Endelig premiere på «Oceans»
Dykkerne har ventet med spenning på fjerde episode av naturserien A Perfect Planet – det er den som handler om havet. Se smakebiter fra episoden her!
Endelig premiere på «Oceans»
David Attenborough er programleder for A Perfect Planet. Foto: BBC Earth
DOKUMENTAR

Endelig premiere på «Oceans»
Dykkerne har ventet med spenning på fjerde episode av naturserien A Perfect Planet – det er den som handler om havet. Se smakebiter fra episoden her!
  25. februar 2021
☒   ANNONSE:
Egentlig finnes det ikke fem verdenshav, men ett. De er forbundet av sterke krefter som knytter dem sammen, og både havstrømmene og tidevannet er uunnværlige for livet i havet.

To ganger i døgnet endres levekårene radikalt på grunn av tidevannet. Alt som lever på grunt vann må tilpasse seg høyvann og lavvann, og naturen har vist en forbløffende evne til å tilpasse seg denne spesielle nisjen.

Torsdag 25. februar klokken 22:00 forteller David Attenborough mer om livet i havet når fjerde episode av den britiske serien A Perfect Planet har premiere på BBC Earth.

Episoden byr blant annet på haier, hvaler, delfiner, manta, pingviner, øgler, korallrev, blekksprut og mye mer. Det er også et flott innslag om hvordan ærfugler skaffer seg mat i Saltstraumen.

Vi har ingen problemer med å gi denne episoden terningkast 6, så det er bare å legge ungene, skru av mobilen og sette seg godt til rette dersom du har tilgang til den.

Det har tatt fire år å produsere A Perfect Planet, som er spilt inn i 31 land på seks kontinenter. Naturscenene er ganske enkelt spektakulære!

LES OGSÅ
«A Perfect Planet» kommer på NRK


Havet inneholder 97% av verdens vannmasser, og dekker omtrent 361.000.000 km2 eller 71% av jordens overflate. Det totale volumet på 1,35 milliarder km3 tilsvarer 90% av biosfæren.

Det dypeste punktet ligger 11.035 meter under havoverflaten, mens gjennomsnittsdybden er 3.700 meter. Havet er soleklart det største habitatet og danner grunnlaget for alt liv på jorden, men under 20% av det er kartlagt.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS