Maria Hovden og Simen Fjellstad Holm vant NM i apnea i basseng

I helgen ble det første Norgesmesterskapet i apnea i basseng avholdt i Aquarama i Kristiansand. Arrangementet ble en suksess med to norske rekorder.

Illustrasjonsfoto: Arve Gravningen

APNEAMaria Hovden og Simen Fjellstad Holm vant NM i apnea i basseng

I helgen ble det første Norgesmesterskapet i apnea i basseng avholdt i Aquarama i Kristiansand. Arrangementet ble en suksess med to norske rekorder.

  25. mars 2019
Årets NM bestod av tre forskjellige øvelser: Statisk apnea hvor det er om å gjøre å holde pusten lengst mulig mens man ligger stille i overflaten, dynamisk apnea og dynamisk no fins hvor man skal svømme lengst mulig under vann på ett pust med og uten finner.

Det var totalt 12 utøvere som kjempet om NM-gull i de tre øvelsene – 9 i herreklassen og 3 i dameklassen. Alle konkurransene ble streamet live på YouTube, og vi har fått tilgang til videoene av primus motor og hoveddommer Arve Gravningen:Etter en spennende konkurranse i statisk apnea gikk Stanislaw Odbiezalek fra Kongsberg Dykkerklubb av med seieren i herreklassen, mens Maria J. Hovden fra Trondheim Fridykkerklubb vant i dameklassen. Begge satte nye norske rekorder med henholdsvis 6.15,0 og 4.37,5 minutter.I øvelsen dynamisk apnea er det om å gjøre å svømme lengst mulig under vann på ett pust. Vinnere ble Hilde Myhre fra Trondheim Fridykkerklubb (124 meter) og Simen Fjellstad Holm fra Oslo Fridykkerklubb (154 meter).I øvelsen "dynamisk no fins" er målet å svømme lengst mulig på ett pust, men uten finner/svømmeføtter. Også her gikk Maria J. Hovden fra Trondheim Fridykkerklubb (59 meter) og Simen Fjellstad Holm fra Oslo Fridykkerklubb (115 meter) av med seieren.President i Norges Dykkeforbund Sigurd Paulsen var til stede på premieutdelingen, hvor vinnerne i de forskjellige øvelsene fikk sine velfortjente medaljer. Hoveddommer Arve Gravningen stod for presentasjonen.


Sammenlagtvinnere av årets NM ble Maria J. Hovden fra Trondheim Fridykkerklubb og Simen Fjellstad Holm fra Oslo Fridykkerklubb. Vi gratulerer de ferske Norgesmesterne!

NM i apnea i sjø arrangeres 23.-25. august i Oslo, mens neste års NM i basseng går av stabelen i mars 2020. Det er ikke avgjort hvor dette blir avholdt.

Les mer om arrangementet og se resultatlistene på NM i Apnea Dag 1, NM i Apnea Dag 2, og NM i Apnea Dag 3.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS