir hun.

Blogginnlegget er publisert etter at TV2 omtalte saken tidligere denne uken. Under tittelen Tove satset alt på tang og tare – så kom beskjeden som snudde alt på hodet skriver de at Mattilsynet nå går ut med en advarsel.

Svært høye verdier av jod

I Norge og EU anbefales det at inntaket av jod ikke overstiger 600 mikrogram om dagen. Undersøkelser viser at en teskje tørket sukkertare inneholder ca. 4 000 mikrogram, mens 30 gram chips laget av butare inneholder 12 000 mikrogram jod, går det frem av bloggen.

Frøya Tare håper å kunne fortsette produksjonen av sin bestselger, pasta med butare. Analyser bekrefter at innholdet av jod i produktet er forsvarlig. Fasting konkluderer med at man kan spise tare, men med måte.

Les hele blogginnlegget på www.tovececiliefasting.com.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS