Slik gikk det i Ålesund i 2010
I år er det fjerde gang Ålesund Sportsdykkerklubb arrangerer NM i Undervannsfoto. Vi har tatt nok et tilbakeblikk, og presenterer vinnerbildene fra 2010.
Slik gikk det i Ålesund i 2010
Det var topp stemning under NM i Ålesund i 2010. Foto: Norges Dykkeforbund
UNDERVANNSFOTO

Slik gikk det i Ålesund i 2010
I år er det fjerde gang Ålesund Sportsdykkerklubb arrangerer NM i Undervannsfoto. Vi har tatt nok et tilbakeblikk, og presenterer vinnerbildene fra 2010.
  3. september 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Den overlegne vinneren av NM i Undervannsfoto i 2010 var Lill Haugen, og det var første gang en kvinne vant NM-tittelen.

Tolv år senere er hun igjen på plass til NM i Ålesund – i år sitter hun i NM-juryen sammen med Galice Hoarau og Lene Cathrin Sundal.

Thorbjørn Rusnes

1. plass i vidvinkel med dykker. Foto: Thorbjørn Rusnes.


– Jeg vant min første NM-seier i Ålesund i 2010 så det er ekstra gøy å være tilbake her nå og sitte i juryen, sier Lill Haugen til Dykking.

Med tre gull og to sjuendeplasser var hun overlegen i sammendraget i 2010 med 336 poeng. Thorbjørn Rusnes tok sølv med 270 poeng og Vidar Skålevik tok bronse med 235 poeng.

Lill Haugen

1. plass i vidvinkel uten dykker. Foto: Lill Haugen


Ålesund Sportsdykkerklubb har arrangert NM i UV-foto flere ganger tidligere, og stod bak flotte mesterskap både i 2001, 2010 og 2012.

– Norgesmesterskapet ble arrangert av Ålesund Sportsdykkerklubb, som med sine flotte fasiliteter og gode organisering leverte et tilnærmet prikkfritt arrangement, skrev vi i bladet Dykking i 2010.

Lill Haugen

1. plass i makro. Foto: Lill Haugen


Det var 16 deltakere fra Stavanger i sør til Alta i nord, og i juryen satt de erfarne fotografene John Butler, Vasco Pinhol og Bjørn Inge Molvær.

To av fotografene som deltok i NM i 2010 kvalifiserte seg også til årets finale – Rune Edvin Haldorsen og Bjørnar Nygård.

Vidar Skålevik

1. plass i fisk. Foto: Vidar Skålevik


De kom på henholdsvis 9. og 13. plass i 2010, men begge har siden vunnet flere NM-titler og har deltatt i VM i UV-foto.

Dessverre måtte Bjørnar Nygård melde forfall til årets mesterskap, og dermed er Rune Edvin Haldorsen den eneste som var med i 2010.

Lill Haugen

1. plass i tema «linjemønster». Foto: Lill Haugen


Deltakerne er straks ferdige med de fire konkurransedykkene, og skal velge ut sine fem konkurransebilder. Deretter skal juryen i gang med sitt arbeid.

– Det blir spennende å se bildene og hvem som går til topps denne gangen, sier Lill Haugen, som nå er bosatt i Ålesund og medlem av arrangørklubben.

LES OGSÅ
Disse kjemper om gullet i Ålesund


Juryen skal gå gjennom bildene utover kvelden, og presenterer resultatene i morgen formiddag. Inntil da må både vi og fotografene smøre oss med tålmodighet.

Vi kommer tilbake med en ny sak i morgen, forhåpentligvis med en direktesending av juryens presentasjon og premieutdelingen.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari på Gulen neste uke

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres 23.–28. april.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – søknadsfrist i dag!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten – og fristen er i dag 15. april.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS