Dette er juryen i NM i UV-film
På søndag skal vinneren i årets NM i Undervannsfilm kåres. Vi har tatt en nærmere kikk på de tre som sitter i den svært komptetente juryen – hvem er de?
Dette er juryen i NM i UV-film
Foto: Facebook/Eplehuset
UNDERVANNSFILM

Dette er juryen i NM i UV-film
På søndag skal vinneren i årets NM i Undervannsfilm kåres. Vi har tatt en nærmere kikk på de tre som sitter i den svært komptetente juryen – hvem er de?
  16. desember 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
De siste årene har gode videokameraer som GoPro og speilløse systemkameraer (og undervannshus til disse) blitt tilgjengelig for de aller fleste.

Dette har ført til at mange filmer under vann i stedet for å ta tradisjonelle bilder, og mangfoldet blant de som dokumenterer verden under vann har blitt større.

SE VIDEO
Her er alle bidragene i NM i UV-film


Norges Dykkeforbund begynte å arrangere Norgesmesterskap i undervannsfilm i 2017, og årets mesterskap er dermed det femte i rekken.

I NM kan deltakerne levere et bidrag på inntil fire minutter, og disse blir vurdert av en jury oppnevnt av Norges Dykkeforbund. Disse sitter i juryen i år:

Kjetil C. Astrup


Kjetil C. Astrup jobber profesjonelt som undervanns filmfotograf og er daglig leder i Cinemarine Norway som leverer utstyr og mannskap til film- og TV-industrien.

Han har mange store filmer og navn i porteføljen, og har blant annet deltatt i produksjonene Beforeigners, Twin, No Time to Die (James Bond), Nordsjøen, The Birdcatcher og The Snowman. Han har også vært juryformann siden starten av NM i UV-film.





Hallvard McGhie Opheim


Hallvard McGhie Opheim har filmet og redigert UV-video i 15 år, blant annet for Northsea Explorers (NSE) som har laget videoer fra en rekke vrak og grotter.

Opprinnelig er han utdannet pressefotograf, og er særlig opptatt av teknisk kvalitet, redigering og historiebygging.



En flott fortelling om utforsking av grotten Vukovica Vrelo i Kroatia. Video: Hallvard Opheim/Vimeo


Lars Korvald


Lars Korvald er filmfotografen fra NRK-serien «Under Overflaten» som har vært en TV-suksess denne høsten.

Han har holdt på med undervannsfoto og -video siden 2008, og har de siste årene jobbet som produsent i sitt eget selskap, hvor han lager filmet basert på aktiviteter i norsk natur.

 
Posted by Lars Korvald on Sunday, December 5, 2021





Kåring på søndag


Førstkommende søndag skal juryen kåre vinneren av årets NM i UV-film, og går gjennom alle bidragene i en direktesending på Zoom.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS