Forskere oppdaget ny art nebbhval

En hittil ukjent art nebbhval har blitt oppdaget ved San Benito-øyene utenfor vestkysten av Mexico. Funnet ble publisert av Sea Sheperd, som oppdaget hvalene i samarbeid med forskere.

Forskere oppdaget ny art nebbhval
Foto: Simon Ager/Sea Sheperd

MARINBIOLOGIForskere oppdaget ny art nebbhval

En hittil ukjent art nebbhval har blitt oppdaget ved San Benito-øyene utenfor vestkysten av Mexico. Funnet ble publisert av Sea Sheperd, som oppdaget hvalene i samarbeid med forskere.

  12. desember 2020
☒   ANNONSE:
Hvalene ble oppdaget da et forskerteam dro ut for å undersøke et uidentifisert akustisk signal som hadde blitt plukket opp i området, skriver CNN. Mens de holdt på å samle inn data dukket tre ukjente nebbhvaler opp ved båten.

– Vi så noe nytt. Noe vi ikke forventet, sier forskerne om funnet. De filmet, fotografere og gjorde lydopptak av hvalene, og da de analyserte den akustiske signaturen innså de at de hadde funnet en ny art.

Se video om oppdagelsen:

– Føler oss svært sikre

Forskerne Gustavo Cárdenas Hinojosa, Jay Barlow og Elizabeth Henderson sier de er svært sikre på at de har funnet en ny hvalart, og venter nå på at DNA-prøver skal bekrefte funnet.

– Det er utrolig å tenke på at vi kanskje har gjort det som de fleste mener er helt umulig, å finne et stort pattedyr som er helt ukjent for vitenskapen, sier Jay Barlow til Sea Sheperd.

Den akustiske signaturen fra nebbhvalen utenfor Mexico er helt særegen, og i tillegg skiller den seg utseendemessig fra andre, kjente arter.


Fortsatt mye å oppdage

Det opprinnelige akustiske signalet forskerne var ute for å undersøke er kjent som «BW43», og ble fanget opp i 2018. Forskerne tror det kan være lyden av Perrin's nebbhval, som aldri har blitt sett i levende live.

Denne arten ble beskrevet i 2002 basert på fem døde, ilanddrevne eksemplarer. Den nyoppdagede arten har en annen akustisk signatur, og kan derfor ikke være Perrin's nebbhval.

– Denne oppdagelsen viser at det fortsatt er mye igjen å oppdage i havet, som vi kjemper for å ta vare på, sier Peter Hammerstead fra Sea Sheperd.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS