Under vil lagre levende sjømat
Norges Forskningsråd har bevilget finansiering til et innovasjonsprosjekt i regi av restauranten Under. Formålet er å utvikle et konsept for levendelagring av marine arter.
Under vil lagre levende sjømat
Foto: Restaurant Under
FORSKNING

Under vil lagre levende sjømat
Norges Forskningsråd har bevilget finansiering til et innovasjonsprosjekt i regi av restauranten Under. Formålet er å utvikle et konsept for levendelagring av marine arter.
  22. desember 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Akvaplan-niva ved Thor Magne Jonassen er prosjektleder og partnere er firmaene Knipseren, Scalmarin, Norway King Crab, Nordisk Aviation Products og Nor-Dan Composites.

– FoU-leverandører er i tillegg til Akvaplan-niva, Møreforskning, SINTEF Ocean og Hausvik Havlab, skriver førstnevnte i en pressemelding.

Under beholder Michelin-stjernen


Den overordnede ideen med prosjektet er å utvikle et nytt fleksibelt flerartskonsept for langtidslagring av levende sjømat.

– Målsettingen med systemet er å sikre god dyrevelferd, ivareta mattrygghet, og levere god produktkvalitet, skriver Akvaplan-niva.

LES OGSÅ
68 millioner kroner til havprosjekter


Konseptet vil være egnet for å etablere bufferlager og levere ferske råvarer til spesielle høytider parellelt med kontroll på miljøbetingelsene for ulike dyregrupper.

Systemet skal være fleksibelt med tanke på tilpasning i både større permanente fasiliteter og mindre mobile containerbaserte lagringsenheter nært fangstområdene.

Husk minstemålet på kamskjell


Kunnskapen fra prosjektet vil også gi grunnlag for bedre tilpasning av transportcontainere for levende sjømat.

Innovasjonen i prosjektet skal gjøre det mulig å levere flere produkter for å oppnå tilfredsstillende volum og lønnsomhet samt betjene kunder som etterspør et variert utvalg av nisjeprodukter.



Dette kan kun oppnås gjennom å utvikle fleksible løsninger for både kort- og langtidslagring av flere marine arter.

For mange av de aktuelle artene, spesielt innen dyregruppen bløtdyr, pigghuder og tifotkreps, finnes det per i dag ikke slike systemer.

Kilde: Akvaplan-niva.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er fortsatt vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS