Åpner nytt dykkesenter i Saltstraumen

Saltstraumen DykkeCamp legges ned, men de som har lyst på trygge og gode opplevelser i verdens sterkeste malstrøm behøver ikke fortvile: Nord&Ne åpner bare et steinkast unna.

Åpner nytt dykkesenter i Saltstraumen
Det nye senteret har Saltstraumen som nærmeste nabo. Foto: Galice Hoarau/Nord&Ne

BRANSJENYTTÅpner nytt dykkesenter i Saltstraumen

Saltstraumen DykkeCamp legges ned, men de som har lyst på trygge og gode opplevelser i verdens sterkeste malstrøm behøver ikke fortvile: Nord&Ne åpner bare et steinkast unna.

  13. desember 2020
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Det nye dykkersenteret holder til på Saltbrygga, helt nede ved vannkanten. Der har de fantastisk snorkling og dykking rett utenfor døra.

Når senteret er ferdig innredet for 2021-sesongen vil de alt samlet på et sted; kompressor, båt, verksted, utstyrsrom og et godt sted å se strømmen gå på sitt sterkeste mellom dykkene.

Saltbrygga

Saltstraumen er et eldorado for dem som vil se steinbit. Foto: Vebjørn Karlsen/Nord&Ne


Lang erfaring

Selv om Nord&Ne er et nytt senter, har eierne dykket, guidet og undervist i Saltstraumen i mer enn 10 år. Fredric Ihrsén har vært daglig leder av Saltstraumen DykkeCamp siden 2011.

God guiding er en nødvendighet for å få en god og trygg opplevelse i verdens sterkeste malstrøm.

Fredric er instruktør og har utdannet en rekke dykkere i området, mens kona Borghild er divemaster og har guidet snorklere i straumen de siste fem årene.

Saltstraumen

Fredric Ihrsén og Borghild Viem ønsker velkommen til Saltstraumen. Foto: Erling Svensen/Nord&Ne


Verdenskjent destinasjon

Saltstraumen er verdenskjent for sine kraftige strømvirvler og det fantastiske undervannslivet. Her kommer du ansikt til ansikt med stor steinbit, kveite og nakensnegler, og veggene er dekket av dødmannshånd og anemoner.

Ihrsén forteller at han og kona er opptatt av å ta vare på naturen og dyrelivet i området, i tillegg til å tilby flotte opplevelser.

– Vårt fokus er at våre gjester på en trygg og sikker måte skal få oppleve vakre og ville Saltstraumen under vann, og komme opp med strålende øyne og hodet fullt av fargerike bilder. Vi ønsker også å formidle kunnskap om og bidra til å ta vare på det mangfoldige og unike dyrelivet her i Saltstraumen marine verneområde, sier han.

Dykker

Nord & Ne tilbyr både guiding, kurs og dykketurer i nærområdet. Foto: Nord&Ne


Tilbyr både kurs, utstyr og service

Nord&Ne tilbyr guidet snorkling og dykking i Saltstraumen og på flere flotte plasser i området, samt PADI dykkekurs fra Open Water til Divemaster og en rekke emnekurs.

Senteret ligger bare en halvtimes kjøring fra Bodø, som man enkelt når med fly fra hele landet.

– Vi selger også dykkerutstyr fra Tecline, Waterproof, Suunto, Scubapro, Apeks og Poseidon, og utfører både ventilservice og trykktesting av flasker. I tillegg holder vi førstehjelpskurs i Bodøområdet, forteller Ihrsén.


Nord&Ne

Her finner du Nord&Ne:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære de viktigste tingene og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS