Forbyr bruk av engangsplast i Rødehavet

Chamber of Diving and Water Sports (CDWS), som regulerer dykkebransjen i den egyptiske delen av Rødehavet, melder at guvernøren for Rødehavet har utstedt et dekret som forbyr bruk og salg av plastposer, engangsbestikk og servise fra 1. juni 2019.

NYHETER

MILJØForbyr bruk av engangsplast i Rødehavet

Chamber of Diving and Water Sports (CDWS), som regulerer dykkebransjen i den egyptiske delen av Rødehavet, melder at guvernøren for Rødehavet har utstedt et dekret som forbyr bruk og salg av plastposer, engangsbestikk og servise fra 1. juni 2019.

  19. juni 2019
For å beskytte miljøet og hindre marin forsøpling har guvernøren for Rødehavet utstedt dekret nr. 167 for 2019 som forbyr bruk av plastposer og engangsbestikk, servise og sugerør av plast i forbindelse med servering av mat og drikke.

Forbudet gjelder både i butikker, restauranter og på safaribåter (liveaboards) og dagsturbåter i den egyptiske delen av Rødehavet. Det er også forbudt å drive handel med eller produksjon av engangsprodukter av plast og plastposer tynnere enn 0,025 mm.

Dekretet er en implementering av en resolusjon fra guvernøren i Rødehavet som ble utstedt i 2008, og alle aktører ble pålagt å etterleve de nye reglene med virkning fra 1. juni 2019.

Det er uklart om forbudet også gjelder engangs plastflasker med vann, da dette ikke er spesifikt omtalt i dekretet. Plastposer til oppsamling av søppel vil fortsatt være tillatt.

Chamber of Diving and Water Sports ble grunnlagt av det egyptiske turistdepartementet i 2007, og har som mål å øke kvaliteten, sikkerheten og standarden på tilbudene innenfor dykking og vannsport. I tillegg skal organisasjonen jobbe for å bevare det unike marine mijøet i Rødehavet.

Les mer om CDWS på www.cdws.travel.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS