I dag stenger Molldøra i Lofoten
I forbindelse med at Kystverket skal utdype farleden gjennom Molldøra øst for Svolvær blir leia stengt fra og med 1. oktober klokken 10.
I dag stenger Molldøra i Lofoten
Kart: Kystverket
FARLED

I dag stenger Molldøra i Lofoten
I forbindelse med at Kystverket skal utdype farleden gjennom Molldøra øst for Svolvær blir leia stengt fra og med 1. oktober klokken 10.
  1. oktober 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Stengingen skjer fordi det fra begynnelsen av oktober til midten av januar pågår anleggsarbeid i forbindelse med utdypingen av Molldøra og Småskallan.

– For å unngå ulykker og farlige situasjoner for sjøtrafikken er det viktig at alle sjøfarende tar hensyn til stengingen, sier prosjektleder Magnus Rørvik i Kystverket i en pressemelding.



Stengingen med fører endringer i seilingsmønsteret i Molldøra. Kystverket opplyser at anbefalt omseiling er via Skrovasveet, mellom Litlmolla og Skrova.

Stengingen får også følger for dykkere, som ikke kan benytte dette området øst for Svolvær mens arbeidene pågår.

SE VIDEO
Har du dykket i Jomfrusprekka?


Vraket av D/S Mira på østsiden av Stormolla skal ikke være berørt, men man må ta turen via Skrovasveet for å komme dit om man kommer fra Svolvær eller Kabelvåg.

Molldøra og Småskallan ligger begge i Vågan kommune, der Molldøra er sundet mellom Lillemolla og Storemolla mens Småskallan er undersjøiske skaller som ligger utenfor Kabelvåg.

D/S Mira

D/S Mira ble senket av den britiske jageren HMS Bedouin øst for Brettesnes på Stormolla under Operation Claymore, ofte kalt Svolværraidet, den 4. mars 1941. Vraket ligger på 35-43 meters dyp og kan dykkes fra båt. Bildet viser skipet i Bergen i 1906. Foto: Nasjonalbibliotekets bildesamling (public domain)


– Prosjektet innebærer at farleia skal utdypes gjennom Molldøra og over Småskallan. Dette innebærer anleggsarbeid som kan føre til noe støy, sier Rørvik.

Formålet er å øke sjøsikkerheten og redusere risikoen for grunnstøtinger, med tilhørende redusert fare for tap og skade på materiell, menneskeliv og miljø.



Cirka 80.000 kubikkmeter masse skal fjernes i Molldøra. Om lag en tredjedel av dette er løsmasser. Det er ikke påvist forurensning i løsmassene.

På Småskallan er det knappe 7.000 kubikkmeter masse som skal vekk. Molldøra er beregnet å være stengt frem til medio januar 2023.

Kilde: Kystverket

Opprinnelig publisert 26.09.2022



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS