Vellykket dugnad på jetéen
Tretten dykkere og fem fridykkere stilte opp da Marinreparatørene, Drøbak Undervannsklubb, Røyken Sportsdykkerklubb og Project Baseline holdt videodugnad for å dokumentere det marine livet på Muren på lørdag.
Vellykket dugnad på jetéen
Drøbak Undervannsklubb stilte med båt og dykkeleder. Foto: Thomas Pettersen
ARRANGEMENT

Vellykket dugnad på jetéen
Tretten dykkere og fem fridykkere stilte opp da Marinreparatørene, Drøbak Undervannsklubb, Røyken Sportsdykkerklubb og Project Baseline holdt videodugnad for å dokumentere det marine livet på Muren på lørdag.
  14. mars 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Det var en bra dag! Jeg vil rette en stor takk til klubbene som stilte opp på videodugnaden i dag, spesielt Drøbak Undervannsklubb som sørget for et prikkfritt arrangement, sier prosjektansvarlig Lars Dalen hos Marinreparatørene.

De hadde tatt initiativet til videodugnaden for å dokumentere det marine livet på sjetéen – bedre kjent som Muren – for å vise hvor viktig dette området er.

Videodugnad

Klubbhuset til Drøbak Undervannsklubb var base på østsiden av fjorden. Foto: Lars Dalen, Marinreparatørene


Årsaken er at Kystverket har foreslått at sjetéen skal sprenges bort for å gi bedre tilgang til Indre Oslofjord – og dette er Marinreparatørene sterkt i mot.

– Drøbaksjeteen er kanskje fjordens mest produktive og artsrike område, og kan fungere som en genbank for resten av fjorden. Det ville være tragisk om den forsvant, sier Lars Dalen.

Posted by Tore Vidar Knutsmoen on Saturday, March 12, 2022


Dykkere fra Project Baseline og Drøbak Undervannsklubb var i vannet for å filme livet på Muren, sammen med fridykkere fra Spearos Oslofjord og Røyken Sportsdykkerklubb.

Drøbak Undervannsklubb og Røyken Sportsdykkerklubb stilte med dykkebåter, og Oslo og Akershus Dykkekrets sørget for mat på grillen etter endt dykking.

Videodugnad
Videodugnad

Det var god stemning blant dykkerne, og Lars Dalen (nederst) fra Marinreparatørene var fornøyd med innsatsen. Foto: Thomas Pettersen


Sjetéen er en av de flotteste dykkeplassene i Drøbak, og muren kan dykkes på begge sider av fjorden. Det er også et av få steder med mye sukkertare så langt inn i fjorden.

– Takk til alle som var med i dag og bidro både under og over vann. Det kunne ikke bli bedre enn det var i dag med vindstille og skyfri himmel, skriver Drøbak Undervannsklubb på Facebook, der de også har delt denne videoen:

Takk til alle som var med i dag og bidro både under og overvann. Kunne ikke bli bedre en det var i dag vindstille og skyfri himmel. Sjeteen er vel det siste stede i indre Oslofjord du kan oppleve mye frisk tare skog. Takk til OADK som dekket bevertning. Snart lørdag og mer dykking Tron Dalheim er dykkeleder og vert i morgen. båten går ut kl 11:00

Posted by Drøbak Undervannsklubb - DUK on Saturday, March 12, 2022




Nå skal videomaterialet bearbeides og settes sammen til en presentasjonsvideo om sjetéen, som Marinreparatørene kan bruke i kampen for å bevare dette viktige området.

– Det blir spennende å se videoene som ble tatt opp, og vi gleder oss til å presentere resulatene om ikke så lenge, avslutter Lars Dalen.

Videodugnad

Det ble også hentet opp noen spøkelsesteiner på videodugnaden. Foto: Lars Dalen




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er fortsatt vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS