Fikk kontrakt på viktig plastrydding
Gulen Dykkesenter er en av aktørene som har fått kontrakt på å rydde plast langs kysten. Om ikke lenge starter det landsomfattende Rydd Norge-programmet i regi av Handelens Miljøfond.

Fikk kontrakt på viktig plastrydding

MILJØ

 

Fikk kontrakt på viktig plastrydding
Gulen Dykkesenter er en av aktørene som har fått kontrakt på å rydde plast langs kysten. Om ikke lenge starter det landsomfattende Rydd Norge-programmet i regi av Handelens Miljøfond.
  10. februar 2021
☒   ANNONSE:
– Vi fikk kontrakten for rydding i Gulen, så vi ser lyst på fremtiden i forhold til å ha noe å gjøre til reiselivet kommer opp og stå igjen, sier Ørjan Sandnes hos Gulen Dykkesenter.

Han forteller at ryddingen skal starte så snart som mulig. Kontrakten har en varighet på tre år og løper til 31. desember 2023.

PlastsøppelGjennom sitt prosjekt Sognefjorden Ren har dykkesenteret allerede ryddet strender, holmer og skjær for plast i samarbeid med dykkere, skoleklasser og andre frivillige de siste to årene.

– Dette sikrer oss arbeid til de ansatte og at vi kan betjene våre løpende kostnader de neste årene. Vi svært glade for at vi nådde opp i konkurranse med mange store og seriøse aktører, og at vår totalpakke ble valgt for oppdraget, sier Sandnes.

Prosjektet kan også by på spennende muligheter for dykkere og dykkeklubber.

LES OGSÅ
Rydding av plastsøppel, hva bør målet være?


Rydd plast – dykk på Gulen

Sandnes forteller at de nå jobber med et konsept der dykkere og dykkeklubber kan komme til Gulen Dykkesenter og hjelpe til med å rydde plast i et par dager, i bytte mot dykking.

– Vi kommer snart tilbake med mer informasjon om dette. Det er bare å glede seg seg, sier Sandnes.

PlastryddingEt nasjonalt krafttak

Rydd Norge er Norgeshistoriens første nasjonale ryddeprogram som går strukturert til verks for å rydde landet for plastforsøpling.

Handelens Miljøfond skal i 2021 bruke over 100 millioner på programmet, og enda mer i de tre årene som kommer. Allerede i vår skal ryddingen starte langs 40 prosent av norskekysten.

– Nå skal vi ta et krafttak for å få plasten helt bort, sier Mari Kristin Martinsen, ansvarlig for Rydd Norge-programmet i Handelens Miljøfond.

LES OGSÅ
1,5 milliarder munnbind i havet


Mange dyktige å velge blant

Aktørene er valgt ut på grunnlag av en helhetlig vurdering av kvalitet, kompetanse og pris. Innstillingen ble gjort av et eksternt innstillingsråd med fagkompetanse i hvert fylke, skriver Handelens Miljøfond.

– Vi mottok tilbud fra flere dyktige aktører, og hadde et luksusproblem når vi skulle velge. Vi har landet på aktører vi er trygge på at har det som trengs for å rydde forsvarlig og grundig i krevende og sårbar natur, sier Martinsen.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS