Samtlige NM-deltakere fikk medalje
På grunn av fordelingen mellom hvem som brukte svømmeføtter og hvem som brukte monofinne fikk alle deltakerne medalje på siste dag av NM i apnea i sjø i Hvervenbukta.
Samtlige NM-deltakere fikk medalje
Lael Aprieto fra Sandefjord Dykkerklubb tok gullet i konstant vekt med monofinne. Foto: Christian Skauge
APNEA

Samtlige NM-deltakere fikk medalje
På grunn av fordelingen mellom hvem som brukte svømmeføtter og hvem som brukte monofinne fikk alle deltakerne medalje på siste dag av NM i apnea i sjø i Hvervenbukta.
  30. august 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Søndagens øvelse var konstant vekt (CWT), og to av herrene valgte monofinne. Resten valgte svømmeføtter, og dette gjorde at alle kunne ta med seg en medalje hjem.

På mesterskapets siste dag var det også to utøvere som tidligere ikke hadde tatt gull som stod øverst på pallen til slutt.

NM i apnea i sjø

Dykkingen foregikk fra en flåte utenfor Hvervenbukta. Røyken Sportsykkerklubb stilte med båt og frivillige. Foto: Christian Skauge


I kvinneklassen dykket både Mari Korsgård Østvold fra Oslo Fridykkerklubb og Zenna Gustafsson fra Tønsberg Dykkerklubb til 25 meter, og delte dermed gullet.

Det ble en fin revansje for Gustafsson etter at hun ikke nådde den oppsatte dybden lørdag på grunn av problemer med bihulene.

LES OGSÅ
Nytt NM-gull til Løvskar og Østvold


Siri Østvold fra Oslo Fridykkerklubb stod med to gull før den siste konkurransedagen, og ble årets NM-dronning selv om hun måtte nøye seg med bronse i konstant vekt.

I herreklassen valgte som nevnt to deltakere å bruke monofinne, mens de tre andre brukte svømmeføtter. Dermed ble det delt ut to gull, to sølv og én bronse.

Siri Østvold

Siri Østvold hadde åpentbart god tid på sitt dykk til 24 meter, og tok seg tid til å vinke til undervannskameraet. Foto: Skjermdump


Lael Aprieto fra Sandefjord Dykkerklubb tok gullet i konstant vekt med monofinne foran Helge Løvskar fra Spearos Oslofjord. Sistnevnte tok dermed to gull og ett sølv til sammen i NM.

I konstant vekt med svømmeføtter (bifins) tok Nico Guzman fra Oslo Fridykkerklubb gullet foran Michael E. Bjørnaali fra Bergen Fridykkerklubb og klubbkamerat Kjell Kristian Dørum.

Her er resultatlisten:


Resultater

Foto: Norges Dykkeforbund


Arrangementet i Hvervenbukta sør for Oslo gikk for seg helt etter planene, og det var flott vær og gode forhold.

Røyken Sportsdykkerklubb stilte med transportbåt og mannskap, og mange frivillige bidro som tidtakere, dommere og sikkerhetsdykkere.

Se opptak fra søndagens direktesending:ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Dykk vrakene på Sørlandet i høst

  One Ocean Dive Resort i Søgne like utenfor Kristiansand ligger perfekt til for dykking på en rekke spennende vrak – ta turen med klubben eller vennegjengen!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS