Dykker savnet i Drøbak
Politiet melder på Twitter at en dykker er savnet ved Askholmene i Drøbaksundet. Vedkommende kom ikke opp til avtalt tid, og det er satt i gang en større redningsaksjon.
Dykker savnet i Drøbak
DYKKERULYKKE

Dykker savnet i Drøbak
Politiet melder på Twitter at en dykker er savnet ved Askholmene i Drøbaksundet. Vedkommende kom ikke opp til avtalt tid, og det er satt i gang en større redningsaksjon.
  13. februar 2021
Ifølge kilder Dykking har vært i kontakt med i kveld skal den savnede ha vært nede på vraket av den tyske krysseren Blücher som ligger på 60–95 meters dyp.

– Vi har redningsdykkere i vannet og har også gjort overflatesøk i vannet der han dykket ned. I tillegg gjør vi søk i nærområdet rundt vannet. Men vi har dessverre ikke funnet ham ennå, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til VG.


Ifølge politiet er den savnede en mann i 30-årene som er medlem i en dykkeklubb. Han dykket sammen med flere andre, og disse meldte fra til nødetatene da han ikke kom opp som avtalt etter dykket.

– Vi er kjent med at den savnede har en dykkerutrustning som gjør at han kan oppholde seg svært mange timer under vann. Det er en av grunnene til at vi definerer dette søket som en leteaksjon, sier Sveen.


Søket koordineres av Hovedredningssentralen Sør-Norge, som leder søket i vannet. Politiet har ansvar for søk på land, og opplyser at de pårørende er varslet.

– Redningshelikopter og politihelikopter har søkt fra luften. I tillegg er det flere båter som søker på overflate og langs stranden, oppyser HRS Sør-Norge.– Vi fikk melding om hendelsen fra politiet klokka 18.27, og sendte deretter store ressurser til stedet. Flere redningsskøyter, en brannbåt og dykkere fra brannvesenet søker nå i området. I tillegg benytter vi en ROV som kan søke dypere enn dykkerene har mulighet til, sier redningsleder Thoralf Juva til Dagbladet.

Redningsselskapet deltar med fire båter i søket etter den savnede dykkeren, sammen med to helikoptre og tre båter fra brannvesenet.


Dykking er kjent med at Askholmene brukes som utgangspunkt for dykking på Blücher, og det skal ligge en line herfra til vraket.

Ifølge opplysningene fra politiet tyder alt på at den savnede dykker med en rebreather. Dette gir et håp om at dette kan få et lykkelig utfall.

Tidslinje 13.02.2021:

 • 18:27
  Hovedredningssentralen Sør-Norge mottar melding om hendelsen fra politiet.
 • 20:55
  Politiet i Øst melder på Twitter at det pågår en redningsaksjon og søk etter en savnet dykker ved Askholmene.
 • 21:09
  Fire redningsskøyter, to helikoptre og tre brannbåter deltar i søk etter den savnede dykkeren, opplyser Redningsselskapet.
 • 21:23
  HRS Sør-Norge opplyser at de koordinerer søket.
 • 22:05
  Kilder opplyser til Dykking at den savnede skal ha dykket på vraket av Blücher.
 • 22:30
  – Søket pågår for fullt, melder HRS Sør-Norge på Twitter.
 • 00:30
  Politiets operasjonssentral opplyser til Dykking at søket fortsetter utover natten, og at søk på land trappes opp med hunder og frivillige.
 • 02:16
  Søket pågår fremdeles. Frivillige mannskaper og hunder gjør strandsøk. Båtressurser vil fortsette å søke, melder HRS Sør-Norge på Twitter.


Vi oppdaterer saken

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Wee Marine satser miljøvennlig

  Wee Marine starter nå produksjon av utriggere til flytebrygger med flyteelementer av resirkulert polyetylen. Dermed kan alt bryggeutstyret som selskapet leverer gjenvinnes.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS