Minneord: Dykkeren Thorstein Christiansen

Ildsjel i Larvik Dykkerklubb og tidligere formann Vestfold Dykkekrets, Thorstein Christiansen, har gått bort. Han er en av åtte personer som har mottatt Norges Dykkeforbunds høyeste utmerkelse, Hederstegn i Gull.

MINNEORDMinneord: Dykkeren Thorstein Christiansen

Ildsjel i Larvik Dykkerklubb og tidligere formann Vestfold Dykkekrets, Thorstein Christiansen, har gått bort. Han er en av åtte personer som har mottatt Norges Dykkeforbunds høyeste utmerkelse, Hederstegn i Gull.

  26. april 2019
  Av Bjørn Aasrum og Lene Borgersen
Så kom meldingen vi hadde fryktet en stund, Thorstein orket ikke mer. Du var en bauta, en klippe, en historiker i dykkemiljøet. Fjell blir ikke bare borte, og vi kommer til å måtte bruke noen dager på å fatte at du ikke lenger er her.

Tomrommet i Larvik Dykkerklubb blir stort. Du hadde din egen plass på klubbhytta. Din stol, din plass, alltid til stede på klubbkveldene hver tirsdag selv om det ikke kom noen, den kvelden var det lys i lokalene og du var på plass. Syvende far i huset ble du kalt, alltid blid og i godt humør. Auraen din vil alltid være igjen i Larvik Dykkerklubbs lokaler.

Vi vil huske deg for din positivitet, ditt gode humør og ditt engasjement for klubben og dens medlemmer.

Ikke bare i den lokale dykkeklubben i Larvik vil du bli husket. Norges Dykkeforbund kjente du ut og inn, og alle kjente deg. Hvor mange dykketing og ledermøter du har vært med på har vi ikke oversikten over, men at det er mange hersker det ingen tvil om. Formann i Vestefold Dykkekrets var du fra den ble startet. Den hadde nok ikke eksistert hvis ikke du tilfeldigvis ble med en kveld hvor etableringen skulle diskuteres. Nei, var jo et sjelden ord i din munn og Vestefold dykkerkrets ble etablert med deg som formann den første kvelden du var der.

Du var en foreningsmann av de sjeldne og engasjerte deg i flere klubber og lag. Larvik historielag og Fresjeborgens venner var du også en aktiv bidragsyter i. Dugnadsviljen var også noe utenom det vanlige, da Larvik Dykkerklubb skulle bygge nytt klubbhus var du alltid til stede, og var det vedlikehold på båter eller utstyr var det nesten vanskelig for andre å slippe til. Skraphandleren ved siden av jobben din ble flittig benyttet som leverandør til vedlikeholdet og til nytt dykkerutstyr.

Mange historiske vrakdykk rundt om i Norge har det blitt, og historier med deg vil bli husket i lang tid når det gjelder dykkerturer med spesielle hendelser. Din assistanse med lapping av drakter, mekking på båtmotorer og luft kompressorer vil også bli husket. Du fikk mange av oss trygt hjem igjen når noe av utstyret sviktet. Du var en pioner når det gjelder tilpasninger av dykkerutstyr og søks utstyr. En stor takk for alle turene, glemmer dem aldri.

Så var det alle sokningsoppdragene vi var sammen om. Hadde noen blitt borte på havet så skulle de finnes, så de pårørende fikk visshet om hva som hadde skjedd. Det ble mange, til tider kalde og slitsomme dykk, men du ville ikke avslutte et søk før vedkommende som var savnet var blitt funnet. Husker fortsatt godt hjemturene i en liten kald gummibåt med likposen om bord. Oppdrag avsluttet.

Du rakk å bli 79 år, men ble aldri gammel. Kommunikasjon med alle barna som også var med på mange av dykkerturene inspirerte dem til å se gleden ved havet og alt det som fantes der nede. Enkelte ganger fylte du opp gummibåten med små kommende dykkere i fargesprakende redningsvester for så å kjøre rund med dem med deg ved roret. Hylende av fryd over nye opplevelser var det ingen tvil om at dette var spennende for kommende dykker generasjoner.

De siste årene har vært preget av sykdom og vi så at du slet mye, likevel var aldri smilet langt unna, nå har du fått hvile.

Du vil alltid bli husket og savnet hos de som fikk bli kjent med deg. Sørg ikke over at jeg er død, men gled dere over at jeg har levet, sto det i dødsannonsen. Vi skal prøve det, men det kommer til å ta litt tid.

Hvil i fred.

Bjørn og Lene for Larvik Dykkerklubb.

Begravelsen blir 30. april klokken 12 i Undersbo Kapell i Larvik.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS