Maria Hovden og Simen Fjellstad Holm vant NM i apnea i basseng

Illustrasjonsfoto: Arve Gravningen

NYHETERI helgen ble det første Norgesmesterskapet i apnea i basseng avholdt i Aquarama i Kristiansand. Arrangementet ble en suksess med to norske rekorder.

Årets NM bestod av tre forskjellige øvelser: Statisk apnea hvor det er om å gjøre å holde pusten lengst mulig mens man ligger stille i overflaten, dynamisk apnea og dynamisk no fins hvor man skal svømme lengst mulig under vann på ett pust med og uten finner.

Det var totalt 12 utøvere som kjempet om NM-gull i de tre øvelsene – 9 i herreklassen og 3 i dameklassen. Alle konkurransene ble streamet live på YouTube, og vi har fått tilgang til videoene av primus motor og hoveddommer Arve Gravningen:Etter en spennende konkurranse i statisk apnea gikk Stanislaw Odbiezalek fra Kongsberg Dykkerklubb av med seieren i herreklassen, mens Maria J. Hovden fra Trondheim Fridykkerklubb vant i dameklassen. Begge satte nye norske rekorder med henholdsvis 6.15,0 og 4.37,5 minutter.I øvelsen dynamisk apnea er det om å gjøre å svømme lengst mulig under vann på ett pust. Vinnere ble Hilde Myhre fra Trondheim Fridykkerklubb (124 meter) og Simen Fjellstad Holm fra Oslo Fridykkerklubb (154 meter).I øvelsen "dynamisk no fins" er målet å svømme lengst mulig på ett pust, men uten finner/svømmeføtter. Også her gikk Maria J. Hovden fra Trondheim Fridykkerklubb (59 meter) og Simen Fjellstad Holm fra Oslo Fridykkerklubb (115 meter) av med seieren.President i Norges Dykkeforbund Sigurd Paulsen var til stede på premieutdelingen, hvor vinnerne i de forskjellige øvelsene fikk sine velfortjente medaljer. Hoveddommer Arve Gravningen stod for presentasjonen.


Sammenlagtvinnere av årets NM ble Maria J. Hovden fra Trondheim Fridykkerklubb og Simen Fjellstad Holm fra Oslo Fridykkerklubb. Vi gratulerer de ferske Norgesmesterne!

NM i apnea i sjø arrangeres 23.-25. august i Oslo, mens neste års NM i basseng går av stabelen i mars 2020. Det er ikke avgjort hvor dette blir avholdt.

Les mer om arrangementet og se resultatlistene på NM i Apnea Dag 1, NM i Apnea Dag 2, og NM i Apnea Dag 3.

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

  • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
  • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
  • MILJØ: Tropiske korallrev under press
  • FORSKNING: Artsdetektiven
  • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
  • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
  • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
  • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
  • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.