Gjør en forskjell på Earth Day
Temaet for årets Earth Day er «Restore our Earth», og fokuset er på naturlige prosesser, grønn teknologi og innovative ideer som kan rehabilitere jordens økosystemer.
Gjør en forskjell på Earth Day
Foto: Oceana (skjermdump fra YouTube)
MILJØ

Gjør en forskjell på Earth Day
Temaet for årets Earth Day er «Restore our Earth», og fokuset er på naturlige prosesser, grønn teknologi og innovative ideer som kan rehabilitere jordens økosystemer.
  22. april 2021
☒   ANNONSE:
Det er lett å bli overveldet av nyheter om plastavfall i havet, klimaendringer, ekstremvær og spøkelsesfiske. Hva kan vel vi vanlige dødelige gjøre i den store sammenhengen?

Som dykkere er det én ting vi er eksperter på: Havet. Det er vi som ser effektene av marint avfall og klimaendringer med egne øyne. Dessuten er vi unikt egnet til å kunne gjøre noe med problemene.

Plastavfall dreper tusenvis av havpattedyr, skilpadder, haier, sjøfugl og andre dyr i året. Mistede og forlatte fiskeredskaper tar livet av utallige krabber, hummer og fisk.

Man finner plast på de største havdypene, i Arktis og Antarktis og på ubebodde øyer i Stillehavet. Mikroplast havner i næringskjeden og til slutt på vår egen middagstallerken. Plasten ødelegger økosystemet.

LES OGSÅ
1,5 milliarder munnbind i havet


Globalt produseres det 78 millioner tonn plastemballasje i året, og 32% av dette havner i havet. Det tilsvarer et helt lastebillass hvert eneste minutt.

Du kan bidra ved å velge varer uten plastemballasje. Trenger du virkelig en pose på de to tomatene? Hver gang du velger bort plast, produseres det litt mindre.

Conservation

Dette bildet vant klassen «conservation» i fotokonkurransen Ocean Art Underwater Photo Contest tidligere i år. Foto: Christophe Chellapermal/Ocean Art


Lag en ryddeaksjon!

Vi oppfordrer alle dykkeklubber og dykkesentre til å markere Earth Day 2021 ved å gå på Facebook og opprette en event for å fjerne plast og marint avfall.

Dere kan rydde en strand, gjøre et oppryddingsdykk i havna eller fjerne forlatte fiskeredskaper fra havbunnen. Ingen innsats er for liten, fordi alt begynner i det små.

LES OGSÅ
Nyoppdaget art hadde plast i magen


Earth Day har blitt markert årlig siden 1970, og er den viktigste katalysatoren for miljøengasjement og rekruttering til miljøbevegelsen i verden. Over 75.000 samarbeidspartnere i 192 land bidrar for å skape en positiv utvikling.

Earthday.org anslår at en milliard mennesker vil engasjere seg i dag for å rette fokus mot klimakrisen, ødeleggelse av miljøet og behovet for umiddelbar innsats.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS